Marriage-Divorce
تقاطع: به گفته معاون قوه قضاییه در ایران، آمار ازدواج موقت در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ده درصد افزایش یافته و این در حالی است که طی این مدت، آمار ازدواج با کاهش پنج درصدی و آمار طلاق با افزایش هفت درصدی مواجه بوده است.
به گزارش خبرگزاری “ایلنا”، احمد تویسرکانی، رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، روز یکشنبه (۵ آبان-۲۷ اکتبر) در یک نشست خبری گفت که «در شش ماهه نخست امسال ۳۹۵ هزار و ۴۶۳ واقعه ازدواج به ثبت رسیده که نسبت به نیمه نخست سال ۹۱ این آمار ۵ درصد کاهش داشته است.»
آقای تویسرکانی، با اشاره به ۱۴۶ ازدواج موقت ثبت‌شده در این مدت، افزود که این آمار در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی در خصوص میزان طلاق در کشور نیز گفت: «در نیمه نخست امسال ۷۶ هزار و ۶۴۴ واقعه طلاق به ثبت رسیده است که زمان مشابه در سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته است.»
وی در بیان عوامل تاثیرگذار در طلاق گفت که ۷/۷ درصد از این طلاق‌ها به دلیل ترک زندگی توسط یکی از زوجین، ۶/۵ درصد به خاطر اعتیاد، ۱۴/۸ درصد بر اثر عدم تحقق شروط ضمن عقد، ۴/۱ درصد به دلیل عدم استنکاف شوهر از دادن نفقه، ۳/۳ درصد ناشی از اختلالات روانی، ۴ درصد به دلیل فقر مالی، ۱۵/۴ درصد به خاطر دخالت خانواده‌ها، ۳/۲ درصد درنتیجه ضرب و شتم و سوءتفاهم، و سرانجام ۱ درصد نیز به دلیل محکومیت حبس یکی از زوج‌ها رخ داده‌اند.
گفتنی است آقای تویسرکانی، روز ۲۹ شهریورماه نیز با اشاره به قانون جدید حمایت از خانواده که طرح آن در انتظار تصویب مجلس است، گفته بود که در این قانون، «شماری از ازدواج‌های موقت، الزامی برای ثبت ندارند».
از سوی دیگر، محمدتقی حسن‌زاده‌، رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان روز ۳ شهریورماه به خبرگزاری “ایسنا” گفته بود که طبق مطالعات صورت گرفته «۸۴/۵ درصد از جوانان با ازدواج موقت موافق هستند اما ۶۲ درصدشان از ترس آبروی خود از آن اجتناب می‌کنند و آن را نوعی هنجارشکنی به شمار می‌آورند».
به گفته وی، ۶۰ درصد از جوانان در جامعه آماری این تحقیق، ازدواج موقت را «کمکی برای کاهش مشکلات جنسی جامعه» می‌دانند.
این در حالی است که کار‌شناسان اخیرا بار‌ها نسبت به افزایش آمار طلاق و کاهش ازدواج و هم‌چنین پیامدهای این وضعیت در جامعه هشدار داده‌اند.
از جمله، دکتر مهدی بیاتی، روان‌شناس، ۲۶ مهرماه طی میزگردی در خبرگزاری “ایسنا” از «پدیده‌ای نوظهور» در کشور خبر داد که بر اساس آن، زوج‌های جوان پس از طلاق گرفتن نیز هم‌چنان به عنوان «دوست» به زندگی مشترک با یکدیگر ادامه می‌دهند.