تقاطع: وبسایت مجله معروف هنر و سرگرمی “ونیتی فیر” (Vanity Fair)، در گزارشی تصویری از هنرمندان ایرانی مقیم نیویورک، ۱۱ نفر از آنها را به خوانندگان خود معرفی کرده است.
این وبسایت در توضیح کوتاهی برای گزارش خود، با اشاره به «تراژدی» کشته شدن سه عضو گروه موسیقی «سگهای زرد» در جریان یک تیراندازی خونین در “بروکلین” در نوامبر ۲۰۱۳ (آبان ۹۲)، جمعیت رو به افزایش هنرمندان، موزیسینها، فیلمسازان، طراحان، و هنرپیشگان ایرانی در آمریکا و با مرکزیت نیویورک را نقطهی روشنی برای جامعهی ایرانی مقیم این شهر خوانده است.
در ادامه مروری میکنیم به این ۱۱ هنرمند ایرانی مقیم نیویورک به انتخاب “ونیتی فیر”.
شیرین نشاط
هنرمند، عکاس، و فیلمسازی که در سال ۲۰۱۰، راجر دنسون، منتقد و بلاگر در هافینگتونپست او را “هنرمند دهه” نامید. او زندگی زنان تحت بنیادگرایی اسلامی و تلاش جهانی برای حقوق بشر را بررسی میکند. فیلم ۲۰۰۹ او، «زنان بدون مردان»، داستان ۴ زن را در دوران کودتای ۲۸ مرداد بازگو میکند.
حافظ ناظری
فرزند شهرام ناظری، یکی از بزرگترین موسیقیدانهای کلاسیک ایرانی، با قطعات ارکستری زیبای خود، شرق و غرب را به یکدیگر نزدیک میکند. «ناگفته»، پنجمین آلبوم او که در دوم مارچ توسط کمپانی سونی توزیع شد در ۵ کشور و با همراهی ۳۸ هنرمند برنده جایزه گرمی، ضبط شده است.
نیما بهنود
بهنود کارش را با شلورهای جین دوران جنگ ایران و عراق آغاز کرد. لباسهای طراحی او با عنوان «نیمانی» را اکنون شخصیتهای معروفی چون “هایدی کلوم” میپوشند. وبسایت او در ایران فیلتر است.
محسن نامجو
برخی به او باب دیلن ایران نیز میگویند. آهنگهای او که معمولا برای سهتار طراحی شده، از بلوز، جاز و راک تاثیر گرفته است و در بسیاری از آنها جمهوری اسلامی به تمسخر گرفته میشود.
دزیره اخوان
نویسنده، کارگردان و بازیگر دو-جنسی ایرانی-آمریکایی که نخستین فیلم بلندش با عنوان “رفتار مناسب” در جشنواره “ساندنس” امسال به نمایش درآمد و به دنبال آن، روزنامهی نیویورکپست در یادداشتی ستایشآمیز، او را “لنا دانهام” (Lena Dunham) بعدی دانست.
بهناز صرافپور
برنده جایزه ملی طراحی لباس در سال ۲۰۱۳. لباسهای طراحی او اکنون در چندین فروشگاه زنجیرهای بزرگ لباس از جمله بارنیز به فروش میرسند. او شرکت خود را در سال ۲۰۰۱ تاسیس کرد.
نینا صیرفی
در سال ۲۰۱۰، مجلهی معتبر آمریکایی “آرکیتکچرال دایجست” او را یکی از ۱۰۰ طراح داخلی برتر جهان نامید. او طراحی داخلی بسیاری از هتلها، منازل، و فضاهای تجاری را انجام داده است.
امیر اخوان
نمایشگاه نقاشیهای او در سال ۲۰۰۸ که «پسر ایرانی» معشوق اسکندر مقدونی را نیز به تصویر کشیده بود در محیط هنری تهران سر و صدای زیادی به دنبال داشت. او اکنون بر روی مجموعه جدیدی درباره «سربازان» کار میکند.
نریمان حامد
فرزند فاطمه معتمدآریا، بازیگر سرشناس سینمای ایران است. او مستند “شیرین” را دربارهی دیگر سینماگر شناختهشدهی ایرانی، “شیرین نشاط” ساخته است.
راحیل جمالی فرد
خواننده ایرانی-آمریکایی گروه پانک-راک “حبیبی” در بروکلین است. او میگوید که مستقیما تحت تاثیر ریشههای خانوادگی و تبار ایرانیاش قرار دارد.
آریا قوامیان
او در ۱۸ سالگی، وقتی که یک دانشجو در شهر سنخوزه بود، فیلم کوتاه “دموکراسی تنها شروع کار است” را ساخت. او به تازگی اولین فیلم بلند خود به نام “وقایع روز هشتم” را به پایان برده است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar