واکنش وزارت کار به اعتراض سه کارگر اخراجی معدن طلای آقدره: خودکشی نبود، خودزنی بود
تاریخ انتشار: ۹ دی, ۱۳۹۳
تقاطع: مقامهای دولتی در ایران با تکذیب خبر خودکشی سه نفر از کارگران اخراجشده معدن طلای “آقدره” در ۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی میگویند بیکاری کارگران فصلی این معدن، موضوع تازهای نیست و هر سال در فصل زمستان اتفاق میافتد.
مهدی قهرمانی، فرماندار شهرستان تکاب، روز دوشنبه (۸ دی-۲۹ دسامبر)، با تاکید بر اینکه «هیچ کارگری خودکشی نکرده است» به خبرگزاری “ایرنا” گفت که «یکی از کارگران به وسیله شیشهای شکسته اقدام به خودزنی کرد» که از ناحیه شکم “به صورت سطحی” مجروح شد.
آقای قهرمانی، بیکار شدن حدود ۳۰۰ نفر از کارگران “معدن طلای آقدره” در فصل زمستان را “روال عادی هر ساله این معدن” توصیف کرد و افزود که این کارگران «مجددا در فصل بهار به کار خود باز میگردند».
همزمان “مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی” نیز با ارسال توضیحاتی به خبرگزاری “ایلنا”، خبر خودکشی سه کارگر اخراجی معدن آقدره را که توسط این خبرگزاری منتشر شده بود، “تکذیب” کرد.
در همین روز، یک “منبع آگاه” در اداره کار استان آذربایجان غربی، در گفتگویی با “ایلنا” تداوم کار و بیمهی کارگران فصلی این معدن طلا را در فصل زمستان، “غیرممکن” دانست و گفت «هر ساله این تعداد کارگر به خاطر مشکلاتی که به تبع بیکاری در فصول سرد سال برایشان فراهم میشود در این ایام در محوطه معدن دست به تجمع میزنند».
این خبرگزاری پیشتر در روز یکشنبه (۷ دی) با اشاره به تجمع شماری از کارگران معدن طلای آقدره در روز شنبه در اعتراض به اخراج همکارانشان نوشته بود که در پی بیاعتنایی کارفرما به خواستههای کارگران، سه نفر از آنها «صبر و تحمل خود را از دست دادند» و دست به “خودکشی” زدند.
یکی از این سه کارگر نیز در شرح ماجرای خودکشی خود به “ایلنا” گفت: «در لحظه حادثه احساس کردم وضعیت شغلی و سرنوشت خانواده من و سایر همکاران اخراجشده برای کسی مهم نیست و برای همین تصمیم گرفتم که به زندگی خود خاتمه دهم… یک تکه شیشه را برداشتم و به شکم خود فرو کردم.»
این کارگر که به دلیل شدت جراحات وارده تحت عمل جراحی قرار گرفت و در بیمارستانی در شهرستان تکاب بستری است، اظهارنظرها مبنی بر احتمال عدم سلامت روانی خود را رد کرد و افزود: «من هیچ سابقه روانی ندارم و چنین ادعایی کذب است.»
وی با بیان اینکه حقوق دریافتی کارگران معدن طلای آقدره “در حد و اندازه حداقلهای قانونی” است، اضافه کرد: «برای فردی مانند من که با یک فرزند کوچک ساکن یک روستای دور افتاده و بدون امکانات است، از دست دادن شغل و محل درآمد به معنی گرسنگی اعضای خانواده است.»
بر اساس این گزارش، دو کارگر دیگری که دست به خودکشی زده بودند، پس از مداوا از بیمارستان مرخص شدهاند.
به نوشتهی “ایلنا”، کارگران معترض میگویند که شرکت “پویا زرکان” به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آقدره از ابتدای دی ماه دستکم ۳۵۰ کارگر را با یک تا هفت سال سابقهی کار در این معدن، به دلیل پایان مدت قراردادشان اخراج کرده است.
به گفتهی یکی از معترضان، اگرچه قرارداد کاری کارگران این معدن اغلب یک تا سه ماهه است اما «پیمانکار حقوق آنها را با تاخیر پرداخت میکند و این کارگران هیچگونه مزایای شغلی ندارند».
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar