tisdag 30 december 2014

وزارت بهداشت ایران: میوه را پوست بکنید، آبلیموی طبیعی مصرف کنید

وزارت بهداشت ایران: میوه را پوست بکنید، آبلیموی طبیعی مصرف کنید

  • 30 دسامبر 2014 - 09 دی 1393
وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی می‌گویند واکس میوه مجاز برای سلامتی خطری ندارد
رئیس سازمان غذا و داروی ایران در مورد فروش آب لیموهای مصنوعی در ایران گفته که این آب لیموها خطری برای سلامت مردم ندارند، اما تولید و توزیع آنها تقلب محسوب می شود.
به گفته دکتر رسول دیناروند، با توجه به گران بودن آب لیموی طبیعی، برخی شرکت ها به آب لیمو پنجاه درصد "اسانس و رنگ" اضافه می‌کنند و برخی تولیدکنندگان "به طور کامل" از رنگ و اسانس استفاده می‌کنند.
دکتر دیناروند گفت که وزارت بهداشت با تولید و فروش این آب لیموها مقابله می‌کند چون "نحوه تولید آنها یک نوع سودجویی و تقلب محسوب می شود."
او به مردم توصیه کرد که از آب لیموی تازه یا آب لیموهای معتبر استفاده کنند.
دکتر دیناروند همچنین تاکید کرد که "نمک دریا خوراکی نیست" و وزارت بهداشت مجوزی برای نمک دریا برای مصرف خوراکی صادر نکرده است.
او گفت نمک مناسب، نمک‌های "تصفیه شده و کریستال با خلوص ۹۹.۷ درصد" هستند.

واکس میوه

دکتر دیناروند، در مورد استفاده از سموم دفع آفات در تولید میوه گفت: "اگر این سموم در زمان توصیه شده به محصولات زده شود و فاصله بین سم‌پاشی و برداشت محصول مراعات شود مشکلی پیش نمی‌آید."
با این حال به گفته معاون وزیر بهداشت ایران، به بعضی میوه‌ها واکس زده می شود که "این واکس در پوست میوه‌ها می‌ماند و لازم است میوه در هنگام مصرف به طور کامل شسته شود یا پوست آن گرفته شود."
نگرانی در مورد سلامت مواد غذایی در ایران شدت گرفته است
در هفته‌های گذشته گزارش‌هایی در مورد خطر واکس و سموم کشاورزی که برای میوه ها استفاده می‌شوند مطرح شده بود.
از این رو وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که واکس هایی را که در بازار ایران استفاده می شوند بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که خطری برای سلامتی ندارند.
با این حال این وزارت خانه درباره واکس‌هایی که "بدون نظارت و غير قانونی" وارد شده‌اند ابراز نگرانی کرد.
این در حالی است که دکتر حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران در روزهای گذشته نگرانی در مورد واکس میوه را بی‌مورد دانست: "واکس میوه نیز نوعی آفت کش و ضدقارچ است که البته در تمام دنیا هم استفاده می‌شود."
اما وزیر بهداشت ایران در مورد سموم دفع آفات هشدار داد: "به دلیل اینکه برخی از سموم و آفت‌کش‌ها در پوست میوه‌ها ذخیره می‌شوند، توصیه وزارت بهداشت آن است که میوه‌ها قبل از مصرف به خوبی شسته شده و ضدعفونی شوند. در غیر این صورت محض احتیاط، لازم است میوه پوست کنده شده و سپس مصرف شود."
واکس میوه برای جلوگیری از خراب شدن و همچنین براق و شفاف شدن در میوه‌هایی مثل سیب، مرکبات، انگور و انار استفاده می شود.
این واکس‌ها یا طبیعی هستند یا در پتروشیمی تولید می‌شوند (مشتقات نفت).
به گفته علی محسنی سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، این وزارتخانه، "استفاده از واکس میوه را به تولیدکنندگان توصیه می‌کند چرا که باعث کاهش ضایعات خواهند شد."
آقای محسنی گفت که هیچ گزارشی درباره استفاده از پارافین یا روغن‌های غیر مجاز دیگر به عنوان واکس میوه وجود ندارد و اخباری از این دست را فاقد سندیت دانست.
او گفت: "اگر در این میان کسی از روغن پارافین یا محصولات غیرمجاز دیگر استفاده کند قطعا برای سلامتی ضرر دارد و وزارت جهاد کشاورزی چنین توصیه‌ای نکرده است."
به گفته آقای محسنی، "علاوه بر واکس، کلرید کلسیم و کیتوزان هم به میوه‌ها زده می‌شود اما این مواد و گاز اتیلن که برای پیش‌رس کردن میوه استفاده می‌شود بی‌ضرر هستند".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar