محسنی اژهای: سعید مرتضوی در همه موارد تبرئه نشده است
سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی در مورد عذرخواهی سعید مرتضوی در رابطه با وقایع کهریزک گفت که او در تمام موارد تبرئه نشده و باید منتظر نظر دادگاه بود. او افزود که انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ "مفتخرانه" برگزار شده بود.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی در نشست هفتگی خود با اهالی رسانه از جمله به عذرخواهی سعید مرتضوی در رابطه با نقش او در رویداد کهریزک در پی اعتراضات انتخابات سال ۸۸ پرداخت.
محسنی اژهای در این رابطه نخست تأکید کرد، در حالی که انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ "مفتخرانه" برگزار شده بود "افرادی برخلاف قانون و ضوابط مردم را تحریک کردند، اموال عمومی را به آتش کشیدند و سبب شد عدهای کشته شوند". او افزود که در پی آن بخشی از "فتنهگران و مجرمین" محاکمه شدند و برخی دیگر فرار کردند.
بیشتر بخوانید: "کابوس کهریزک با عذرخواهی پاک نمیشود"
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محسنی اژهای تأکید کرد که "افراد نباید امروز به بهانههای مختلف مجرمین سال ۸۸ را تطهیر کنند. اگر چنین حوادثی تکرار شود وظیفه مردم و حکومت است که با شدت برخورد کنند".
سخنگوی قوه قضائیه واقعه کهریزک را حادثهای تلخ خواند که "نظام در اینجا هیچ کوتاهی نکرد. او میگوید حکومت به محض اطلاع از این رویداد برخورد جدی را شروع کرد و کسانی که پیرامون این موضوع متهم بودند را تحت تعقیب قرار داد.
محسنی اژهای میگوید در مورد واقعه کهریزک "هیچ اغماضی در رسیدگی به آن صورت نگرفته است و در مورد بخشی از پروندهها تا مرز مجازات قصاص هم پیش رفته است".
در مورد مرتضوی "منتظریم دادگاه نظر دهد"
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با متهم اصلی پرونده کهریزک، سعید مرتضوی، میگوید "به این صورت هم نبوده که او در تمام موارد در این خصوص تبرئه شود و در بعضی موارد تبرئه نشده است".
او در رابطه با عذرخواهی سعید مرتضوی گفت: "در رابطه با این نوشته و قصد و نیت ایشان و برداشت از این نامه ما ملتزم به نظر کسی نیستیم، فقط ملتزم به نظر دادگاه هستیم".
بیشتر بخوانید: واکنشها به عذرخواهی مرتضوی از خانواده قربانیان کهریزک
سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران که تا کنون بر بیگناهی خود در موضوع واقعه کهریزک پای میفشرد و چندین بار از "تبرئه" خود در دادگاه سخن رانده بود، روز یکشنبه ۲۱ شهریور (۱۱ سپتامبر) نامهای سرگشاده را خطاب به قاضی دادگاهش منتشر کرد.
مرتضوی در این نامه با اشاره به تقارن سومین جلسه دادگاهش با روز عرفه (یک روز قبل از عید قربان) از این همزمانی استفاده کرده و نوشته است: «به عنوان دادستان وقت عمیقا ابراز تأسف و اعتذار مینمایم و از مقام شهیدان مظلوم این حادثه جوادیفر، روحالامینی و کامرانی طلب پوزش نموده و علو درجات آنها را از خداوند بزرگ مسئلت مینمایم.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مرتضوی که در سال ۸۸ دادستان تهران بود دستور انتقال بازداشتشدگان به کهریزک را صادر کرده بود. اتهامات او از سوی دادگاه "معاونت در قتل"، "بازداشت غیرقانونی" و "گزارش خلاف واقع" عنوان شده است. مرتضوی همچنین از سوی کمیته ویژه مجلس، مسئول مرگ شماری از بازداشتشدگان در جریان اعتراضهای خیابانی سال ۱۳۸۸ در بازداشتگاه کهریزک از جمله محسن روحالامینی، محمد کامرانی و امیر جوادیفر شناخته شد.
محسنی اژهای افزود "دادگاه باید نظر دهد که دادستان سابق در این باره مقصر بوده است و یا به چه میزان مقصر بوده است".
وضعیت دومین مجرم واقعه کهریزک
محسنی اژهای در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه علیاکبر حیدریفر به اتهامات مربوط به کهریزک در زندان است یا خیر؟ گفت: "نمیدانم اکنون در زندان است یا خیر، ولی مدتی در زندان بود؛ محکومیتی هم پیدا کرده ولی حکمش قطعی نشده است".
علیاکبر حیدریفر در سال ۸۸ دادیار و مشاور دادستان تهران، سعید مرتضوی، بود که دستور انتقال بازداشتشدگان بازداشتگاه کهریزک را داده بود.
حیدریفر در مرداد سال ۱۳۸۹ به همراه حسن زارع دهنوی، معروف به قاضی حداد (معاونت امنیت وقت دادستان تهران) و سعید مرتضوی، دادستان تهران از سمتهای خود تعلیق شدند. به اتهامات او در رابطه با کهریزک هرگز رسیدگی نشد.
حیدریفر در سال ۱۳۹۱ به اتهام استفاده و تیراندازی غیرمجاز از سلاح در اصفهان به هنگام ورود خارج از نوبت به صف بنزین تحت پیگرد قرار گرفت اما با قید وثیقه آزاد شد.
بیشتر بخوانید: مرتضوی؛ "مهره سوختهای" که باید از اذهان عمومی پاک شود
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar