fredag 2 september 2016

روزنامه‌های تهران: خانه‌های نجومی یا دروغ‌های نجومی؟

روزنامه‌های تهران: خانه‌های نجومی یا دروغ‌های نجومی؟

  • 1 سپتامبر 2016 - 11 شهریور 1395
روزنامه‌های هوادار دولت صبح روز پنجشنبه یازدهم شهریور ١٣٩٥، اغلب به ماجرای «خانه‌های نجومی» شهرداری تهران پرداخته‌اند و در مقابل روزنامه‌های مخالف از آن به عنوان «دروغ نجومی» یاد کرده‌اند و در دفاع از شهردار تهران مطالبی را به چاپ رسانده‌اند.

شهرداری زیر ذره‌بین

روزنامه شرق در گزارش اول خود به نقل از کاظم پالیزدار، دبیر هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، از ورود این ستاد به پرونده شهرداری تهران خبر داده است. همزمان کامبیز نوروزی در سرمقاله شرق نوشته که شهرداری تهران، رئیس شورای شهر تهران و تعدادی از اعضای آن بدون آنکه اصل خبر را تکذیب کرده باشند به انتشار آن معترض هستند و می‌گویند که جزئیات اخبار درست نیست و مقررات در آن موضوع رعایت شده است.
به نوشته این حقوقدان، آقایان در مواجهه با این خبر و پاسخگویی به منتقدان و معترضان، مسیر درستی را انتخاب نکرده‌اند. به نظر آقای نوروزی راه درست این است که حتما پرونده واگذاری املاک در ادارات ذیربط وجود دارد. چنین معاملاتی هم به هیچ عنوان و با هیچ توجیهی در طبقه‌بندی محرمانه قرار نمی‌گیرد. بنابراین خیلی ساده و راحت است که آقای محمدباقر قالیباف دستور بدهد که اسناد و مدارک این معاملات را سریعا منتشر کنند تا معلوم شود آنچه شهرداری انجام داده است مطابق با قانون بوده است یا نه.

قالیباف: دادستان علیه جرائم احتمالی ورود کند

کبری فرشچی در گزارش یک روزنامه جوان نوشته، درست در زمانی که دولت از مسئله حقوق نجومی چندصد مدیر دولتی رو برمی‌گرداند و چاره کار را بگیر و ببند قوه قضائیه نمی‌داند، موضوع دیگری به نام واگذاری املاک به مدیران شهرداری از طرف یک عضو اصلاح‌طلب شورای شهر در فضای جامعه تزریق می‌شود تا شاید کمک حالی برای فراموشی حقوق‌های نجومی باشد.
به نظر این روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران، اما این بار به رغم اثبات نشدن آن و توضیح سازمان بازرسی که در این باره به شهرداری نامه رسمی نداده است، قالیباف بدون تبرئه خود و بدون آن که از جایگاه شاکی سخن بگوید، از دادستان کل کشور می‌خواهد تا به عنوان مدعی‌العموم به قضیه وارد شود و با جرائم احتمالی برخورد کند. در گزارش جوان هم تاکید شده که سازمان بازرسی کشور باید در این موضوع سریعا اطلاع‌رسانی کند تا جنبه‌های سیاسی موضوع پیراسته شود.

خانه‌های نجومی

روزنامه ایران نوشته که اصولگرایان حامی شهردار تهران معتقدند که طرح و رسانه‌ای کردن موضوع واگذاری‌ها، نه یک اقدام عمومی و خیرخواهانه بلکه یک تلاش سیاسی برای به حاشیه بردن جریان حقوق‌های کلان است. آنها اکنون از موضوع تسهیلات میلیونی خاص در شهرداری تهران با عنوان دروغ نجومی یاد می‌کنند. در مقابل هم منتقدان شهردار تهران با طرح عنوان خانه‌های نجومی تاکید می‌کنند که در این رابطه اسناد و مدارکی دارند.
در این گزارش همچنین روزنامه ایران خبر داده که مجمع نمایندگان تهران اعلام کرده که شماری از اعضای آن مجمع طرح تحقیق و تفحص از شهرداری را تقدیم هیات رئیسه مجلس کرده‌اند.

خودکشی!

یاسر جبرائیلی در گزارش اصلی روزنامه وطن‌امروز نوشته که اصلی‌ترین بحث میان منتقدان و مقامات دولت یازدهم در باره توافق گروه ویژه اقدام مالی یا FATF، مساله تسری تحریم‌های بین‌المللی و حتی یک‌جانبه آمریکا علیه افراد و نهادهای ایرانی به داخل مرزهای کشور است.
به نوشته این مقاله، لیست تحریمی آمریکا نشان می‌دهد که در میان ١٧٨ فرد و نهادی که قرار است با سازوکار FATF، در داخل کشور تحریم شوند، تمام سیستم دفاعی و امنیتی کشور نیز قرار دارد.
آقای جبرائیلی در عین حال اذعان کرده که نهاد FATF، یا همان گروه ویژه اقدام مالی به خودی خود تهدیدی را متوجه کشور نمی‌کند، بلکه استفاده‌ای که قرار است از این سازوکار بین‌المللی برای اعمال تحریم‌های آمریکا در داخل کشور شود، یک خسارت تاریخی بزرگ و امنیتی است که هستی کشور را هدف گرفته است.
از همین رو نویسنده گزارش دو راهکار را هم ارائه کرده، اولا تجربه برجام تکرار نشود و ثانیا برای حل معضل مراودات بانکی با خارج و دریافت پول نفت و تجارت، انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه، می‌تواند کشور را از هر ارز ثالث و هر سیستم مالی، مستقل کرده و به این ترتیب تحریم‌هایی که با برجام هم پابرجا ماند، خنثی خواهد شد.

قراردادهای جدید نفتی و منافع ملی

حسین راهداری در سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد نوشته که کثرت در متولیان تصمیم‌سازی، امری پسندیده و مورد تاکید است اما کثرت در متولیان تصمیم‌گیری موجب اتلاف وقت و منابع و فقدان مسوولیت‌پذیری می‌شود. قراردادهای جدید نفتی یکی از نمونه‌های بارز آفت کثرت در متولیان تصمیم‌گیری است.
به نظر نویسنده این مقاله، بعد از حدود دو سال از شروع بحث این قراردادها که می‌تواند موفقیت دیگری برای برجام باشد و بازگشت از این توافق را برای طرف‌های مقابل ایران پرهزینه کند، هنوز مشاهده می‌شود که مخالفان، فراتر از انتقاد و اظهارنظر به هر دستاویزی متوسل می‎شوند که حرف خود را به کرسی نشانده و این قراردادها به سرانجام نرسند.
آقای راهداری نوشته این که اقلیت فکر کنند که نظر آنها درست مطلق است و با هر وسیله‌ای دیگران را مجبور به پیروی از خود کنند، نتیجه‌ای جز بی‌اثر کردن دموکراسی و اتلاف منافع ملی ایران نخواهد داشت.
در حالی که ما در داخل بر سر این قراردادها به توافق نرسیده‌ایم و زمان را از دست می‌دهیم، دنیا و به خصوص رقبای منطقه‌ای ما بیکار ننشسته‌اند؛ برداشت کشورهای نه چندان دوست ایران از میدان‌های مشترک، بخشی از زیان اتلاف وقت ما است.

بیدارباش برای رونمایی از فروشنده

الهام نداف در روزنامه اعتماد نوشته که بالاخره انتظارها به سر رسید و فیلم فروشنده ساخته اصغر فرهادی اکران رسمی خود را در ایران آغاز کرد؛ اکرانی که سینماداران را وادار کرد، چراغ سالن‌هایشان را ساعت ٦ صبح روشن کنند و یک هفته توفانی را پیش رو داشته باشند.
به نوشته این گزارش، تازه‌ترین اثر اصغر فرهادی از همین حالا در تاریخ سینمای ایران به ثبت رسیده است. این کارگردان که در مدت حضور حرفه‌ای خود در سینما توانسته مهم‌ترین جوایز جهانی را از آن خود کند، برای اولین بار توانست مردم را همزمان با طلوع آفتاب به سینماها بکشاند؛ اتفاق نادری که پیش از این سینمای ایران مشابه آن را به خود ندیده بود.
نرگس عاشوری هم در روزنامه ایران گزارش خود را با نامه اصغر فرهادی به محمدرضا شجریان آغاز کرده است. او نوشته این سینماگر پرافتخار ایرانی در آستانه اکران تازه‌ترین فیلمش از عشق و انتظارش برای استاد شجریان نوشت.
خانم عاشوری نوشته که این که روز مردم با سینما آغاز شود و تماشای یک فیلم حتی ساعات بیدارباش مردم را تغییر دهد، شاید در خوش‌بینانه‌ترین حالت یک رویابافی و آرزوی دور و دراز به نظر می‌رسید، حالا تازه‌ترین فیلم اصغر فرهادی، تمام این خیالات خوش را تعبیر و مبدل به واقعیت کرده است.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar