اقدام مجلس برای ایران ۳۰۰ میلیونی؛ مجازات حبس و دیه برای مشارکت در عقیمسازی و تبلیغ کاهش فرزندآوری
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین, ۱۳۹۳
تقاطع: در تازهترین اقدام نهادهای حکومتی ایران برای افزایش جمعیت کشور، اعضای مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن هرگونه اقدامی در راستای «سقط جنین»، «عقیمسازی» و «کاهش فرزندآوری» با مجازات حبس و جریمه روبهرو خواهد شد. همزمان یک مقام مسوول در وزارت بهداشت جمهوری اسلامی، از رایگان شدن زایمان طبیعی در ایران خبر داد.
در طرحی که روز یکشنبه (۲۴ فروردین-۱۳ اپریل) با امضای ۸۲ عضو مجلس شورای اسلامی در صحن علنی این مجلس قرائت شد و یک فوریت آن با ۱۳۱ رأی موافق به تصویب رسید، «کلیه اقدامات درباره سقط جنین، عقیمسازی مانند وازکتومی و توبکتومی، و هرگونه تبلیغات درباره تحدید موالید و کاهش فرزندآوری ممنوع شده مرتکبان به مجازات مندرج در ماده ۶۲۴ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد».
این مادهی قانونی، مجازات حبس از دو تا پنج سال و پرداخت “دیه” را برای کسانی که در سقط جنین مشارکت داشته باشند، در نظر گرفته است.
پیش از رایگیری برای تصویب فوریت طرح “افزایش نرخ باروری و مقابله با کاهش رشد جمعیت”، طراحان آن درخواست تصویب دوفوریت رسیدگی به این طرح را ارایه کرده بودند که موفق به کسب دوسوم آرای مجلس شورای اسلامی برای تصویب آن نشدند.
به گزارش خبرگزاریهای رسمی ایران، در جریان مذاکرات روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، حسینعلی شهریاری، “رییس کمیسیون بهداشت و درمان” این مجلس و طراح اصلی این طرح، با بیان اینکه ایران «ظرفیت و گنجایش ۳۰۰ میلیون نفر را دارد» گفت که منظور از این جمعیت، جمعیتی “پویا” و “رو به رشد” و “همگون با ارزشهای نظام و دستورات اسلام” است.
وی میزان باروری کنونی کشور را که به کمتر از ۲ فرزند کاهش یافته، باعث “نگرانی” دانست و افزود: «رشد جمعیت کشور در سالهای ۱۴۱۵ تا ۱۴۲۰ نزدیک به صفر میشود و ساختار جمعیتی ما طی ۲۰ سال آینده به سمت سالخوردگی میرود.»
احمد سالک، “رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی” نیز با اشاره به اینکه هماکنون جلوگیری از بارداری به یک “فرهنگ” در کشور تبدیل شده، لغو آن را “مقدمهای” برای اجرایی شدن “فرمایشات” رهبر جمهوری اسلامی عنوان کرد و خواستار “مقابله” با تبلیغات در زمینه جلوگیری از بارداری شد.
در مقابل، مهرداد لاهوتی، نمایندهی لنگرود در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از مخالفان دوفوریت این طرح، از بیکاری و تامین مسکن به عنوان مشکلاتی نام برد که «گریبان جامعه را گرفته» و باعث «بالا رفتن سن ازدواج» شده است. او گفت که «پیش از تشویق به افزایش باروری باید جوانان را به نسبت به ازدواج تشویق کرد».
بر اساس قوانین مجلس شورای اسلامی، با تصویب تک فوریت این طرح، رسیدگی به آن، خارج از نوبت، در کمیسیون مربوط آغاز میشود.
همزمان با این اقدام مجلس شورای اسلامی، محمد حاجیآقاجانی، “معاون درمان وزارت بهداشت”، از رایگان شدن زایمان طبیعی و “افزایش چشمگیر” دستمزد پزشکان و ماماهای این نوع زایمان، در راستای «اجرای سیاستهای جمعیتی» و «ترویج» زایمان طبیعی در کشور خبر داد.
وی که با “ایرنا” سخن میگفت رتبهی ایران را از نظر سزارین در جهان، رتبهی دوم اعلام کرد و گفت که در حال حاضر، ۵۲ درصد زایمانها در کشور به صورت سزارین انجام میشود.
سیاستهای افزایش جمعیت در ایران بعد از سخنرانی روز ۱۹ مهرماه ۹۱ (۱۰ اکتبر ۲۰۱۲) رهبر جمهوری اسلامی در خراسان شمالی به اجرا درآمد. او در آن سخنرانی، سیاستهای کنترل جمعیت را که از دهه ۷۰ در ایران به اجرا درآمده بود، «خطا» توصیف کرد و به خاطر آن از «خدا» و «تاریخ» طلب بخشش نمود.
علی خامنهای، در آبان ماه سال گذشته نیز در پیامی به “همایش ملی تغییرات جمعیتی” که در قم برگزار شد، گفت که همچنان معتقد است که ایران یک «کشور هفتادوپنج میلیونی نیست» بلکه جمعیت آن دستکم باید صدوپنجاه میلیون نفر باشد.
این در حالی است که اسفندماه سال گذشته، علیاکبر محزون، مدیرکل “دفتر آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور” اعلام کرد که که از میان ۲۱ میلیون خانواده در ایران، حدود ۱۴/۵ درصد از آنها بدون فرزند و ۱۹ درصد نیز دارای تک فرزند هستند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar