سرنوشت نامعلوم پرونده زمینخواری جواد لاریجانی دو سال و نیم بعد از انتشار اسناد آن
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان, ۱۳۹۳
تقاطع: جواد لاریجانی، بزرگترین برادر از برادران پرنفوذ لاریجانی در ساختار جمهوری اسلامی، در حالی این روزها در قامت “رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه” مشغول دفاع از وضعیت حقوق بشر در ایران در سازمان ملل و رسانههای بینالمللی است که سرنوشت پروندهی زمینخواری او در دستگاه قضایی ایران بعد از دو سال و نیم از انتشار اسناد مربوط به آن، مسکوت مانده است.
“اسناد محرمانه” مربوط به زمینخواری جواد لاریجانی که نخستین بار روز ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۱، توسط وبسایت “بامدادخبر”، متعلق به “دانشجویان و دانشآموختگان لیبرال ایران” انتشار یافت، مجموعهای از نامهنگاریهای داخلی انجامشده در “وزارت جهاد کشاورزی” و نیز نامهنگاریها میان این وزارتخانه با “دستیار ویژه بیت رهبری” و خود جواد لاریجانی است که در آنها به تفصیل از “تصرف عدوانی” بیش از ۳۴۲ هکتار از اراضی ملی در اطراف ورامین، پرده برداشته شده است.
در این نامهها همچنین به حفر چندین حلقه چاه غیرمجاز در این زمینهای تصرفی، و نگهداری غیرقانونی بیش از ۹۰۰ راس گوسفند و ۲۰۰ نفر شتر در دامداریهای احداث شده در این زمینها توسط جواد لاریجانی اشاره شده بود.
اسناد منتشرشده حاکی از آن بود که محمدجواد لاریجانی از سال ۱۳۸۷ چندین بار مورد پیگرد قضایی قرار گرفته اما در تمامی پروندهها، با وجود ادله لازم، “عدم پیگرد” صادر یا پرونده به صورت مفتوح رها شده است.
اما اولین واکنش جواد لاریجانی نسبت به انتشار این اسناد، یک ماه بعدتر در اواخر تیرماه ۱۳۹۱ و بعد از آن صورت گرفت که علی مطهری، عضو اصولگرای مجلس شورای اسلامی و از جمله بستگان سببی خانواده لاریجانی (علی لاریجانی همسر خواهر مطهری است) در واکنشی بیسابقه به اعلام جرم دادستان تهران علیه خود، از وی خواست تا به جای محدود کردن آزادی “نمایندگان”، «تکلیف پرونده» کسانی چون محمدجواد لاریجانی را روشن کند.
در پی این اظهارات، جواد لاریجانی در مقام ریاست ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مصاحبهای با وبسایت این ستاد، کشاورزی را در خانواده خود یک “سنت” نامید و گفت: «مواردی که علیه من در رسانهها تبلیغ شده باعث افتخار من است. من افتخار میکنم که با زحمت بیش از ۲۰ سال توانستهام ولو یک وجب از خاک میهنم را آبادتر کنم.»
وی البته تصریح کرده بود که اگر در این پرونده به دادگاه فراخوانده شود، “با افتخار” در آن شرکت خواهد کرد.
کمتر از یک هفته بعد از این اظهارات، غلامحسین محسنی اژهای، “سخنگوی قوه قضاییه”، در یک نشست خبری درباره پرونده زمینخواری محمدجواد لاریجانی گفت که این پرونده با دستور رییس این قوه در حال پیگیری است و در صورت وجود تخلف “اغماض” نمیشود.
وی با بیان اینکه «جواد لاریجانی میگوید سند دارد»، از افکار عمومی خواسته بود تا “یقین” داشته باشند که این پرونده “در حال بررسی” است.
کمتر از دو هفته بعد از این سخنان نیز علیرضا آوایی، “رییس کل” وقت دادگستری استان تهران که مسوولیت رسیدگی به پرونده زمینخواری جواد لاریجانی از سوی رییس قوه قضاییه به او محول شده بود، با تکرار سخنانی مشابه گفت که «این پرونده مراحل قانونی خود را طی کرده، ارجاع شده و دارد کارهایش انجام میشود».
علیرضا آوایی مدعی شده بود که صادق لاریجانی در زمان سپردن این پرونده به او، با “تقاضای اکید” برای رسیدگی سریع به آن، خطاب به وی گفته: «مطلقا ملاحظه هیچکدام از ما را نکنید.»
در این میان، خود صادق لاریجانی که نه سال از برادرش محمدجواد کوچکتر است، در میانههای شهریورماه همان سال در سخنانی در “دانشگاه صنعتی شریف تهران”، برادرش را فردی “مظلوم” و “متدین” خواند که «دشمنان زیادی دارد».
او گفت: «۵۰۰ هزار پرونده از مشکلات حقوقی میان افراد و منابع طبیعی است یکی هم برای جواد لاریجانی».
به دنبال آن، جواد لاریجانی در روز ۷ آذر ۱۳۹۱، در یک نشست خبری با اشاره به طرح شکایتی از سوی “یکی از نهادهای دولتی” علیه خود گفت: «من هم مثل هر شهروند دیگری در دادگاه شرکت کردم و از خود دفاع کردم.»
وی با اشاره به در جریان بودن این پرونده، از ارائه توضیحات بیشتر در این خصوص خودداری کرد و تنها خطاب به خبرنگاران گفت: «انشاءالله وقتی که کار قضاییاش تمام شد یک روز به مزرعه میرویم و من در آنجا به شما آبگوشت میدهم.»
پس از آن بود که برای بیش از یک سال هیچ اظهارنظر یا خبر تازهای در خصوص این پروندهی جنجالی منتشر نشد تا اینکه در دی ماه سال گذشته، بار دیگر علی مطهری در واکنش به اظهارات دیگری از جواد لاریجانی دربارهی اعتراضات سال ۸۸، نامهای خطاب به او نوشت و گفت: «تکلیف فتنه مانند تکلیف بخشی از زمینهای کشاورزی و دامداری شما برای مردم مشخص نیست و هنوز حکم آن اعلام نشده است.»
نامهای که نه تنها از سوی جواد لاریجانی بیپاسخ ماند که امروز، با گذشت نزدیک به دو سال و نیم از انتشار اسناد مربوط به زمینخواری او و وعدههای مقامات قضایی جمهوری اسلامی مبنی بر رسیدگی سریع به این پرونده، سرنوشت آن، کماکان نامعلوم مانده است.
گفتنی است محمدجواد، علی و صادق لاریجانی فرزندان حاج میرزا هاشم آملی، به ترتیب در سالهای ۱۳۳۰، ۱۳۳۶ و ۱۳۳۹ در شهر نجف عراق متولد شدند. “باقر” متولد ۱۳۴۰ در قم، و “فاضل” متولد ۱۳۳۱ در نجف نیز دو برادر دیگر لاریجانیها هستند که در حال حاضر به ترتیب به عنوان “قائممقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی” و “رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در شهرستان آمل” مشغول به فعالیت هستند. نام فاضل، پیش از این در به عنوان واسطهی فروش شرکتهای تامین اجتماعی به بابک زنجانی در دولت احمدینژاد رسانهای و ویدئوی مکالمات او با سعید مرتضوی در همین ارتباط، در جلسهی علنی مجلس شورای اسلامی پخش شده بود.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar