fredag 19 december 2014

تاثیر انتخابات این هفته آمریکا بر ایران

تاثیر انتخابات این هفته آمریکا بر ایران

۳ نوامبر ۲۰۱۴
 
شاید سیستم حزبی سیاسی آمریکا را بتوان پیچیده‌ترین سیستم سیاسی جهان دانست تا جایی‌ که بسیاری از اتباع آمریکا (از جمله ایرانیان دارای تابعیت دوگانه آمریکایی) هنگام انتخابات یا غایبند یا با ناآگاهی و از روی احساسات رای میدهند. اگر چه به صورت کلی‌ نمیتوان گفت کدام حزب آمریکا برای منافع ایرانی آمریکایی‌ها بهتر است اما نکات زیر در آستانه انتخابات فردا (۴ نوامبر) میتواند حائز اهمیت باشد:
کاترین دماوندی
۱- در سیاست خارجی‌ مهمترین نقش را رئیس جمهور دارد و بعد لابی حامیان اسراییل، اما در سالهای اخیر با روی کار آمدن اوباما و وزارت خارجه جان کری و قدرت گیری لابی یهودیان حامیان صلح با فلسطین و صلح با ایران (گروه J-Street) میتوان گفت که امکان صلح با حکومت ایران در مسئله هسته‌ای زیاد میباشد. سردی روابط دولت اوباما با اسراییل، عربستان، و حکومتهای نظامی مصر و پاکستان (هر دو مورد حمایت عربستان) و گرایش به بهبود روابط با ایران نیز ادامه خواهد داشت. اما در صورت افتادن سنای آمریکا به دست جمهوریخواهان، احتمال کند شدن یا کارشکنی در روند صلح آمریکا با ایران و اسراییل با فلسطین زیاد می‌باشد. البته کاندیداهای مستقل مانند آقای لاری پرسلر از ایالت داکوتای جنوبی Larry Pressler و گرگ اورمان از ایالت کانزاس Greg Orman نیز در مجموع گرایش کمتری به سیاستهای حزبی و لابیهای سیاسی دارند. در ایالت دلاویر Delaware نیز یک خانم ایرانی‌-الاصل (کاترین دماوندی) از حزب سبزها نامزد دادستانی ایالتی‌ (Attorney General) شده است.
۲- انتخابات این هفته برای ریاست جمهوری نیست ولی‌ انتخاب استاندارانی که کمتر نظامی گرا بوده و بیشتر به سیاستهای مصالحه آمیز معتقدند میتواند راه را برای ادامه روند صلح با فلسطین و ایران توسط رئیس جمهور آینده هموار کند. برای آندسته از ایرانی‌-آمریکایی‌هایی‌ که مخالف روند صلح با حکومت ایران میباشند، انتخاب استانداران و نمایندگان مجلس از حزب جمهوری‌خواه احتمال توقف عادی سازی روابط با ایران را بیشتر می‌کند. البته اگر تا انتخابات ۲ سال دیگر خانم کلینتون کاندید حزب دموکرات باشد و آقای راند پاول Rand Paul کاندید حزب جمهوری‌خواه، میتوان گفت آقای پاول بیشتر از روند صلح حمایت خواهد کرد تا خانم کلینتون. اما اگر کاندید حزب جمهوری‌خواه در ۲ سال آینده فردی نظامی گرا باشد احتمال از هم پاشیدن روند صلح با ایران و روند صلح اسراییل با فلسطین میرود.
وبلاگ ارسالی از ر. بازرگان

© تمام حقوق برای سایت کدوم محفوظ است.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar