تاسیس پایگاه دائمی نیروی دریایی بریتانیا در بحرین چه معنایی دارد؟
- 4 ساعت پیش
تاسیس پایگاه دائمی برای نیروی دریایی بریتانیا در بحرین به معنای تاسیس اولین پایگاه دائمی در این منطقه است، جایی که بریتانیا تقریبا ۴۵ سال پیش از آنجا خارج شد.
این پایگاه دائمی در بندر منا سلمان تاسیس میشود و ماهیت آن، رزمی خواهد بود چون رزمناوها و ناوهای هواپیمابر میتوانند در این پایگاه مستقر شوند. ایجاد این پایگاه حدود ۱۵ میلیون پوند هزینه دارد که قسمت اعظم آن را دولت بحرین میپردازد و دولت بریتانیا هم مخارج جاری را به عهده خواهد داشت.
خبر تاسیس این پایگاه در جریان برگزاری دهمین کنفرانس امنیتی منامه اعلام شد.
فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا در این رابطه در نشست منامه گفت: "گسترش دامنه حضور ما که حالا با این تحول ممکن میشود، به معنای آن است که ما توانایی اعزام کشتیهای بیشتر و بزرگتر و حفظ آنها و خدمهشان را به صورت دائمی خواهیم داشت. این، نشان دهنده عزم ما برای حضور در شرق کانال سوئز است و نشان از روابط تاریخی و نزدیک ما با بحرین دارد و نمونه دیگری است از افزایش همکاری ما با متحدان خلیج فارس، برای مقابله با تهدیداتی که پیش روی ماست."
وزیر خارجه بریتانیا، ایران را یک تهدید فوری نمیداند، اما در صحبتهای خود در نشست منامه به صراحت به برنامه هستهای ایران و عزم جامعه جهانی اشاره کرد که نمیخواهند به آن کشور اجازه دهند به توانمندی ساخت سلاح هستهای دست یابد.
اما تهدید فوری، به گفته فیلیپ هموند، تهدید گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) است که حضور تهدیدکنندهای در عراق و سوریه دارد و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس هم به شدت از آن گروه در هراسند، هرچند گزارشهای زیادی از وجود حمایتهای انسانی، مالی و معنوی از این گروه و امثال آن از سوی برخی کشورهای مذکور وجود دارد.
اعلام خبر تاسیس پایگاه دائمی توسط بریتانیا در بحرین، جایی که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا پایگاه عظیمی دارد، خالی از سوال نبوده است. سوال اصلی، وضعیت حقوق بشر بحرین است. کشوری که اکثریت جمعیت آن شیعه است، ولی حکومتش غیرشیعه. گروههای سیاسی مخالف دولت نیز انتخابات اخیر پارلمان را تحریم کردند.
وزیر امور خارجه بریتانیا ضمن اذعان به مساله نقض حقوق بشر در بحرین گفته است که اوضاع در آنجا در حال بهبودی است و در انتخابات اخیر، چهارده نماینده شیعه، از جمله سه زن، به پارلمان راه یافتهاند.
به هرحال پایگاه دائمی بریتانیا در بحرین، نشانی است از بالا رفتن سطح تهدیدات در منطقه خلیج فارس. جایی که در ساحل شمالی آن، ایران به این حرکت به دیده افزایش فشار نگاه خواهد کرد. در شرایطی که نظامیان و سیاستمداران ایران خواستار برچیده شدن حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس هستند، اکنون بریتانیا هم رسما وارد میدان شده است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar