fredag 30 september 2016

حمله روحانیون به شمس تبریزی و مولانا به اتهام‌ بت پرستی تا اسناد همجنسگرایی

حمله روحانیون به شمس تبریزی و مولانا به اتهام‌ بت پرستی تا اسناد همجنسگرایی

گروهی از روحانیون با الفاظی تند به برگزاری کنگره شمشس تبریزی در ایران اعتراض کردند و مولانا و شمس‌تبریزی را همجنس‌گرا خواندند و برگزاری این کنگره‌ها را هدر دادن پول دانستند!
Molvii
به گزارش «محبت نیوز» به دنبال برگزاری کنگره بین‌المللی «شمس تبریزی» در سالن فرمانداری شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی که در آن گروهی از شعرا، شمس شناسان و مولوی پژوهان داخلی و خارجی حضور داشتند شیخ علی صافی اصفهانی از روحانیون بلندپایه حکومت به طور رسمی در اطلاعیه‌ای، با اعتراض به برگزاری این کنفرانس به شمس تبریزی حمله کرد و او را همجنسگرایی خواند که به ناموس مولوی تجاوز کرده است.
در این اطلاعیه آمده بود «استعمار پیر انگلیس بی اعتنا به همه این مقدسات با کمال بی شرمی و گستاخی در تلاش است تا دست ایتام آل محمد را از قرآن و عترت کوتاه کند و بوسیله امثال مولوی و شمس تبریزی فساد را و بت‌پرستی را و شهوت‌رانی را و ناپاکی را و جهل و نادانی و خرافه پرستی را بنام عرفان جایگزین نماید و این پست‌ترین موجودات را (که فرمود انهم اخس طوائف الصوفیه) شریف ترین خلق خدا معرفی کند».
او خطاب به حوزه‌های علمیه و مراجع تقلید نوشت «امروز اصل دین و توحید و کلمه مقدس لا‌اله‌الا‌الله در خطر است، دیگر نوبت به فقه و اصول و تفسیر و… در حوزه های علمیه نمی‌رسد، نوبت به تألیف و تحقیق و تقویم نص و بحث و مناظره‌های علمی ‌نمی‌رسد».
“جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و ترکیه که هر سه کشوری مسلمان هستند برای مالکیت مولانا با هم در رقابت و اختلاف هستند اما در سویی دیگر دستگاه روحانیت با او سر ستیز دارد”
به گفته او «امثال بایزید بسطامی مدعی الوهیت و مولوی سنی متعصب که ناموسش را در اختیار شمس قرار داد و غزالی… رجس نجس و خرقانی مشرک و ابوسعید زندیق و پیروان آنها و صدای اعتراض کسی بلند نشدن خیلی جای تأمل و تأسف‌دار».
پس از او نیز شیخ علی نوری همدانی از مراجع بلند پایه شیعه به برگزاری گنگره شمس تبریزی انتقاد کرد و گفت «مخالفم که با هزینه‌های زیادی برای مقبره و یادمان آن در نقطه‌ای از کشور برگزار می‌شود و این خود خسارتی در اسلام است که متاسفانه در جامعه وجود دارد و خود این امر زمینه ساز فعالیت صوفی ها را مهیا می‌سازد.»
نکته مهم این است که هر دو روحانی منتقد به برگزاری چنین کنگره‌ای از مسائل مالی و هزینه‌های آن صحبت کردند این در حالیست که سالیانه میلیاردرها تومان پول صرف برگزاری مراسم اسلامی در اقصی نقاط کشور می‌شود و اتفاقن بسیاری از آنها مصداق افزایش خرافات و جهل در جامعه است و اگر قرار باشد برگزاری یک کنگره برای یک شاعر خرافه‌پرستی قلمداد شود کم نیست رسوماتی برجای مانده از اسلام که حتی بعضی از روحانیون شیعه نیز بر خرافه‌ بودن آن اعتقاد راسخ دارند، اما با هزینه‌های زیاد برگزار می‌شود.
از آن گذشته اگر حوزویان ایران نگران فقر مردم و منتقد ولخرجی‌های این چنین هستند باید پرسید چرا جهت صدور انقلاب و تبلیغ اسلام میلیاردها دلار در کرواسی، بلغارستان و فنلاند و استرالیا و سوریه و عراق آنهم از کیسه بیت‌المال خرج می‌کنید؟ مگر نه این است که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است؟ بازسازی اماکن مقدس شیعه در کربلا و نجف، بازسازی حرم و اماکن مقدس سوریه همگی پولی است که کیسه ملت می‌رود.
دیوان غزلیات مولوی در «دیوان شمس» پر است از تبلیغات اسلامی و شعر در وصف امام اول شیعیان، تا آنجا که او را در باور شیعه حتی تا جایگاه خدایی و پادشاهی عالم برده است «ای شاه شاهان جهان الله، مولانا علی/ ای نور چشم عاشقان الله، مولانا علی » یا او را در بیتی دیگر هم ردیف عیسی‌مسیح قرار داده است «آدم که نور عالم است عیسی که پور مریم است/در کوی عشقت در هم است الله، مولانا علی» مولانا که امروز روحانیت براین باور است که شمس به ناموس او تجاوز کرده در ابیاتش بارها از علاقه خود به علی‌ابن ابی‎طالب گفته است.
اینکه همجنسگرایی تا چه میزان میان این دو صوفی مسلمانان باب بوده می‌تواند در زمره تحقیقات حوزه علمیه قرارگیرد که نه با اتهام بلکه با استناد سخن گفته شود.
برخورد دوگانه جمهوری اسلامی با مولانا و شمس‌تبریزی
از سویی دیگر مقالات شمس تبریزی، دیوان شمس، فیه مافیه.مولانا و ده‌ها کتاب دیگر درباره این دو در وزارت ارشاد جمهوری اسلامی منتشر می‌شود.
پخش ابیات مولانا از رسانه ملی منعی ندارد و در کتاب‌های درسی و حتی سوالات کنکور نیز به این دو پرداخته می‎شود. از آن گذشته جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و ترکیه که هر سه کشوری مسلمان هستند برای مالکیت مولانا با هم در رقابت و اختلاف هستند اما در سویی دیگر دستگاه روحانیت با او سر ستیز دارد، در صورتی مضمون که آن ابیاتی از اشعار مولانا و بخش‌های از مقالات شمس که به استناد به آنها آن دو را همجنسگرا می‌خوانند در اشعار حافظ نیز به چشم می‌خورد.

مدیرمسئول هفته‌نامه یالثارات: سینمای ایران تباه است

مدیرمسئول هفته‌نامه یالثارات: سینمای ایران تباه است

عبدالحمید محتشم از اعضای حزب‌الله در نامه‌ای دو پهلو هم از بازیگرانی که به آنها توهین کرده عذرخواسته هم سینمای ایران را به فساد متهم کرده است.
mohtasham8979
به گزارش«محبت‌نیوز» مدیر مسئول هفته‌نامه یالثارات وابسته به انصار حزب‌الله که به نوشتن مطالب توهین آمیز و فحاشی مشهور است می‌گوید «کارکرد سینمای ایران جز در مواردی استثنایی، برای تباهی و به هلاکت کشاندن نسل‌هاست.»
او در نامه‌ای که به تازگی منتشر شده ضمن عذرخواهی از بازیگرانی که به آنها توهین‌های رکیک کرده خواستار برخورد قضایی با سرپنجه‌های فساد در سینما شده است.
عبدالحمید محتشم که برای انتشار مقاله «سونامی آلبالوهای جنسی چگونه به سینما آمد» در این نشریه عذرخواهی کرد در نامه خود نوشته «اینجانب به عنوان مسئول نشریه اقرار دارم، در انتشار مقاله‌ای با عنوان سونامی آلبالوهای جنسی چگونه به سینما آمد در صفحه ادب و هنر یالثارات اشتباه کرده‌ام. هر چند این اشتباه در خروج از کلی گویی و صرفن منحصر در برخی جملات آن مقال بوده باشد.»
او افزوده «زیرا شأن ذاتی نظام مقدس جمهوری اسلامی، بسی برتر و منزه‌تر از آن است که در فضای آن، نشریه‌ای از خط قرمز حیای نوشتاری-ولو اندک-عدول کند، هر چند انگیزه‌اش هشدار نسبت به ورطه عفونت بار زشتی فساد سر ریزه شده و نهی از منکر باشد. چه آنکه بیان هر واقعیتی، الزامن مطابق حیا و شرم نیست.»

قتل یک پناهجوی مذهبی ایرانی در نوشهیر ترکیه

قتل یک پناهجوی مذهبی ایرانی در نوشهیر ترکیه

یک پناهجوی ایرانی در ترکیه ساکن نوشهیر به قتل رسید
zimg_001_28
به گزارش«محبت‌نیوز» ترکیه کشور امنی برای پناهجویان نیست و به خصوص در سال‌های گذشته شهروندان ایرانی زیادی که در خاک این کشور پناهنده بودند به قتل رسیده‌اند یا توسط نهادهای امنیتی ربوده یا تهدید شدند.
«کیوان» پناهجوی ایرانی که ساکن شهر نوشهیر ترکیه بود به قتل رسیده است. او یک سال پیش ایران را به مقصد ترکیه ترک کرد و در این کشور یک صرافی مجازی را اداره می‌کرد که به دست یکی از دوستان خود کشته شد.
متهم به قتل و مقتول با همدیگر دوستی داشته‌اند، تقریبن زیر تمامی پست های فیسبوکی همدیگر، در مورد پلاک ایران ۱۳ یا تهران ۱۴ با هم مطایبه و شوخی کرده‌اند.
متهم به قتل زیر یکی از پست های فیسبوکی مقتول خطاب به کیوان نوشته « ما هیچ وقت برای داداشمون اسلحه نمی کشیم» و مابین آن شوخی دوستانه، یک نفر کامنت گذاشته «رضا جان قرار نبود آدم کشی راه بیاندازی، روش مسالمت آمیز بهتر بود داداش » و متهم به قتل این بار پاسخ داده : «روش مسالمت آمیز فایده نداشت.»
«سمیه آشناور» همسر «کیوان کریمی» در این خصوص به تشریح جریان حادثه پرداخته و گفته حدود ۲۴ ساعت قبل از آنکه متوجه خبر مرگ او شوند مفقود شده و قتل به خاطر سرقت پول و جواهرات او صورت گرفته است. مقتول در شهر آنکارا کالبد شکافی و پس از تایید پلیس  در نوشهیر ترکیه به خاک سپرده شده است.

مجوز ساخت مسجد شهر «مارسی» درفرانسه لغو شد

مجوز ساخت مسجد شهر «مارسی» درفرانسه لغو شد

 معاون شهردار مارسی گفت پروانه ساخت هفت سال اعتبار داشته و تاکنون ساخت‌وسازی در این زمین انجام نشده، این پروانه دیگر اعتبار ندارد.
mohabat_mrsi
به گزارش«محبت نیوز»طرح ساخت مسجد بزرگ مارسی از سال‌ها پیش مطرح گردید، اما ساخت این مسجد هر بار با شکایت‌های گروه‌های مختلف مخالفان متوقف شد. شایان ذکر است حوادث تروریستی اخیر فرانسه توسط اسلامگرایان در توقف ساخت این مسجد در شهر مارسی بی تاثیر نبوده است.
نه سال پس از قرارداد واگذاری یک زمین برای ساخت مسجد بزرگ شهر مارسی، در جنوب فرانسه، شهرداری مارسی این قرارداد را فسخ کرد.
به نقل از رادیو فرانسه، لغو طرح ساخت مسجد بزرگ مارسی در حالی است که این شهر دارای ۷۰ نمازخانه است که وجود آنها از سوی مسلمانان به دولت فرانسه اعلام شده است. به دلیل وجود نمازخانه‌های غیرقانونی و اعلام‌نشده، ممکن است تعداد این نمازخانه‌ها بیشتر باشد.
شهرداری مارسی برای لغو این مسجد دلایل متعددی دارد. ماری آنی‌یس کارادک، معاون شهردار مارسی و مسئول این پروژه به خبرگزاری فرانسه گفت که از سال ۲۰۱۳ شهرداری مارسی مشکل دریافت اجاره این زمین را دارد. همچنین پروانه ساخت برای این زمین در سال ۲۰۰۹ صادر شده و از آن جا که پروانه ساخت هفت سال اعتبار داشته و تاکنون ساخت‌وسازی در این زمین انجام نشده، این پروانه دیگر اعتبار ندارد.
از سوی دیگر رئیس انجمن “مسجد پاریس” در گفتگو با خبرگزاری فرانسه مدعی گردید در شرایطی که مسلمانان درحال مبارزه با افراط‌گرایی در میان جوانان مسلمان هستند، ساخت این مسجد برای مسلمانان مارسی یک امر نمادین بود.

عادل الجبیر: مصوبه کنگره به ضرر همه از جمله آمریکا است

عادل الجبیر: مصوبه کنگره به ضرر همه از جمله آمریکا است

  • 8 ساعت پیش
برخورد دو هواپیمای مسافربری ربوده شده به برج های دوقلوی نیویورک این دو آسمانخراش را در حلقه آتش فرو برد و پس از ساعتی موجب فروریختن هر دو برج شدکپی رایت تصویرAP
Image captionحملات یازدهم سپتامبر خونین حمله علیه شهروندان آمریکا در خاک این کشور بود که حدود ۳ هزار کشته برجای گذاشت
عادل الجبیر، وزیرخارجه عربستان سعودی در نخستین واکنش به لغو وتوی باراک اوباما از سوی کنگره که به معنای قانونی شدن طرح جاستا (عدالت علیه حامیان تروریسم) است، از اجرایی شدن این قانون اظهار نگرانی کرده و آن را مغایر عرف جهانی در مصونیت و استقلال دولت‎ها دانسته است.
آقای الجبیر روز پنجشنبه ۲۹ سپتامبر (هشتم مهر) فراهم شدن زمینه برای شکایت بازماندگان حملات یازدهم سپتامبر از دولت عربستان را "بسیار نگران‌کننده" خواند
این مصوبه کنگره که برای بار نخست در ماه مه گذشته به تصویب رسیده بود، پس از آن که چند روز پیش با وتوی باراک اوباما به کنگره برگشت، دوباره توانست با اکثریت قاطع در مجالس سنا و نمایندگان تصویب شود و به این ترتیب کنگره با شکستن وتوی رئیس جمهوری، با تاکید بر مصوبه قبلی خود اجرایی شدن طرح "مقابله با حامیان تروریسم" را قانونی کرد.
وزیرخارجه عربستان امروز با انتشار بیانیه‌ای گفت: "عواقب اضمحلال مصونیت دولتی دامن‌گیر همه کشورها خواهد شد من جمله آمریکا."
در جریان حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ حدود ۳۰۰۰ آمریکایی کشته شدند.
از میان ۱۹ عامل این حملات، ۱۵ نفر تبعه عربستان سعودی بودند.
آقای اوباما که از ابتدا مخالفت خود با این طرح را اعلام کرده بود ضمن انتقاد از تصمیم مجدد کنگره، این قانون را "بدعتی خطرناک" خوانده است.
رئیس جمهوری آمریکا معتقد است اجرایی شدن قانون "عدالت علیه حامیان تروریسم" ممکن است به اقدام متقابل دولت‌ها منجر شود و به گفته او "آمریکا به یکباره خود را در میان انبوهی از شکایات خصوصی پیدا کند که بر اساس اعمال ما در نقاط مختلف جهان شکل گرفته است."
آقای اوباما همچنین اجماع جمهوری‌خواهان برای لغو وتوی او در کنگره را ناشی از فضای انتخاباتی و سیاسی کشورش دانست.
آقای اوباما (چپ) در جریان دیدار دیروز خود با نظامیان ارتش آمریکا به جک تَگر، مجری شبکه سی‌ان‌ان، از نارضایتی خود نسبت به لغو وتوی‌اش گفتکپی رایت تصویررویترز
Image captionتلاش‌های آقای اوباما برای منصرف کردن کنگره از شکستن وتوی او ناکام ماند
عربستان سعودی هم که متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه محسوب می‌شود، تلاش فراوانی برای رایزنی و منصرف کردن کنگره از تصویب طرح "عدالت علیه حامیان تروریسم" کرد و حتی در زمان بررسی آن در مجالس کنگره، به طور ضمنی آمریکا را به بیرون کشیدن میلیاردها دلار از دارایی‌های خود از این کشور تهدید کرد.
در همین حال، بازماندگان قربانیان حملات یازدهم سپتامبر از قانونی شدن این طرح استقبال کرده‌اند.
تری استرادا، نماینده گروهی از خانواده‌های قربانیان یازدهم سپتامبر گفته: "ما از این رویداد خرسندیم و منتشر روزی هستیم که در دادگاه و محضر عدالت بالاخره از این موضوع سر در بیاوریم که چه کسی واقعا پشت این حملات بود."
مطابق طرح "عدالت علیه حامیان تروریسم" (جاستا) بازماندگان حملات تروریستی در خاک آمریکا می توانند علیه حامیان این حملات در دادگاه‌های آمریکا اقامه دعوی کنند.

قتلی که چین را تکان داد

قتلی که چین را تکان داد

  • 29 سپتامبر 2016 - 08 مهر 1395
اینترنتکپی رایت تصویرPA
Image captionاعتیاد به اینترنت در چین رو به افزایش است
ماجرای یک قتل در چین، که به قرار گزارش‌ها در جریان آن یک دختر نوجوان دست و پای مادرش را بسته و او را کشته، مردم سراسر چین را شوکه کرده است. این دختر نوجوان که مادرش او را به مرکز مداوای معتادان به اینترنت فرستاده بود، پس از مرخص شدن از این مرکز به قتل مادرش مبادرت کرده بود.
به گفته پلیس محلی این دختر نوجوان که اهل استان هیلونگجیانگ، در شمال چین است، در تاریخ ۱۶ سپتامبر مادر خود را به یک صندلی بسته و آنقدر او را در این وضع نگاه داشته تا مادرش جان سپرده. پلیس محلی جزئیات مرگ را اعلام نکرده است.
بنا بر گزارش رسانه‌ها، چن شین (نام واقعی اش نیست) که ۱۶ ساله است خود را تسلیم پلیس کرده.
رسانه‌های محلی می‌گویند چن شین، به کالجی در شاندونگ که ۱۰۰۰ کیلومتر با خانه‌اش فاصله داشت فرستاده شده بود. این کالج که مخصوص مداوای نوجوانان معتاد و شرور است بخصوص از نظر درمان معتادان به اینترنت شهرت دارد.
چینکپی رایت تصویرJINANZHONGYUAN / THEPAPER
Image captionعکس‌های این مرکز در شبکه‌های اجتماعی به طور گسترده منتشر شده است
به نوشته یک نشریه، چن شین، در یک وبلاگ آنلاین مدعی شده بود که دو مرد او را بر خلاف میلش با اتومبیل به کالج یاد شده برده‌اند و به مدت چهار ماه او را در آنجا نگاه داشته‌اند.
او همچنین می‌گوید در این مرکز غالبا شاگردان را کتک می‌زدند و به عنوان تنبیه آنها را مجبور می‌کردند غذایشان را در برابر کاسه توالت بخوردند.
مقامات آموزش و پرورش محلی، می‌گویند تحقیقات در باره این مرکز را شروع کرده‌اند. مرکز مورد بحث مبادرت به هر گونه تنبیه بدنی را انکار کرده.
این واقعه سبب شده که چینی‌ها در اینترنت خشم خود را نسبت به مراکز تربیت و مداوای نوجوانان ابراز کرده و در باره این که والدین باید چگونه فرزندانشان را بزرگ کنند بحث کنند.
یک نشریه چینی نوشته که با چند نفر از شاگردان سابق این مرکز که می‌گویند با آنها بدرفتاری شده مصاحبه کرده است.
بسیاری از این شاگردان در باره کتک خوردن در صورت گوش نکردن دستورها، صحبت کرده‌اند و یکی از آنان گفته به این بهانه که یک سیگار نزد او پیدا کرده بودند با مشت و لگد "سیاه و کبود" شده بود.
چند نفر اظهار داشته بودند که بعضی وقت‌ها خواب را برای آنها قدغن می‌کردند و مجبورشان می‌کردند تا سپیده دم سرپا بایستند.
یکی از شاگردان گفته که والدینش مبلغ ۳۰ هزار رمینبی (معادل ۵ هزار دلار) برای نگاهداری او به مرکز پرداخت کرده بودند در حالی که شرایط زندگی‌اش در کالج مغایر با کرامت انسانی بود.
به نوشته روزنامه خلق چین، بعد از انتشار این اخبار، چندین رسانه سعی کرده بودند وارد این کالج شده یا با مقاماتش مصاحبه کنند ولی با درخواست آنان موافقت نشده بود.

"انضباط به شیوه نظامی"

از سال ۲۰۱۴ در چین مراکزی که برای ترک اعتیاد به اینترنت بود مورد توجه قرار گرفت. دلیل این توجه، افرایش تعداد نوجوانانی بود که از بی‌خوابی و افسردگی رنج می‌بردند.
روزنامه ساوت مورنینگ پست چین، می‌نویسد: "در این اردوگاه‌ها علاوه بر تمرینات فیزیکی و مشاوره روانی، در صورت توصیه پزشک، دارو نیز تجویز می‌شود."
همچنین برای بهبود شرایط "بد" جسمی دانشجویان، آنان را عمدتا به تمرینات نظامی و کارهای بدنی عملی (مانند خرد کردن سبزیجات) وادار می‌کنند.
این روزنامه نوشته مردم از "از نحوه رفتار سخت با شاگردان و دیسیپلین نظامی وار، که در بعضی اردوگاه ها به آنان تحمیل می‌شود" انتقاد کرده‌اند.

تراژدی

اتهامات در باره سوء رفتار با شاگردان در مرکز مورد بحث سبب شده که در آنلاین مردم خشم خود را ابراز داشته و هزاران نفر از کاربران از پدر و مادر چن شین، انتقاد کنند.
یکی از کاربران در پیامی که مورد استقبال زیاد گرفته می‌نویسد: "همه می‌دانند که والدین در رشد و تربیت فرزندشان چه نقش مهمی بازی می‌کنند. این محیط (اردوگاه تربیتی) به دو نفری که شایسته لقب "والدین" نیستند، کمک کرده."
یک نفر دیگر نوشته: "شما نباید با فرزندانتان.......مانند حیوان رفتار کنید."
چینکپی رایت تصویراد جونز
Image captionاین حادثه باعث بروز واکنش‌ها و بحث‌های زیادی در چین شده است
عده‌ای نوشته‌اند که از شنیدن این خبر که مادری به دست دخترش کشته شده، شوکه شده‌اند؛ یکی از کاربران نوشته: "من از مادرکشی حمایت نمی‌کنم."
در همین حال مفسران رسانه‌ها این حادثه را یک "تراژدی" توصیف کرده‌اند که نشان دهنده فقدان حمایت و مشاوره روانی صحیح برای خانواده‌هاست.
روزنامه پکن تایمز، به پدر و مادرها در مورد خطرات فرستادن فرزندانشان به این مراکز درمانی، هشدار "بیدارباش" داده:
"فرزندان خود را به یک چنین "قفسی" نفرستید. اعمال خشونت، فقط بیشتر به کودک صدمه می زند"
شیائوجیانگ سوشیانگ، مفسر روزنامه خلق، می‌نویسد: "بعضی از اعتیاد فرزندانشان به اینترنت به ستوه می‌آیند و این عدم دسترسی به یک مشاوره روانی رسمی و حرفه ای در جوامع است که به راههای "خشونت آمیز" منتهی می‌شود.

از 'فتنه ٨٨' تا 'فتنه خفه‌شده ۹۶'

از 'فتنه ٨٨' تا 'فتنه خفه‌شده ۹۶'

  • 29 سپتامبر 2016 - 08 مهر 1395
احمد جنتیکپی رایت تصویرگتی ایماژ
Image captionاحمد جنتی مواضع تندی علیه رهبران جنبش سبز، که 'سران فتنه' می‌خواند، دارد
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، روز پنجشنبه گفته است: "رهبر معظم انقلاب در موضع‌گیری اخیر خود فتنه‌ای را که داشت شکل می‌گرفت در نطفه خفه کردند." آقای جنتی گفته برای "خفه کردن فتنه" شخصا از آیت‌الله علی خامنه‌ای تشکر کرده است.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، دوشنبه گفت: "یک آقایی آمده پیش من٬ من هم به ملاحظه صلاح حال خود آن شخص و صلاح حال کشور به ایشان گفتم که شما در فلان قضیه شرکت نکنید. نگفتیم هم شرکت نکنید. گفتیم صلاح نمی‌دانیم شما شرکت کنید."
به این ترتیب بحث احتمال نامزدی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ پایان گرفته به نظر می‌رسد، پایانی که دبیر شورای نگهبان آن را "خفه کردن فتنه در نطفه" خوانده است.
آقای جنتی در حالی حضور احتمالی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات را "فتنه" خوانده که پیشتر از او ستایش می‌کرد و از جمله یکی از کارهای او را "الهام خداوند" خوانده بود.
در آن زمان برای آقای جنتی "فتنه" به معنی اعتراضاتی بود که علیه محمود احمدی نژاد و پیروزی او در انتخابات ١٣٨٨ به راه افتاد. در واقع بخشی از اعتراض‌ها به حمایت صریح احمد جنتی و چند عضو دیگر شورای نگهبان از محمود احمدی‌نژاد برمی‌گشت.
معترضان می‌گفتند اعضای شورای نگهبان با جانبداری از محمود احمدی نژاد بی طرفی این شورا را نقض کرده و در جایگاهی نیستند که بخواهند صحت انتخابات را بررسی و تایید کنند.
محمود احمدی نژاد درکپی رایت تصویربیشتر
Image captionموضع آقای جنتی نسبت به محمود احمدی نژاد تغییر عمده‌ای داشته است
اما شورای نگهبان و دیگر نهادهای تصمیم گیر در جمهوری اسلامی این اتهامات را رد کردند و صدای معترضان در نهایت به جایی نرسید. آنها در ادبیات رسمی "فتنه‌گر" خوانده شدند و آیت‌الله خامنه‌ای هم صراحتا از محمود احمدی‌نژاد حمایت کرد.
مدت کمی پس از آغاز اعتراضات تکلیف معترضان از نظر آقای جنتی و دیگر مقام‌های عالی روشن بود؛ این افراد بازیچه توطئه‌ای شده بودند که دشمنان خارجی علیه حکومت ایران تدارک دیده بودند.
احمد جنتی در یکی از نمازجمعه‌های پس از آغاز اعتراضات گفت اسنادی در اختیار دارد که مطابق آن "آمریکایی‌ها یک میلیارد دلار از طریق افراد سعودی که هم اکنون عامل آمریکا در کشورهای منطقه هستند، به سران فتنه دادند و همین سعودی‌ها که به نمایندگی آمریکا صحبت می‌کردند، گفتند، اگر توانستید نظام را منقرض کنید، تا پنجاه میلیارد دلار دیگر را هم می‌دهیم."
"فتنه ٨٨" از نظر مقام‌های جمهوری اسلامی توطئه دشمنان خارجی بود، اما ماهیت "فتنه‌ای که داشت شکل می‌گرفت" و ممکن بود در انتخابات ۱۳۹۶ دردسرساز شود چیست؟

خطرات فضای دوقطبی

مسیر محمود احمدی‌نژاد کمی بعد از انتخاب دوباره‌اش در سال ١٣٨٨ به روشنی از محافظه‌کارانی که حامی او بودند جدا شد. تعلل او در پذیرش دستور آیت‌الله خامنه‌ای برای برکناری اسفندیار رحیم مشایی از معاون اولی سرآغاز مجموعه‌ای از تقابل‌های آقای احمدی‌نژاد با دیگر مقام‌های عالی، از جمله رهبر جمهوری اسلامی بود.
تنش‌های آغازشده بر سر معاون اولی اسفندیار رحیم مشایی تا انتخابات ریاست جمهوری سال ١٣٩٢ و نامزدی آقای مشایی ادامه پیدا کرد. هرچند که آقایان احمدی‌نژاد و مشایی، یا آن طور که در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی مشهور شد "جریان انحرافی"، جنجال‌های رسانه‌ای بسیاری درست کردند، در نهایت آقای مشایی در شورای نگهبان آقای جنتی رد صلاحیت شد و اتفاق خاصی هم نیفتاد.
آقای جنتی و شورای نگهبان نشان داده‌اند که در صورت لزوم مشکلی در رد صلاحیت یک رئیس جمهور سابق ندارند و در همان انتخاباتی که اسفندیار رحیم مشایی رد صلاحیت شد، اکبر هاشمی رفسنجانی را هم رد صلاحیت کردند.
با این حساب حضور محمود احمدی‌نژاد در انتخابات چه مشکلی ایجاد می‌کرد که با ردصلاحیت او قابل حل نبود؟
پس از اعتراضات ١٣٨٨ مقام‌های عالی جمهوری اسلامی، از جمله شخص رهبر، بارها نسبت به "دوقطبی شدن" فضای سیاسی و اجتماعی در ایران هشدار داده‌اند و همین ریسک دوقطبی شدن دلیل منع حضور آقای احمدی‌نژاد بوده است.
سال گذشته اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده سابق نیروی انتظامی، گفت در انتخاباتی در سطح ملی که "قطبی" بشود، احتمال دارد که اعتراضاتی مشابه سال ۱۳۸۸ تکرار شوند: "فرض کنید سال ۹۶، آقای روحانی کاندیدا شده و آقای احمدی‌نژاد هم به میدان آمده است. چه تصوری دارید؟ به احتمال زیاد همان اتفاقات خواهد افتاد. اگر هم نیفتند، به هر حال تنش زیاد است."
مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حسن روحانیکپی رایت تصویرKHAMENEI.IR
Image captionرهبر ایران نمی‌‎خواهد در انتخابات آتی محمود احمدی‌نژاد را روبروی حسن روحانی ببیند
برآورد رهبر ایران نیز از حضور آقای احمدی‌نژاد در انتخابات پیش رو همین طور بوده است: "آقا شما اگر در این مقوله وارد شدید، این دو قطبی در کشور ایجاد می‌شود. دو قطبی در کشور مضرّ است به حال کشور."
مضمون خطرناک بودن فضای دوقطبی پیش از این هم در صحبت‌های آیت‌الله خامنه‌ای وجود داشته و او در سه سال اخیر دست کم شش بار دیگر در این باره هشدار داده و از جمله گفته است که "دشمنان ما... می‌خواهند یک دوقطبی‌ای درست کنند بین حکومت و نظام از یک طرف و مردم از یک طرف".
به این ترتیب به نظر می‌رسد با همه رویارویی‌های لفظی حسن روحانی و رهبر ایران، آقای خامنه‌ای نمی‌خواهد در انتخابات آتی محمود احمدی‌نژاد را روبروی حسن روحانی ببیند، چرا که حضور دوباره محمود احمدی‌نژاد در صدر اخبار سیاسی، زخمی را باز می‌کند که دردش با انتخاب حسن روحانی فروکش کرده است.
رهبر ایران به دو قطبی شدن فضای سیاسی و تقابل گروهی از مردم با حکومت حساس است و تاکنون موفق شده با ابزارهای گوناگون، از جمله شورای نگهبان، کسانی را که ممکن است فضا را دوقطبی کنند به حاشیه براند.
اما مساله‌ای که باقی می‌ماند این است که چرا فضای سیاسی ایران این طور مستعد دوقطبی شدن است که دبیر شورای نگهبانی که روزی صلاحیت محمود احمدی‌نژاد را تایید کرده، باید منع حضور او در انتخابات را با تعبیری تند "خفه کردن فتنه در نطفه" بخواند؟

باراک اوباما و محمود عباس برای خاکسپاری شیمون پرز به اسرائیل رفتند

باراک اوباما و محمود عباس برای خاکسپاری شیمون پرز به اسرائیل رفتند

  • 3 ساعت پیش
تابوت شیمون پرز در بیرون ساختمان پارلمان اسرائیل در بیت‌المقدس قرار گرفته و در این عکس یک مرد در حالی که دو سرباز گارد تشریفات کنار تابوت ایستاده اند به آن احترام می‌گذاردکپی رایت تصویرخبرگزاری فرانسه
Image captionبرای ادای احترام مردم، تابوت شیمون پرز در بیرون ساختمان پارلمان اسرائیل در بیت‌المقدس قرار گرفت
رهبران جهان برای شرکت در مراسم خاکسپاری شیمون پرز، رئیس جمهوری سابق اسرائیل، به این کشور سفر کرده‌اند. همزمان با حضور باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی هم به بیت المقدس سفر کرده است.
قرار است مراسم رسمی خاکسپاری آقای پرز تا ساعاتی دیگر (صبح جمعه) در بیت‌المقدس برگزار شود.
همزمان از اسرائیل گزارش شده خیابان‌های بیت‌المقدس تحت تدابیر شدید امنیتی برای برگزاری این مراسم قرار گرفته و ماموران امنیتی اسرائیل هم چندین بازداشت موقت "با هدف پیشگیری" از هرگونه ناآرامی صورت داده‌اند.
شیمون پرز، رئیس جمهور و دو دوره نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه در سن ۹۳ سالگی درگذشت.
در میان رهبران کشورهای مختلف جهان، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی هم که از سال ۲۰۱۰ به بعد به بیت‌المقدس نرفته بود، به این شهر سفر کرده است.
نشریه هاآرتص اسرائیل گزارش کرده که سفر آقای عباس در پی درخواست خود او صورت گرفته است.
در سال ۱۹۹۳ و هنگامی که یاسر عرفات، رهبر فقید فلسطینیان در اسلو مشغول مذاکره با اسحاق رابین و شیمون پرز بود، محمود عباس هم عضو تیم مذاکره کننده طرف فلسطینی بود و امضای او پای پیمان اسلو هم وجود دارد.
پیمانی که یک سال بعد (۱۹۹۴) برای شیمون پرز، اسحاق رابین و یاسر عرفات، جایزه صلح نوبل به ارمغان آورد.
در این عکس که چند ماه بعد از امضای پیمان اسلو گرفته شده شیمون پرز (چپ) در کنار محمود عباس (وسط) و عمر موسی، وزیر خارجه وقت مصر دیده می‌شود که هر سه لبخند بر لب دارندکپی رایت تصویرAP
Image captionدر این عکس که چند ماه بعد از امضای پیمان اسلو گرفته شده شیمون پرز (چپ) در کنار محمود عباس (وسط) و عمرو موسی، وزیر خارجه وقت مصر دیده می‌شود
یکی از مقام‌های ارشد تشیکلات فلسطینی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته حضور آقای عباس در این مراسم خاکسپاری "حاوی این پیام مهم برای جامعه اسرائیل است که فلسطینیان در پی صلح‌اند و به همین علت هم به تلاش‌های کسی چون شیمون پرز برای برقراری صلح احترام می‌گذارند."
با وجود این، یک سخنگوی گروه حماس که جناح تندروتری از فلسطینیان را تشکیل می‌دهد و اداره غزه را بر عهده دارد با محکوم کردن حضور آقای عباس در این مراسم از شیمون پرز به عنوان یک "جنایتکار" یاد کرده است.
در میان فلسطینیان نام شیمون پرز علاوه بر پیمان اسلو با موشک باران اردوگاه قانا در جنوب لبنان به سال ۱۹۹۶ گره خورده که طی آن حدود ۱۰۰ فلسطینی که در این اردوگاه سازمان ملل متحد حضور داشتند کشته شدند.
این رویداد در زمان نخست وزیری شیمون پرز روی داد.
با وجود سفر رهبران برجسته غربی به اسرائیل برای مراسم خاکسپاری آقای پرز، از کشورهای منطقه تنها اردن نماینده‌ای به این کشور اعزام کرده است.
باراک اوباما در حال سوار شدن به هواپیمای ویژه رئیس جمهوری برای سفر به اسرائیلکپی رایت تصویرگتی ایماژ
Image captionقرار است باراک اوباما هم یکی از سخنرانان مراسم خاکسپاری آقای پرز باشد
قرار است باراک اوباما هم در کنار سه فرزند آقای پرز و نخست‌وزیر و رئیس‌جمهوری اسرائیل روز جمعه در مراسم خاکسپاری سخنرانی کند.
همزمان تابوت حاوی پیکر آقای پرز برای ادای احترام عمومی در بیرون ساختمان پارلمان اسرائیل قرار گرفته است.
آن طور که گزارش شده حدود ۸ هزار مامور پلیس در کنار هزاران نیروی امنیتی مسئول حفاظت از این مراسم شده‌اند.
رئیس پلیس اسرائیل این عملیات را در تاریخ انتظامی اسرائیل بی‌سابقه خوانده است.
پرنس چارلز از طرف خانواده سلطنتی بریتانیا، تونی بلر، نخست وزیر سابق و بوریس جانسن، شهردار سابق لندن هم برای حضور در این مراسم به اسرائیل رفته‌اند.