اقامتگاههای موقت پناهجویان آلمان نیمه خالی ماندهاند
کاهش شمار پناهجویان در آلمان باعث شده که بسیاری از اقامتگاههای موقت آنان نیمه خالی بمانند. در این بین آلمان و فرانسه برای کمک به بازگرداندن برخی پناهجویان از یونان به ترکیه کارشناس در اختیار کمیسیون اروپا قرار میدهند.
به گزارش شماره روز یکشنبه (۲۰ مارس / اول فروردین) روزنامه آلمانی "دی ولت" به ویژه بسیاری از اقامتگاههای اضطراری و اولیه برای پناهجویان در شرق آلمان خالی ماندهاند. "دی ولت" برای تهیه گزارشی در این باره اقدام به تحقیق در ۱۶ ایالت آلمان کرده است.
تحقیقات روزنامه یاد شده نشان میدهد که ایالت تورینگن دارای بالاترین آمار اقامتگاههای موقت خالی پناهجویان است. تنها ۱۸،۶ درصد اقامتگاههای یاد شده در این ایالت دارای سکنه هستند. ایالت زاکسن با ۲۰ درصد و ایالت براندنبورگ با ۴۴ درصد در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتهاند.
شمار زیادی از سالنهای ورزشی که پیش از این از آنها به عنوان سرپناه پناهجویان استفاده میشد، دوباره برای استفاده ورزشکاران معمولی آزاد شدهاند.
مشکل یافتن مسکن دائمی
به گزارش انستیتوی نظرسنجی آلنزباخ که به درخواست بنیاد روبرت بوش دست به تحقیق زده، مشکل مقامات مسئول در ایالتهای مختلف آلمان هم اکنون یافتن خانه و آپارتمان مناسب برای زندگی پناهجویان پس از خارج شدن آنان از اقامتگاههای موقت است. در حدود سه چهارم شهرهای آلمان مسکن کافی وجود ندارد. این مشکل بهویژه در شهرهای بزرگ موجود است. در مناطق روستایی امکان یافتن مسکن برای خانوادههای پناهجو بیشتر است.
انستیتوی نظرسنجی آلنزباخ برای پروژه خود از ۳۴۹ مقام مسئول در شهرهای مختلف آلمان تحقیق کرده است. حدود ۵۰ درصد از آنان گفتهاند متاسف هستند از اینکه برای توسعه ساختارهایی که بوسیله آن بتوانند از پس وظایف مربوط به پناهجویان برآیند وقت کافی ندارند.
۸۶ درصد مقامات مسئول یاد شده گفتهاند که به دلیل کمبود نیرو به حمایتهای داوطلبانه مردمی نیاز دارند. ۸۰ درصد آنان معتقدند که شانس پناهجویان برای جذب در جامعه خوب است. ۶۰ درصد آنان نیز پیشبینی کردهاند که پناهجویان به احتمال قوی به خوبی جذب بازار کار میشوند.
بازگرداندن پناهجویان از یونان به ترکیه با کمک آلمان و فرانسه
کاهش شمار پناهجویان در آلمان نتیجه سیاستی است که اتحادیه اروپا هم اکنون برای جلوگیری از ورود شمار زیاد پناهجویان به این قاره دنبال میکند.
روزنامه آلمانی "بیلد" یکشنبه گذشته (۱۳ مارس) گزارش داد که در ده روز اول ماه جاری مارس در مجموع حدود ۲ هزار و ۹۰۰ نفر به عنوان پناهجو وارد آلمان شدهاند.
بیشتر بخوانید: روزنامه بیلد: شمار پناهجویان آلمان به شدت رو به کاهش است
در پاییز گذشته روزانه حدود ۱۰ هزار پناهجو از طریق مرز اتریش وارد آلمان میشدند. بسته شدن مسیر بالکان به روی پناهجویان موجب کاهش شدید شمار پناهجویانی شد که وارد خاک آلمان میشوند. اما با بسته شدن آن مسیر، شمار زیادی از پناهجویان که خود را به جزایر یونان رساندهاند در وضعیتی نابسامان به سر میبرند.
حال آلمان و فرانسه تصمیم گرفتهاند با همکاری یکدیگر در مجموع ۴۰۰ مامور پلیس و ۲۰۰ نیروی تخصصی برای کمک به پناهجویان به جزایر یونان بفرستند. شماره روز یکشنبه (۲۰ مارس) روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" با استناد به نامه مشترک وزرای کشور آلمان و فرانسه در این باره گزارش داده است.
در نامهای که توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان، و همتای فرانسوی او، برنار کازنو، به کمیسیون اتحادیه اروپا نوشتهاند، اعلام کردهاند که هر کدام از دو کشور آلمان و فرانسه ۲۰۰ مامور پلیس در اختیار مقامات مرزبانی اتحادیه اروپا قرار خواهد داد. ماموریت این ماموران کمک برای بازگرداندن مهاجرانی است که پذیرفته نمیشوند.
در این نامه همچنین آمده است که هر یک از دو کشور آلمان و فرانسه میخواهد یکصد کارشناس امور پناهندگی برای کمک به تسریع رسیدگی به درخواستهای پناهندگی در اختیار اتحادیه اروپا قرار دهد. قرار است که از آلمان صد نفر توسط اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان معرفی شوند.
پیشنهاد آلمان یک چهارم نیاز کمیسیون اتحادیه اروپا برای تسریع در روند بازگرداندن مهاجران از یونان به ترکیه را تامین میکند.
وزرای کشور آلمان و فرانسه در نامه خود مینویسند که امیدوارند کشورهای دیگر نیز به آنها ملحق شوند تا "همبستگی اروپا" را نشان دهند.
این دو همچنین اشاره میکنند که به تامین مایحتاج پناهجویان نیز یاری خواهند رساند؛ برای نمونه آلمان پمپ آب برای تهیه آب آشامیدنی پناهجویان در اختیار قرار داده است.
کمیسیون اتحادیه اروپا میخواهد در دو هفته آینده بیش از ۴ هزار کارمند و مامور را در یونان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بسیج کند تا بتواند توافقهای خود با ترکیه را عملی کند.
بیشتر بخوانید: توافق اتحادیه اروپا و ترکیه برای مهار پناهجویی
اتحادیه اروپا و دولت ترکیه روز جمعه گذشته (۱۸ مارس / ۲۸ اسفند) به توافق رسیدند که هر پناهجویی که از امروز یکشنبه (۲۰ مارس) وارد جزیرهای یونانی بشود باید احتمال بدهد که به ترکیه بازگردانده خواهد شد. در عوض قرار است که اروپا در ازای هر پناهجویی که پس میفرستد یک پناهجوی سوری را از ترکیه بپذیرد.
قرار است ترکیه تا سال ۲۰۱۸ برای پذیرش پناهجویان بازگردانده شده تا حدود ۶ میلیارد یورو دریافت کند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar