بوسه نمادین پاپ بر پای پناهجویان و امدادگران
پاپ فرانسیس در مراسمی مذهبی به مناسبت عید پاک پاهای یازده پناهجو و یک امدادگر را شستوشو داد و بر آنها بوسه زد. او ضمن تأکید بر تلاش برای صلح و برادری گفت که پشت پرده حملههای تروریستی قاچاقچیان اسلحه هستند.
رهبر کاتولیکهای جهان در شامگاه "پنجشنبه مقدس" (آلمانی Gründonnerstag و انگلیسی Maundy Thursday) (۲۴ مارس / ۵ فروردین) در شهرک "کاستل نوئوو دی پورتو" در برابر یازده پناهجو و یکی از امدادگران اقامتگاه پناهجویان زانو زد، پاهایشان را شستوشو داد و بر آنها بوسه زد.
پاپ فرانسیس ۷۹ ساله در مراسم "شام آخر" در شهر یاد شده گفت که با توجه به جنگ و خشونت میان مذاهب مختلف، شرکت مؤمنان در مراسم عید پاک را نشانگر خواست آنان برای همزیستی مسالمتآمیز و برادرانه میداند.
پاپ فرانسیس در مراسم یاد شده که در هوای آزاد برگزار میشد گفت: «چه مسلمان چه هندو، چه کاتولیک چه قبطی، ما همه برادریم، همه فرزندان یک پروردگاریم.»
رهبر کاتولیکهای جهان افزود: «ما همه برادریم و میخواهیم در صلح زندگی کنیم.»
پاپ فرانسیس حملههای تروریستی جدید در بروکسل را "نشانه جنگ و ویرانی" و از سوی افرادی دانست که "نمیخواهند در صلح زندگی کنند".
پاپ گفت: «پشت سر کسانی که دست به چنین حملههایی میزنند، قاچاقچیان اسلحه هستند که خواهان درگرفتن جنگاند و مخالف برادریاند.»
در اقامتگاه پناهجویانی که در شمال شهر رم، پایتخت ایتالیا، واقع است بیش از ۸۰۰ نفر از ۲۶ کشور جهان به سر میبرند.
برای انجام آیین مذهبی "پاشویان" چهار کاتولیک از نیجریه، سه قبطی از اریتره، سه مسلمان از مالی، پاکستان و سوریه، یک هندو و نیز یکی از امدادگران زن اقامتگاه پناهجویان برگزیده شده بودند.
آیین "پاشویان" به روایتی باز میگردد که میگوید عیسی مسیح، پیامبر مسیحیان، در "شام آخر" و پیش از به صلیب کشیده شدن پاهای دوازده حواری را شست و شوی داد. این آیین نماد وظیفه روحانیان مسیحی برای خدمت به انسانها در عین "فروتنی و نوعدوستی" است.
تغییر سنتهای کلیسا
پاپ فرانسیس در ماه ژانویه ۲۰۱۶ مقرر داشت که اجرای آیین "پاشویان" در مورد زنان نیز مجاز شود. او در سال ۲۰۱۵ نیز در "پنجشنبه مقدس" در مراسم "شام آخر" در زندانها پای زندانیان زن، از جمله پای یک زن مسلمان را شست و شو داد. سنتشکنی او اعتراض کاتولیکهای محافظهکار را برانگیخت.
چند تن از پناهجویان پیش از این به پاپ نامه نوشته بودند. بخشهایی از نامههای آنان در رسانهها منتشر شده است.
پناهجویان در نامههای خود حملههای تروریستی خونین در پاریس و بروکسل را محکوم کردهاند. یک پناهجوی سنگالی نوشته است: «مایلم به پاپ بگویم که مسلمانان تروریست نیستند و من از آنچه در فرانسه و بلژیک اتفاق افتاده متاسفم.»
این پناهجو در ادامه نوشته است: «مدتهاست آرزو دارم که پاپ را ملاقات کنم، اگرچه مسلمان هستم. من میخواهم از او بهویژه بهخاطر زحمتهایی که برای مردم فقیر و برقراری صلح میکشد تشکر کنم.»
مراسم امروز جمعه (۲۵ مارس)، روز "آدینه مقدس" (آلمانی Karfreitag و انگلیسی Good Friday) تحت شدیدترین تدابیر امنیتی در رم برگزار میشود.
مسیحیان جهان در "آدینه مقدس" یا "آدینه نیک" مراسمی را به یاد به صلیب کشیده شدن عیسی مسیح برگزار میکنند. پاپ نیز در این مراسم سخنرانی خواهد کرد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar