اذعان بلژیک به 'اشتباهاتی' در مورد مهاجم بروکسل
- 25 مارس 2016 - 06 فروردین 1395
یک روز پس از آنکه ترکیه گفت ابراهیم بکراوی، یکی از مهاجمان حملات سه شنبه بروکسل را در ماه ژوئن دستگیر و اخراج کرده بود، بلژیک به ارتکاب اشتباهاتی در مورد او اذعان کرده است. همزمان اعلام شد که شش نفر در ارتباط با آن حملات در بروکسل دستگیر شده اند.
ترکیه گفته که بکراوی را به ظن آنکه 'جنگجوی خارجی است' اخراج کرده بود اما بلژیک و هلند هشدارهای این کشور را "نادیده" گرفتند.
وزرای کشور و دادگستری بلژیک گفتند که پیشنهاد استعفا داده اند اما نخست وزیر از آنها خواسته به کار خود ادامه دهند.
در حملات انتحاری روز سه شنبه در فرودگاه و یک ایستگاه متروی بروکسل ۳۱ نفر کشته و حدود ۳۰۰ نفر زخمی شدند.
۱۲۰ نفر از زخمی ها همچنان بستری هستند که از این میان ۶۳ نفر همچنان در بخش مراقبت های ویژه هستند.
گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مدعی انجام این حملات شده است.
بلژیک اکنون سطح هشدار امنیتی را یک درجه کاهش داده است.
مقام ها گفتند که ایستگاه های مترو به تدریج و با حضور سنگین نیروهای امنیتی بازگشایی خواهند شد اما فرودگاه بروکسل تا دوشنبه باز نخواهد شد.
پلیس بلژیک روز پنجشنبه گفت که شش نفر را در جریان ادامه تحقیقات در بروکسل دستگیر کرده است.
این بازداشت ها در محله شاربیک انجام شد. هنوز هویت مظنونان یا ارتباط احتمالی آنها با حملات فاش نشده است.
در فرانسه هم مقام ها اعلام کردند که دو مظنون را، که برای حمله ای برنامه ریزی می کردند، در نزدیکی پاریس دستگیر کرده اند.
'جنگجوی خارجی'
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه گفت که کشورش در مورد یکی از عاملان حملات اخیر بروکسل به دولت های هلند و بلژیک هشدار داده بود.
وی افزود: "با وجود هشدار ما که این فرد یک جنگجوی خارجی تروریست بوده، بلژیک نتوانسته ارتباط میان او و تروریسم را احراز کند".
به گفته آقای اردوغان، وی در ژوئن گذشته در مرز میان ترکیه و سوریه دستگیر و به هلند بازگردانده شده بود.
رئیس جمهور ترکیه نام فرد مورد نظر خود را ذکر نکرده اما یک مسئول دفتر ریاست جمهوری بعدا گفت که این فرد ابراهیم بکراوی بوده است.
وزیر دادگستری هلند روز پنجشنبه تایید کرد که بکراوی روز ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ از ترکیه وارد این کشور شد، اما گذرنامه معتبر بلژیکی داشت و در فهرست افراد تحت تعقیب نبود بنابراین مقام های هلندی دلیلی برای بازداشت او نداشتند.
وزیر دادگستری بلژیک گفت او از اخراج بکراوی از ترکیه آگاه شده بود اما در گفتگو با تلویزیون وی آر تی افزود: "در آن زمان، اطلاعاتی از فعالیت های تروریستی او وجود نداشت. او یک مجرم عادی بود که به طور مشروط آزاد شده بود."
وزیر کشور بلژیک هم گفت که متوجه است چرا سوالاتی وجود دارد اما "شانس دستگیری او زمانی که در ترکیه بود را از دست دادیم."
بعدا مقام های آمریکایی که از آنها نام برده نشده گفتند که ابراهیم بکراوی و برادرش خالد پیش از حملات در فهرست مظنونان تروریستی این کشور بودند.
اما معلوم نیست که آیا مقام ها نام آنها را قبل یا بعد از حملات ماه نوامبر پاریس در این فهرست قرار داده بودند.
وزرای کشور و دادگستری اتحادیه اروپا هم اکنون مشغول دیدار در بروکسل هستند.
ابراهیم بکراوی یکی از سه نفری است که تصاویر آنها در دوربین های فرودگاه بروکسل قبل از حمله ثبت شد. در حمله فرودگاه زاونتم ۱۱ نفر کشته شدند.
گزارش های تایید نشده حاکیست که یک مهاجم دیگر فرودگاه نجیم لشراوی، جهادی فراری، بود که آثار دی ان ای او در مواد منفجره ای که در حملات سال پیش پاریس به کار گرفته شد پیدا شده است.
مظنون سوم حمله فرودگاه شناسایی نشده و فراری است.
خالد بکراوی، برادر ابراهیم، در حمله ایستگاه متروی مالبیک شرکت داشت که ۲۰ نفر در آن کشته شدند.
گزارش ها حاکی است که مقام ها به دنبال یک مظنون دوم در این حمله هستند. یک منبع آگاه به خبرگزاری فرانسه گفت که در تصاویر ویدئویی ایستگاه مترو مردی با کیفی بزرگ در کنار خالد بکراوی دیده شده است.
همزمان وی آر تی گزارش داد که محققان با این فرض کار می کنند که مهاجمان برای انجام حمله ای خیلی بزرگتر از نوع پاریس - شامل تیراندازی - نقشه کشیده بودند.
همچنین پیوندهایی میان آنها و صلاح عبدالسلام، از مظنونان حملات پاریس، درحال پدیدار شدن است.
عبدالسلام جمعه گذشته - یعنی چهار روز قبل از حملات بروکسل - در یک یورش پلیس در محل فارست بروکسل زخمی و دستگیر شد.
اسفن مری وکیل عبدالسلام، ۲۶ ساله، گفت که او از قبل از حملات بروکسل اطلاعی نداشت و پس از آن حملات همکاری با پلیس را متوقف کرد.
مدیر یوروپل، سازمان پلیس اتحادیه اروپا، به بی بی سی گفته است که شبکه جهادی های اروپا "گسترده تر از آن است که ابتدا فکر می کردیم."
رابین وینرایت گفت نگرانی هایی هست که "پنج هزار مظنون در اروپا رادیکالیزه شده باشند و برای کسب تجربه جنگی به سوریه و عراق سفر کرده باشند و بعضی از آنها - نه همه - به اروپا بازگشته اند."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar