torsdag 31 mars 2016

اسلامگرایان تندرو خواهان اعدام یک زن مسیحی شدند

اسلامگرایان تندرو خواهان اعدام یک زن مسیحی شدند

گروهی از اسلامگرایان تندرو در اسلام‌آباد با تظاهرات در برابر مجلس این کشور خواستار اعدام یک زن مسیحی شده‌اند.
pakistan555
به گزارش «محبت نیوز» به نقل از «بی‌بی‌سی» آنها خواهان اعدام “آسیه بی‌بی” زن مسیحی هستند که به جرم کفرگویی و توهین به مقدسات اسلامی محکوم شده است.
آسیه بی‌بی یک زن فقیر روستایی در پنجاب پاکستان از چند سال پیش در انتظار اجرای حکم اعدام بود، اما دیوان عالی پاکستان در تیرماه سال گذشته اجرای این حکم را تعلیق کرد.
آنها همچنین از اعدام یک مأمور پلیس که فرماندار سابق ایالت پنجاب را ترور کرده بود، خشمگین هستند. ممتاز قادری، محافظ سلمان تأثیر، فرماندار سابق ایالت پنجاب بود که او را ترور کرد. سلمان تاثیر از معدود سیاستمداران پاکستان بود که مخالف قانون کفرگویی بود.
کفرگویی و توهین به مقدسات اسلامی در پاکستان یک جرم سنگین محسوب می‌شود و مجازات آن مرگ است.
نیروهای امنیتی در شهرهای بزرگ پاکستان به حالت آماده‌باش در آمده‌اند. وزیر کشور پاکستان تهدید کرده که منطقه فوق امنیتی اسلام‌آباد (محل ساختمان‌های مهم از جمله مجلس) را که از روز یکشنبه محل تجمع این معترضان شده، پاکسازی خواهد کرد.
لاهور یکی از چند شهر پاکستان است که دارای شمار زیادی از مسیحیان است.
تازه‌ترین حمله انتحاری به مسیحیان این شهر نشان از افزایش خشونت‌ها علیه این اقلیت دارد.
در همین ارتباط «بی‌بی‌سی» گزارش داد که بعضی از این خشونت‌ها به دلیل قوانین “ضد کفرگویی” و شماری دیگر با انگیزه سیاسی علیه مسیحیان صورت می‌گیرد.
منطقه جنوب کراچی دارای شمار زیادی سکنه مسیحی است و در مرکز پنجاب و شهرهای لاهورو فیصل آباد نیز دهکده‌های مسیحی نشین زیادی وجود دارد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:

شرایط بحرانی روحانی شیعه در زندان

شرایط بحرانی روحانی شیعه در زندان

گزارش‌ها حکایت از شرایط بحرانی زندانی سیاسی کاظمینی بروجردی به‌رغم پایان محکومیت ۱۱ساله‌اش دارد.
کازئین جدید
به گزارش «محبت‌نیوز» نمایندگان آیت الله کاظمینی بروجردی زندانی سیاسی در گزارشی از مجامع حقوق بشر، برای نجات وی درخواست کمک کردند.
در همین ارتباط «کانون حمایت از خانواده جان باختگان و بازداشتی‌ها» با اشاره به دستگیری و به زندان افتادن این روحانی از مهرماه سال ۱۳۸۵ تا کنون وی همچنان بر نظریات صلح طلبانه خود مبنی بر «جدایی دین از حکومت» پایداری می‌کند و در نتیجه با وجود پایان محکومیتش همچنان تحت شدیدترین شکنجه‌های جسمی و روحی در بندهای انفرادی و عمومی زندانها روزگار می‌گذارند.
در این گزارش ضمن اشاره به آسیب‌های شدید جسمی و روحی که این روحانی در زندان متحمل شده عنوان شده او در این ده سال حبس مدت ۴۴۰روز را در انفرادی به‌سر برده و از حق داشتن وکیل مستقل برخوردار نبوده است.
طی این بیانیه از هیأت وکلا و نمایندگان ایشان از کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل در امور ایران و سایر مراجع بین‌المللی آن است که برای آزادی و نجات جان وی اقدام شود.

طلوع حکومت اسلامی با صدور انقلاب !

طلوع حکومت اسلامی با صدور انقلاب !

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از دوازدهم فروردین به عنوان طلوع فجر برپایی حکومت اسلامی یاد کرد.
خمینی
به گزارش «محبت‌نیوز » شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده ۱۲ فروردین، طلوع فجر برپایی حکومت اسلامی با رویکرد مردم سالاری دینی است که به گفته آنها پدیده ای نوظهور در عرصه اداره و مدیریت جوامع بشری که با درنوردیدن تمامی مرزهای جغرافیایی، سیاسی و دیپلماتیک مورد اقبال عمومی جوامع به ویژه کشورهای تحت ستم نظام سلطه قرار گرفته است.
به نوشته خبرگزاری ایرنا در همین حال پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از انتشار کتابی با عنوان «صدور انقلاب از منظر امام خمینی» خبر داد که به مباحثی پیرامون مفاهیم، ابعاد و گستره صدور انقلاب می پردازد!
در این کتاب به دیدگاه‌های روح‌الله خمینی پرداخته شده که با تأکید بر ماهیت اسلام و انقلاب اسلامی تاکید کرده مسئله «صدور انقلاب» از محوری ترین وظایف جمهوری اسلامی است.
در بهمن سال ۱۳۵۷ و پس از انتشار «اعلامیه بی‌طرفی ارتش» رژیم پادشاهی ایران سقوط کرد و روح الله خمینی در تهران قدرت را به دست گرفت. طی مراسمی به مناسبت نخستین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی (۲۲ بهمن سال ۱۳۵۸)  خمینی طی نطقی، خطوط کلی سیاست صدور «انقلاب اسلامی» را ترسیم کرد.
او گفت «ما انقلابمان را به تمام جهان صادر می‌کنیم چرا که انقلاب ما اسلامی است و تا بانگ «لا اله الا الله و محمد رسول الله» بر تمام جهان طنین نیفکند، مبارزه هست و تا مبارزه در هر کجای جهان علیه مستکبرین هست، ما هستیم.»
روح‌الله خمینی قصد داشت انقلاب اسلامی را ابتدا به کشورهای با اکثریت شیعه منطقه (عراق-لبنان و بحرین) صادر و در مرحله بعد در سایر جوامع مسلمان (سنی) به قدرت برساند.
در همین حال تاکنون موضوع صدور انقلاب هزینه هایی نیز برای دولتمردان جمهوری اسلامی بویژه در منطقه داشته است چندی پیش عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، گفت ؛ اگر ایران به دنبال روابط بهتر با عربستان سعودی و کشورهای اسلامی است باید از تلاش برای صدور انقلاب خود دست بردارد.
آقای جبیر در سفر به آفریقای جنوبی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره رابطه با ایران گفت که عربستان خواهان بهبود روابط است اما تاکید کرد که ایران باید رفتارش را عوض کند و تلاش برای صادر کردن انقلاب خود و گسترش نفوذش به خارج از مرزها را متوقف کند.

اولویت دولت استرالیا پناهجویان مسیحی است د


اولویت دولت استرالیا پناهجویان مسیحی اس

دولت استرالیا تاکید دارد که پذیرش مردان مجرد مسلمان را  به حداقل رساند
به گزارش «محبت‌نیوز» دولت استرالیا اعلام کرد تلاش می‌کند تنها، گروه‌های اقلیت مسیحی جنگ‌زده را براساس سهمیه ۱۲ هزار نفری آوارگان جنگی از سوریه و شمال عراق پذیرش شوند.
 به نقل از ایرنا، دولت استرالیا تاکید دارد پذیرش مردان مجرد اهل سنت را براساس تعهد خود برای پذیرش ۱۲ هزار جنگ زده سوری به حداقل رساند و اولویت کانبرا ,  پذیرش گروه های مسیحی است که به گفته کانبرا «هرگز نمی تواند به خانه بازگردند».
«پیتر داتون» وزیر مهاجرت استرالیا، گفت: «کانبرا یک مشکل با نسل دوم و سوم مهاجران دارد که به افرادی افراط‌گرا تبدیل شده اند.»
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
فیس بوک

آیا جهادگرایان بازگشته بمب ساعتی هستند؟

آیا جهادگرایان بازگشته بمب ساعتی هستند؟

پس از حملات تروریستی در بروکسل و هشدارهای امنیتی در سراسر اروپا، دقت بیشتری در تحرکات جهادگرایان از سوریه برگشته به خرج داده می‌شود و داده‌ها بین نهادهای ذیربط مبادله می‌شوند. غالب کسانی که بر می‌گردند سرخورده‌اند.
صحنه‌ای از دادگاه یک جهادگرای بازگشته از سوریه در دوسلدورف
در مرکز مبارزه با عملیات تروریستی در برلین همه روزه بیش از ۴۰ مقام امنیتی از ایالات مختلف آلمان گرد هم می‌آیند. در میان این افراد کارکنان اداره امنیت داخلی، سرویس‌اطلاعات فدرال و سرویس حراستی ارتش نیز حضور دارند.
در این مرکز داده‌های هر یک از این ارگان‌ها در زمینه تردد جهادگرایان و حامیان داعش مبادله می‌شوند. از جمله این که چند نفر از آنها آلمان را ترک کرده و به داعش پیوسته‌اند و مهم‌تر این که چند نفر دوباره به این کشور بازگشته‌اند؟
مقامات این مرکز مایل نیستند جزییاتی در باره اعتبار این داده‌ها و یا قطعیت نظارت‌ روی تحرکات جهادگرایان در اختیار خبرنگاران بگذارند اما کارشناسان مسائل امنیتی می‌گویند اوضاع به خوبی در این مرکز رصد می‌شوند.
بهبود و پیشرفت تحقیقات و نظارت‌های این مرکز روی دو محور استوار است: اول همکاری‌های مناسب سرویس‌های مخفی خارجی و دوم اقاریر جهادگرایانی که از اعتقادات خود رویگردان شده‌اند.
به طور نمونه، نیلس. د، یکی از این جهادگران در دادگاه عالی دوسلدورف تعریف کرده که چگونه در سوریه افراد خبرچین و متمرد را به زور سلاح دستگیر می‌کرد و به زندان «دولت اسلامی» می‌انداخت. ابراهیم. ب نیز که برای آشنایی با عملیات انتحاری و آمادگی در این زمینه به شمال عراق رفته و به آلمان برگشته، اطلاعاتی در همین زمینه داده است.
این گونه داده‌ها، نزد مراکز اطلاعاتی آلمان و کشورهای دیگر اروپایی ارزیابی و مبادله می‌شوند تا در نهایت تدابیری در آنها برای مقابله با ترور و افراطی‌گری اندیشیده شود. با این همه، این تبادلات در نخستین مراحل اثربخشی هستند.
"بازگشت یک سوم اسلامگرایان"
اداره آگاهی فدرال آلمان در ۲۴ مارس ۲۰۱۶ اعلام کرد که از بین حدود ۸۰۰ اسلامگرا که به سوریه سفر کرده بودند، یک سوم‌شان به آلمان برگشته‌اند. در این گزارش آمده که میزان سفر به سوریه به ویژه سفر از آلمان به سوریه، از سال ۲۰۱۱ تا کنون ده برابر شده است. ۷۰درصد سفر کردگان در سوریه آموزش‌های نظامی دیده‌‌ یا در دوره‌های جنگی شرکت کرده‌اند.
هانس گئورگ ماسن، رئیس اداره امنیت داخلی آلمان به ویژه از جانب افراد بازگشته ابراز نگرانی کرده زیرا این افراد به مراتب افراطی‌تر، رزمدیده‌تر و آموخته‌تر از قبل به کشور بر می‌گردند. ماسن گفته است که حدود ۴۷۰ نفر از چهره‌های خطرناک ‌تحت نظر و رصد نیروهای امنیتی آلمان قرار دارند.
این موضوع اما ماموران پلیس و اداره اطلاعات داخلی را به طور مداوم با مشکلاتی روبرو می‌کند زیرا تحت نظر داشتن یک یا چند مظنون، به یک تیم و گاه به چهار تیم نیاز دارد. از سوی دیگر از نظر قانونی و حقوقی مشکل است که این افراد را ممنوع‌السفر کرد.
"رصد شبکه‌های اجتماعی"
تورستن فوس، مدیر سرویس امنیت داخلی ایالت هامبورگ به اطلاعات بسیار مفیدی اشاره می‌کند که می‌توان از مبادلات اینترنتی جهادگرایان و به ویژه از شبکه‌های اجتماعی به دست آورد. مرکز پدافند تروریستی در برلین بر همین اساس یک سرویس ویژه برای رصد شبکه‌های اجتماعی دایر کرده است. یکی از محورهای نظارتی این سرویس این است که افراد از سوریه برگشته معمولا دنبال احیای تماس با آن محافل سلفیستی هستند که پیش از ترک آلمان به آنها تعلق داشتند.
کارکنان اداره امنیت آلمان بر این نظرند که بخش بزرگی از بازگشتگان، اعتقاد خود به جهاد را از دست می‌دهند و دیگر مایل به هیچ تماسی با گروه‌های سلفی نیستند.
تحقیقی از سوی اداره آگاهی فدرال آلمان نشان می‌دهد که بسیاری از جهادگرایان بازگشته، تجربه‌های تلخی از حضور در مناطق جنگی دارند. این تحقیق هم‌چنین تاکید می‌کند که داعش بر همین اساس دچار ریزش نیرو شده است.
در واقع به خلاف آنچه پیشتر موجب نگرانی و بیم بود، اکثر افرادی که بازگشته‌اند در موقعیت‌های آموزشی خوبی قرار ندارند. در این تحقیق روشن می‌شود که اکثر سمپاتیزان‌هایی که باز می‌گردند بین ۲۷ تا ۳۰ سال سن دارند و افراطیون زیر ۲۵ سال، مستعد هواداری و جذب بیشتر هستند.
دولت آلمان طرحی را تحت عنوان "وداع با نفرت و خشونت" علیه گسترش رادیکالیسم در دست اقدام داشت که قرار بود در فاصله سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ به سرانجام برسد. این برنامه همچنین در نظر داشت به کناره‌گیری جهادگرایان از این عرصه با کار اقناعی کمک کند. این طرح اما در میانه راه متوقف شد.
دیالوگ با جهادگرایان در آلمان مخالفان و موافقانی دارد و به طور نمونه در برلین شبکه‌ای به این منظورو برای کمک‌های پیشگیرانه درست شده است. وزارت داخله ایالت بایرن نیز روشنگری در باره گرایش‌های تروریستی در مدارس یا محل کار یا زندان‌ها را تقویت کرده است.

در همین زمینه:

منابع نزدیک به هاشمی رفسنجانی توییتر منتسب به او را تکذیب کردند

منابع نزدیک به هاشمی رفسنجانی توییتر منتسب به او را تکذیب کردند

منابع نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، جمله جنجال‌برانگیزی را که در توییتر منتسب به وی منتشر شده تکذیب کرده و آن را «ناقص» و «کوتاه‌شده» نامیدند که بدون اطلاع آقای هاشمی منتشر شده است.
 
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز پنج‌شنبه، ۱۲ فروردین، به نقل از یک «منبع مطلع» نوشت که اساسا محتوای توییتر منتسب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ربطی به او ندارد، بلکه این حساب توییتری را «یکی از دوستداران وی» مدیریت می‌کند.
 
این منبع خبری سپس تاکید کرد که «حساب کاربری توییتر منتسب به آقای هاشمی هر از چند گاه سخنان قدیمی وی را پس از کوتاه کردن توییت می‌کند» و بر این اساس جمله مورد اشاره نیز بخشی «ناقص» از سخنان وی است.
 
توییت منتسب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران که در روزهای اخیر حاشیه‌ساز شده است چنین مضمونی دارد: «دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هاست، نه موشک‌ها...»
 
این توییت روز چهارشنبه هدف انتقاد شدید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، قرار گرفت، تا جایی که وی عنوان کرد اگر این حرف از روی آگاهی گفته شده باشد، به منزله خیانت است.
 
آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی روز چهارشنبه خود همچنین تاکید کرد که «جمهوری اسلامی باید از همه ابزارها استفاده کند و امروز هم روزگار موشک است و هم مذاکره».
 
ساعاتی پس این انتقادات، توییتر منتسب به آقای هاشمی رفسنجانی اصلاحیه‌ای منتشر کرد که می‌گوید «توییت قبلی تقطیع شده بود» و جمله کامل به این شرح است: «دنیای فردا دنیای گفتمان‌هایی نظیر انقلاب اسلامی است، نه موشک‌های قاره‌پیما و بمب‌های هسته‌ای...»
در همین زمینه وب‌سایت «انصاف‌نیوز» نیز نوشت که حساب کاربری منتسب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در اختیار سردبیر وب‌سایت اوست و وی با دسترسی به مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های قدیمی آقای هاشمی بخشی از سخنان او را گلچین و منتشر می‌کند، کاری که در برخی موارد باعث عصبانیت شدید آقای هاشمی شده است.
به نوشته این وب‌سایت، فرد مورد اشاره «بارها به دلیل انتشار مطالبی بدون هماهنگی با تشر و واکنش تند هاشمی و نزدیکانش مواجه شده و سه بار تا مرز اخراج پیش رفته است.»

نشنال اینترست: قدرت یافتن ایران یعنی پایان سلطه عربستان بر جهان اسلام؛ ملک سلمان می خواهد مانع این شود

نشنال اینترست: قدرت یافتن ایران یعنی پایان سلطه عربستان بر جهان اسلام؛ ملک سلمان می خواهد مانع این شود

انتخاب: نواب عبید از نویسندگان نزدیک به دولت سعودی در نشریه نشنال اینترنست چاپ آمریکا نوشت: اوباما جهان عرب را تنها گذاشته است. ریاض می خواهد جای خالی آمریکا را پر کند.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این نشریه آورده است: با مطالعه مقاله اخیر جفری گلدبرگ در تشریح دکترین سیاست خارجی اوباما، روشن تر از همیشه دیده می شود که آمریکا و عربستان بر سر تصمیمات استراتژیک در خاورمیانه به تقابل رسیده اند. علت آن، تفاوت "دکترین اوباما" با "دکترین سلمان" است. سلمان معتقد به حمله نظامی به عراق و سوریه با هدف ایجاد صلح و ثبات و امنیت در منطقه است.
هرچند ممکن است عربستان سعودی و متحدانش از داشتن ایالات متحده در کنار خود نفع بسیاری برده باشند، واشنگتن نیز چیزهای زیادی برای از دست دادن در صورت فاصله گرفتن با برنامه و اهداف عربستان دارد. از زمان پایان جنگ دوم جهانی، نفوذ آمریکا و جایگاهش در جهان عرب تا حد زیادی وابسته با "رابطه ویژه" آن با حاکمان عربستان بوده است.
 
اوباما در اولین کارزار انتخاباتیش دکترین خود را چنین بیان کرد که " ایالات متحده نمی تواند از نیروهای نظامی خود برای حل مشکلات حقوق بشری استفاده کند". از این رویکرد به خوبی می توان دریافت چرا وقتی اسد از خط قرمز استفاده از سلاح شیمیایی گذشت، کاخ سفید از حذف اسد امتناع کرد. یا با توافق هسته ای تسلیم اهداف منطقه ای ایران شد، در برابر تشکیل شبه نظامیان شیعه در عراق کاری نکرد و بالاخره چندان به داعش سخت نگرفت چون " تهدید حیاتی برای آمریکا نمی باشد". با این حال، همانطور که مقاله گلدبرگ نشان می دهد، دکترین اوباما نه تنها نشانگر تردید شدید او در مداخله نظامی آمریکا است، بلکه بیانگر شکلی ویژه از دور شدن از جهان عرب و حمایت تازه اش از ایرانی قدرتمندتر است.
 
بهترین راه برای نشان دادن یک جهان بینی تماما بر خلاف دکترین اوباما نگاه به دکترین سلمان است. رهبران عربستان معتقدند که 1- اسد باید از سوریه حذف شود 2- برنامه های منطقه ای و هسته ای ایران باید متوقف شود 3- باید شبه نظامیان شیعه در عراق، سوریه، لبنان و یمن را گروه های تروریستی نامید و همه شان را نابود کرد 4- جهان باید کشور فلسطینی را به رسمیت بشناسد؛ و 5- تمام تلاش های ممکن بین المللی برای شکست داعش و القاعده به کار گرفته شود.
 
محوری ترین تفاوت دکترین عربستان این است که آن ها ایران را ریشه بسیاری از مشکلات امنیتی می دانند که خاورمیانه را اسیر خود ساخته است. باور اوباما این است که عربستان باید بر سر تقسیم قدرت در منطقه با ایران به توافق برسد.
 
برای درک دکترین سلمان باید سه مسئله را در نظر داشت: یکی آنکه شکل گیری این دکترین حاصل نیاز استراتژیک پس از فاصله گرفتن فزاینده رهبری آمریکا از منطقه در نتیجه دکترین اوباما بود. دوم آنکه اگر عقاید اوباما ریشه در تاریخ آمریکا دارد، باورهای سلمان نیز در تاریخ عرب ریشه داشته که عربستان نمی خواهد با اجازه دادن به قدرت گرفتن ایران و اقلیت شیعه، به سلطه 1400 ساله خود در جهان اسلام پایان دهد. و در آخرین مورد آنکه باید تغییرات و توسعه بنیادی و پرهزینه نظامی عربستان، سیاست عمومی و متحدان عرب آن را مورد توجه قرار داد به طوری که در حال شکل دادن به اتحادیه ای از کشورهای هم نظر با آمریکا در جهان اسلام می باشد.
 
توسعه نظامی عربستان در پنج سال گذشته بی سابقه بود. تا همین حالا سلمان 150 میلیارد دلار برای تقویت موضع دفاعی هزینه کرده است که تا پنج سال آینده به حدود 100 میلیارد دلار افزایش خواهد داشت. تحرکات نظامیان عربستان و نیروهای هم پیمانش در منطقه در حال افزایش است، که برای نمونه می توان به اعزام نیرو به بحرین در سال 2011 و جنگ حاضر در یمن اشاره کرد. همچنین نیروی هوایی عربستان به عنوان بخشی از ائتلاف ضد داعش در سوریه حضور دارند، و زمزمه هایی مبنی بر توسعه حضورشان در عراق در آینده نزدیک را نیز سر داده اند.
عرسبتان اخیرا ائتلاف کشورهای اسلامی متشکل از 34 کشور بر ضد تروریسم را اعلام کرد. در میان اصلی ترین متحدان آن ها عربستان، مصر، ترکیه، مالزی و نیجریه قرار داشتند. به تازگی این ائتلاف رزمایشی به نام رعد شمالی متشکل از 150 هزار سرباز در شهر حفر البتین عربستان برگزار کرد که سربازان 20 کشور اسلامی در آن حضور داشتند. در حالی که ظاهرا توجه این تمرینات نظامی برای مبارزه با داعش و القاعده می باشد، گمان می رود هدف اصلی آن ها آمادگی برای حمله به عراق و سوریه برای مبارزه با نیروهای شیعه قدرت گرفته در آنجا باشد. شبه نظامیان شیعه که از حدود 75 هزار نفر نیروی زبده در جنگ نامنظم تشکیل شده خطر عمده ای برای پادشاهی عربستان می باشند. 
 
اتفاقات پس از به اصلاح بهار عربی دولت اوباما را شوکه کرد، اما او حمایت ضمنی خود را ابراز داشت، که سر آخر یک فاجعه به تمام معنا شد. پس از آن دکترین اوباما آغازگر دوره ای از عدم دخالت نظامی آمریکا در خاورمیانه شد که اجرای این سیاست با افزایش هرج و مرج و خونریزی همراه بود. 
 
با این حال دوره ریاست جمهوری اوباما رو به پایان است و کشورهای عربی امیدوارند دولتی بر سر کار بیاید که همچون گذشته نقش فعال تری در خاورمیانه برای حفظ منافع خود و متحدانش در پیش بگیرد. 

رئیس‌جمهوری اتریش: اقدامات امنیتی برای روحانی در سطح پوتین و بوش بود

رئیس‌جمهوری اتریش: اقدامات امنیتی برای روحانی در سطح پوتین و بوش بود

  • 56 دقیقه پیش
هاینز فیشر، رئیس‌جمهوری اتریش می‌گوید بالاترین سطح اقدامات امنیتی برای سفر حسن روحانی به وین ترتیب داده شده بود و او از مسایل امنیتی که سفر حسن روحانی به دلیل آنها به تعویق افتاد مطلع نیست.
آقای فیشر در مصاحبه با امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی گفت سفر رئیس جمهور ایران به وین می‌توانست نتایج مثبتی برای ایران، اتریش و اروپا داشته باشد. او گفت این تعویق سفر آقای روحانی برایش غیرمنتظره بوده و بابت آن "تا حدی مایوس" شده است.
رئیس جمهور اتریش گفت: "نمی‌دانم مشکلات امنیتی چه بود، چون ما همه اقدامات امنیتی لازم را انجام دادیم. شما سطوح امنیتی مختلفی دارید و ما برای سفر رئیس جمهور ایران بالاترین سطح را در نظر گرفتیم، همان سطحی که برای رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین و جورج بوش در نظر گرفته شده بود."
حسن روحانی قرار بود چهارشنبه به اتریش سفر کند اما یک روز قبل از سفرش اعلام شد که این سفر "به دلایل امنیتی" لغو شده است.
هاینز فیشر در پاسخ به این سوال که آیا تظاهرات احتمالی مخالفان جمهوری اسلامی باعث نگرانی امنیتی برای حسن روحانی شده، گفت اتریش نمی‌تواند تجمع و تظاهرات را ممنوع کند، اما وقتی نگرانی امنیتی وجود دارد ترتیبی داده می‌شود که تجمع در فاصله‌ای مناسب با مقام خارجی برگزار شود.
آقای فیشر گفت: "حق تجمع در قانون اساسی اتریش ریشه دارد و نمی‌توانیم بگوییم مثلا روز سه‌شنبه یا چهارشنبه تجمع نگذارید. در دموکراسی ما تجمع ممنوع نمی‌شود اما می‌توانیم فاصله امنیتی بین بازدید کننده و تجمع ایجاد کنیم و همین را هم به ایران پیشنهاد دادیم."
رئیس جمهور اتریش گفت تحریم‌های نفتی باعث شده بود که حجم مبادلات تجاری ایران و اتریش پایین باشد، اما اکنون فرصت برای گسترش روابط تجاری فراهم شده است. او گفت چندین سند و توافقنامه برای گسترش روابط آماده شده بود، که با تعویق سفر آقای روحانی امضای آنها به تعویق می‌افتد.
آقای فیشر ابراز امیدواری کرد با توجه به علاقه مشترک دو کشور توافقنامه‌ها به زودی امضا شوند و روابط در عرصه‌های مختلف گسترش یابد.

نماینده مجلس ایران: انتقال بازداشت شدگان به کهریزک تصمیم اشتباهی بود

نماینده مجلس ایران: انتقال بازداشت شدگان به کهریزک تصمیم اشتباهی بود

  • 1 ساعت پیش
کپی رایت تصویرفارس
کاظم جلالی، نماینده مجلس ایران در مصاحبه‌ای، انتقال برخی از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری به زندان کهریزک را اشتباه خوانده است.
آقای جلالی همچنین با رد سخنانی که به او در مورد اعتراضات سال ۸۸ به نتایج انتخابات ریاست جمهوری نسبت داده شده گفت: "من شعار اشد مجازات برای سران فتنه ندادم."
آقای جلالی در مصاحبه با سایت خبرآنلاین گفته است: "نفس بردن بچه‌های مردم به کهریزک غلط بود و تصمیم کاملا اشتباهی بود. آن موقع به ما گفتند که زندان اوین جا نداشت ولی ما همان موقع که به زندان اوین رفتیم، دیدیم که اتفاقا اوین جا دارد و ما این موضوع را در گزارش خود آورده‌ایم. در آن دوره از این نوع اتفاقات زیاد افتاد."
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه موضوع کهریزک به صورت جدی پیگیر شده است، گفت: "بحث‌مان این بود که نیاییم خیلی از افرادی که در این ماجرا وارد شده‌اند را لشکر علیه نظام جمهوری اسلامی درست کنیم. بعضی از اینها ذهنیت‌شان این بود که تقلبی صورت گرفته که باید ذهن‌شان اصلاح شود. به بعضی از آنها هیجاناتی وارد شده بود و مبتنی‌بر هیجانات وارد شده بودند. لذا برخورد خشونت‌آمیز با اینها جواب نمی‌دهد."
در تیرماه سال ۱۳۸۸ و در اوج اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، تعدادی از معترضان بازداشت شده به دستور دادستانی تهران به بازداشتگاه کهریزک در جنوب تهران منتقل شدند و تعدادی از آنها در اثر بدرفتاری مأموران کشته شدند.
امیر جوادی فر، محسن روح الامینی و محمد کامرانی از جمله معترضان به نتیجه انتخابات بودند که پس از دستگیری، به بازداشتگاه کهریزک انتقال یافتند و سپس خبر درگذشت آنان انتشار یافت.
در پی انتشار اخبار مربوط به بدرفتاری ماموران این بازداشتگاه و شرایط غیر استاندارد آن دستور تعطیلی کهریزک از سوی رهبر ایران صادر شد.
یک دادگاه نظامی تعدادی از مأموران پلیس را به اتهام قتل این معترضان محاکمه و دو تن از آنها را به قصاص نفس (اعدام) محکوم کرد، اما خانواده کشته شدگان از قصاص آنها صرف‌نظر کردند و خواستار محاکمه "آمر اصلی قضایی و آمران سیاسی و امنیتی" پرونده شدند.
سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، حسن دهنوی مشهور به قاضی حداد معاون دادستان تهران و علی اکبر حیدری‌‎فرد، دادیار دادگستری تهران در زمستان سال ۱۳۸۸ و در پی انتشار گزارش مجلس درباره حوادث کهریزک از سمت قضایی تعلیق شدند.
سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران و رئیس پیشین سازمان تامین اجتماعی ایران سال گذشته از دو اتهام معاونت در قتل و تنظیم گزارش خلاف واقع در پرونده کهریزک تبرئه شد.

آمریکا امکان استفاده ایران از دلار در مبادلات خارجی را 'در دست بررسی دارد'

آمریکا امکان استفاده ایران از دلار در مبادلات خارجی را 'در دست بررسی دارد'

  • 1 ساعت پیش
کپی رایت تصویرAP
Image captionلیو امکان استفاده ایران از دلار در مبادلات خارجی را مطرح کرده است
یک مقام آمریکایی از امکان اجازه به جمهوری اسلامی برای استفاده از دلار در مبادلات خارجی سخن گفته است.
جیکوب لیو، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، در سخنانی ضمن ارزیابی شیوه و نتیجه به دست آمده از تحریم هسته‌ای جمهوری اسلامی، گفته است که موفقیت تحریم‌های ایالات متحده در به دست آمدن توافق بین‌المللی با ایران "درس‌هایی" در پی داشته که می توان از آنها در موارد دیگر هم استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در پی این سخنرانی، آقای لیو به خبرنگاران گفت که "دولت آمریکا به طور جدی این موضوع را بررسی می‌کند که به ایران امکان استفاده از دلار آمریکا برای مبادلات تجاری را بدهد." کارشناسان گفته‌اند که در چنین صورتی، ممکن است ایالات متحده ممنوعیت قبلی استفاده ایران از روش "انتقال یو - ترن" را لغو کند.
از آنجا که ایران و آمریکا ارتباط مستقیم بانکی ندارند، تا قبل از تحریم‌های هسته‌ای، نقل و انتقالات دلاری ایران با سایر کشورها از طریق بانک‌های کشور ثالث صورت می گرفت. با تشدید تحریم بانکی ایران توسط آمریکا، دولت ایالات متحده این شیوه معاملات را رسما ممنوع کرد و بانک‌های کشور ثالث در صورت اقدام به اینگونه انتقالات، در معرض اقدامات تلافی‌جویانه ایالات متحده قرار می‌گرفتند.
این محدودیت فشار قابل توجهی را بر ارتباط مالی ایران و سایر کشورها ایجاد کرد زیرا دلار، به عنوان ارز معتبر بین‌المللی، به طور گسترده در مبادلات بین تمامی کشورهای به کار می رود و بسیاری از طرف‌های تجاری ایرانیان نیز مایل به دادوستد به دلار هستند. در پی حصول برجام، تحریم‌های هسته‌ای آمریکا علیه ایران تخفیف یافته اما بخشی از تحریم‌های یکجانبه که به دلایل دیگر وضع شده همچنان برجاست.
کپی رایت تصویرAP
Image captionاد رویس، در نامه‌ای به اوباما از لغو محدودیت استفاده ایران از مبادلات دلاری ابراز نگرانی کرد
هفته گذشته، اد رویس، رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان کنگره آمریکا، در نامه‌ای به باراک اوباما، رئیس جمهوری، نسبت به اعطای مجوز مبادلات دلاری به ایران استفاده از روش یو - ترن ابراز نگرانی کرد.
مخالفان سیاست باراک اوباما در مورد جمهوری اسلامی، به ویژه اعضای جمهوریخواه کنگره، نسبت به کارآیی برجام در متوقف کردن آنچه که تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات اتمی می‌دانند ابراز تردید کرده‌اند. آنان همچنین معتقدند که جمهوری اسلامی همچنان به حمایت از گروه هایی که آنها را "تروریستی" می‌دانند و نقض حقوق بشر شهروندان خود ادامه می‌دهد و به همین دلیل، تحریم های آمریکا باید برجا بماند و حتی تشدید شود.
وزیر خزانه داری آمریکا در سخنرانی خود تلویحا این نظر را مورد انتقاد قرار داد و گفت که ایالات متحده باید ابزار تحریم را به شکلی سنجیده و مناسب به کار گیرد. وی گفت که فشار ناشی از تحریم سرانجام حکومت ایران را به پای میز مذاکره هسته‌ای کشاند و تجربه به دست آمده در این زمینه را می‌توان در مورد سایر "حکومت‌ها و گروه‌های قانون‌شکن مانند کره شمالی و گروه دولت اسلامی" به کار گرفت. وی گفت که آمریکا آموخته است که تحریم را چگونه می‌توان به کار گرفت تا ضمن وارد کردن حداکثر فشار بر حکومت‌ها، آسیب به مردم عادی کاهش یابد.
جیکوب لیو در عین حال هشدار داد که حربه تحریم را نباید به شکلی بی‌رویه به کار برد و به خصوص کشورهای ثالث را تحت فشار قرار داد زیرا محدودیت غیرموجه در این زمینه باعث ایجاد تردید نسبت به نیت آمریکا می شود و به تدریج، به اعتبار اقتصادی این کشور زیان می‌زند.
در خبری دیگر در همین زمینه، خبرگزاری صدا و سیما، وابسته به رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی، در گزارشی به نقل از جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید نوشته که محدودیت‌های عمده برای صنایع آمریکایی در تجارت با ایران همچنان به جای خود باقی است. براساس این گزارش، آقای ارنست افزوده است که چون ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل کرده، برخی تحریم‌ها برداشته شده اما "محدودیت‌های عمده‌ای برای صنایع آمریکایی در تجارت با ایران هنوز تغییر نکرده است و تا زمانی که ببینیم ایران راهی را برگزیده است که نشان از تعهد این کشور به پایبندی به اصول بین‌المللی درباره حقوق بشر، تروریسم و برنامه نظامی است، در این زمینه تغیییری روی نخواهد داد."

وزیر دفاع ایران: هیچ‌گاه به سمت سلاح‌های نامتعارف نخواهیم رفت

وزیر دفاع ایران: هیچ‌گاه به سمت سلاح‌های نامتعارف نخواهیم رفت

  • 1 ساعت پیش
کپی رایت تصویرگتی ایماژ
Image captionپرتاب موشک قدر از دامنه‌های البرز
حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران می‌گوید هدف از آزمایش‌های موشکی "تولید سلاح مناسب در پاسخ به تهدیدات احتمالی" است و ایران "هیچ گاه به سمت سلاح‌های نامتعارف نخواهد رفت."
آقای دهقان گفت همچنین ایران برای کسب توانمندی‌های دفاعی "نیاز به اجازه یا تایید دیگران" ندارد.
دو روز پیش، آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه در نامه مشترکی به رئیس دوره‌ای شورای امنیت آزمایش‌های موشکی ایران را "بی‌ثبات کننده و تحریک‌آمیز" خوانده و آن را "مغایر" قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت دانسته بودند.
این قطعنامه سال گذشته و در پی توافق ایران و کشورهای گروه ۱+۵ (موسوم به برجام) تصویب شد و مبنای تعلیق تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است.
دیروز نیز بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز برنامه موشکی ایران را مایه "نگرانی" خواند اما گفت هرگونه واکنش بین‌المللی به این برنامه به تصمیم قدرت‌های جهانی بستگی دارد.
کپی رایت تصویررویترز
آقای دهقان در واکنش به این تحولات اظهار اطمینان کرد شورای امنیت و سازمان ملل به نامه کشورهای غربی پاسخی نخواهد داد "زیرا اقدامات ما نه نقض برجام نه ضد قطعنامه ۲۲۳۱ است."
دیروز نیز آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی درباره برنامه موشکی ایران گفت کسانی که می‌گویند دنیای فردا دنیای مذاکره است و دنیای موشک نیست، ناآگاه یا خائن هستند.
این اظهارات اشاره مستقیمی تلقی شد به توییتی که اخیرا در صفحه منسوب به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شده بود.
در این توییت که یک هفته پیش در "حساب رسمی پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی" منتشر شد، آمده بود: "دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هاست نه موشک‌ها".
این توییت بعد به این صورت تغییر کرد: "دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هایی نظیر انقلاب اسلامی است، نه موشک‌های قاره‌پیما و بمب‌های هسته‌ای."
کپی رایت تصویر
Image captionتوییت منسوب به آقای هاشمی رفسنجانی
رهبر ایران در سخنرانی دیروز خود گفت: "اینکه بعضی‌ها بیایند بگویند فردای دنیا، فردای مذاکره است، فردای موشک نیست، این حرف اگر از روی ناآگاهی گفته شده باشد، خب ناآگاهی است، اگر از روی آگاهی گفته شده باشد، خیانت است."
وی افزود: "اگر [ایران] قدرت دفاعی نداشته باشد، توانایی دفاع کردن نداشته باشد، هر بی‌سروپایی و [هر] دولت فزرتی کذائی‌ای او را تهدید می‌کند که اگر فلان کار را نکردید، ما موشک می‌زنیم؛ خب اگر شما امکان دفاع نداشته باشید، مجبورید عقب‌نشینی کنید."
رهبر ایران همچنین "پیشرفتهای موشکی سپاه" را "مایه‌ی افتخار و مباهات ایرانی‌ها" خواند و گفت "روز[گار] موشک نگذشته. دشمن دائم در حال به‌روز کردن خود و آماده کردن خود است."
با اینکه هیچ واکنش رسمی در این مورد از طرف آیت‌الله هاشمی یا دفتر او منتشر نشده اما برخی رسانه‌های ایران به نقل از یک "منبع مطلع" نوشتند که آقای هاشمی هیچ حساب کاربری رسمی در شبکه‌های اجتماعی ندارد و تنها منبع رسمی ایشان در اینترنت سایت رسمی او است.
کپی رایت تصویرAP
عنوان تصویرموشک عماد
این فرد مطلع گفت حساب‌های کاربری منسوب به آقای رفسنجانی را "دوستداران" ایشان می‌گردانند اما هیچیک از مطالب این حساب‌ها "ب او چک نمی‌شود" و آقای رفسنجانی از محتوای آنها "کاملا بی‌خبر است."
حدود سه هفته پیش سپاه پاسداران ایران اعلام کرد در رزمایش "اقتدار ولایت"، انواع موشک بالستیک با بردهای ۳۰۰، ۵۰۰، ۸۰۰ و ۲۰۰۰ کیلومتر "با روشی متفاوت" و از زیر زمین (سیلو) پرتاب و آزمایش شده‌اند.
آمریکا و کشورهای غربی به این آزمایش‌های موشکی اعتراض کرده و آن را ناقض قطعنامه‌های سازمان ملل دانستند.
مهرماه سال گذشته که ایران از آزمایش موشک عماد، "نسل جدید" موشک‌های بالستیک دوربرد خبر داد، آمریکا آن را نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت دانسته و برخی از نهادها و افراد را به دلیل ارتباط با برنامه موشکی ایران مشمول تحریم قرار داد.