måndag 3 oktober 2016

روزنامه های تهران، عصبانیت مرد خنده رو

روزنامه های تهران، عصبانیت مرد خنده رو

  • 8 ساعت پیش
روزنامه های امروز صبح تهران، دوشنبه ۱۲ مهر در عنوان های اصلی صفحه اول خود از پاسخ های جواد ظریف وزیر خارجه به پرسش های دو نماینده تندرو مجلس خبر داده اند.
واکنش به سخنان محمد یزدی دبیر شورای مدرسین حوزه علمیه قم که خواستار برکناری مدیرکل ارشاد قم و تعطیل بازیهای مقدماتی جام جهانی شده که قرار شده است در روزی در تهران برگزار شود که یک روز مانده به عزاداری های تاسوعاست.
تیتر و عکس محمدرضا عباسی، آرمانکپی رایت تصویرآرمان
Image captionتیتر و عکس محمدرضا عباسی، آرمان
همچنین کمپین تحریم شرکت زنان شطرنج باز در مسابقات جهانی تهران، گرد و غبار شدید در استان های شمال و جنوب کشور از دیگر مطالب این روزنامه هاست.
آرمان در ابتدای گزارش اصلی خود نوشته: ديروز مجلس در ميان منطق و هياهو راي به اعتدال در منطق داد و ظريف خندرو كه از اهانت‌هاي دلواپسان اخم بر چهره داشت، بار ديگر فاتح ميدان عملكرد خود و يارانش شد. او روز گذشته براي پاسخ به سوالات آقايان پورابراهيمي و جواد كريمي قدوسي در صحن علني مجلس حاضر شد؛ جلسه‌اي كه با آرامش و فنون ديپلماسي مرد هميشه خندان عرصه ديپلماسي آغاز شد و با فريادهاي وزير امور خارجه كه از نماينده مردم مشهد مي‌خواست «برای ملاحظات زودگذر وجهه انقلابي ايران را خدشه ساز نكنيد» همراه شد و در ادامه با احسنت احسنت گفتن نمايندگان كه از پاسخ‌هاي وزير كابينه دولت يازدهم اقناع شده بودند، خاتمه يافت.
سياست خارجی و منافع ملی
علي شكوهی در مقاله ای پیرامون جلسه دیروز مجلس و پاسخ های جواد ظریف به مخالفان برجام نوشته: مسوولان دولت قبل هر اقدام مهم در حوزه سياست خارجي را معطوف به بهره‌برداري داخلي انجام مي‌دادند و اساسا به نتايج ملموس آن در حوزه منافع ملي كاري نداشتند. بر همين اساس رييس‌جمهوري بدون توجه به نتايج و برخلاف نظر كارشناسان وزارت امور خارجه، در كنفرانس‌ها و مجامع حضور مي‌يافت و سخناني را با رويكرد شعاري و عمدتا براي اعلام مواضع انقلابي مطرح مي‌كرد و نگران شعار دادن تماشاچيان و اهانت به نماينده ايران هم نبود و حتي خروج بسياري از هيات‌هاي ديپلماتيك از جلسه هنگام سخنراني رييس‌جمهوري ايران هم به عنوان شاخصي براي انقلابي بودن نماينده ما تفسير مي‌شد.
به نظر این مقاله: آنچه در دولت روحاني در حوزه سياست خارجي شاهديم، اصل شدن منافع ملي است و عدم‌بهره‌برداري از آن در داخل براي كسب وجهه سياسي و حمايت مردمي. در برجام، دولت روحاني هم حذف فشارهاي فراوان خارجي را مد نظر داشت و هم ايجاد فرصتي تازه براي گسترش روابط با جهان و هم حفظ اساس صنعت هسته‌اي كشور را و در نهايت لغو تمامي قطعنامه‌ها و تحريم‌هاي مرتبط با هسته‌اي از طريق مذاكره را كه به همه آنها هم دست يافت.
نویسنده اعتماد با تاکید بر این که وزارت خارجه مجري سياست‌هاي رهبر و دولت و شوراي عالي امنيت ملي است تپاع و در آن سياست‌هاي كلان، هم مذاكره و برجام مي‌گنجد و هم حمايت از جنبش‌هاي انقلابي همسو با انقلاب اسلامي و هم تقويت قدرت نظامي و موشكي كشور و هم همكاري استراتژيك با روسيه و هم گسترش روابط اقتصادي با دنيا و هم هر اقدام ديگري كه براي تامين منافع ملي بايد به آنها متوسل شد.
و خلاصه این که: نه تن دادن به مذاكره با غربي‌ها به معناي سازش با امريكا و اروپا است و نه استفاده هواپيماهاي روسي از فرودگاه همدان يعني ما چرخش به شرق پيدا كرديم.
اما جوان در مقاله ای به دفاع از نماینده تندرو مجلس و سووال کننده از وزیر خارجه پرداخته و سخنان جواد ظریف را پر از تناقض توصیف کرده و از جمله نوشته:سخنان وزير امور خارجه بيشتر از آنکه جنبه پاسخگويي به منتخبان ملت را داشته باشد، «کلي‌گويي»، «توجيه‌گري» و «تبليغي» بود تا آنجايي که انتظار بود پس از گذشت هشت ماه از روز اجراي برجام و نقض مکرر آن توسط ايالات متحده، ظريف از لزوم به‌کارگيري ابزارهاي مؤثر همانند «اقدامات متقابل متوقف‌سازي تعهدات توسط ايران» و «طرح شکايت از مکانيسم‌هاي پيش‌بيني شده در حقوق بين‌الملل» سخن به ميان آورده و ضمن پذيرش اشتباهات تيم مذاکره‌کننده در تنظيم و تدوين متن برجام از قريب‌الوقوع بودن تغيير رفتار ايران به همين دليل سخن به ميان بياورد‌.
نویسنده روزنامه سپاه پاسداران با پیش بینی این که در ماه‌هاي آينده نيز بايد منتظر نقض برجام از سوي طرف امريکايي بود نوشته:ت زماني که در جلسه دیروز عنوان مي‌شود «دستگاه ديپلماسي با نظارت هيئت نظارت بر برجام تمام اقدامات را انجام مي‌دهد» اين تلقي ايجاد مي‌شود که دولت همچنان اصرار دارد چنانچه هزينه‌اي به‌واسطه برجام ايجاد شده، دولت يا تيم مذاکره‌کننده مسئول آن نبوده و ساير مقامات بايد مسئوليت آن را به دوش بکشند که چنين مسئله‌اي با توجه به اختيارات تام دولت در باب توافق هسته‌اي دور از واقعيت است.
مقاله روزنامه جوان مدعی شده: پذيرش برخي اشتباهات و برخورد قاطع با ناقضان برجام مي‌تواند از يکسو منجر به ريزش جبهه منتقدان برجام ‌‌شود و از سوي ديگر تغيير و تصحيح رفتار امريکايي‌ها را به دنبال داشته باشد و همانگونه که طي هشت ماه اخير اثبات شده رفتار طرف مقابل جز با اتخاذ چنين رويه‌اي تغيير نخواهد کرد، چراکه متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ چنانچه با دقت و حساسيت بيشتري تنظيم و نگارش مي‌شد و اجازه «تفسيرپذيري» را به طرف مقابل نمي‌داد امروز مقامات امريکايي باب ميل و تفسير خود به توافقات عمل نمي‌کردند.
چرا ظریف عصبانی شد؟
عباس توتونچی در سرمقاله همدلی با اشاره به این که برجام و به طور کلی پرونده هسته‌ای در ذیل منافع مهم و چه بسا منافع حیاتی قرار دارد. این پرونده به یکی از پیچیده‌ترین و طولانی‌ترین پرونده‌های سیاسی، حقوقی و فنی تبدیل شده بود و وقت، انرژی و مصایب زیادی را برای کشور و نظام به همراه داشت. در چنین فرآیندی دولت یازدهم و دستگاه دیپلماسی با مشورت و ملاحظه خطوط قرمز و خط‌مشی‌های کلی نظام و رهبر با تصویب و اجرای برجام به این پرونده پیچیده خاتمه دادند.
به نوشته این روزنامه: مخالفان ظریف و دولت یازدهم در همه روزهای پسابرجام این موضوع مهم را فراموش کرده‌اند که برخورد جناحی آنها در ماجرای برجام چه تاثیری بر سیاست خارجی و منافع ملی کشورمان گذاشته است. متهم کردن ظریف به تلاش برای تغییر در رویکرد سیاست خارجی ناجوانمردانه‌ترین رفتار و تهمتی است که می‌تواند نسبت به یک مسئول داخلی ابراز داشت.
همدلی در نهایت از حضور نمایندگان آشنا به مفهوم منافع ملی در مجلس ابراز خرسندی کرده و نوشته اکثریت مجلس دهم با چنین رویکردهایی در تعامل مجلس و دولت همراه نیستند، اما این سوال مهم پیش روی تحلیل‌گران و کارشناسان قرار دارد که آیا مخالفان و منتقدان دولت تمایزی میان منافع ملی مهم و حیاتی و منافع حزبی و سیاسی خود قائل هستند یا خیر؟ پاسخ این سوال البته در عملکرد سه ساله مخالفان دولت مشهود و نمایان است.
روحانی، پایه گذار نومیدی
کیهان در گزارشی نوشته: آقای روحانی، رئیس‌جمهور، اخیراً با انتقاد از عملکرد رسانه‌ها گفت: «خدا نیامرزد کسانی را که در قلوب مردم یأس و ناامیدی تزریق می‌کنند. این اظهارات رئیس‌دولت یازدهم در شرایطی مطرح می‌شود که بررسی‌ها نشان می‌دهد وی اولین سنگ بنای تزریق ناامیدی و یأس را در دوران انتخابات ریاست جمهوری گذاشت.
به نظر این روزنامه تندرو: روزی که حسن روحانی به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم در دانشگاه شریف حاضر می‌شود و آمریکا را به عنوان «کدخدا» معرفی می‌کند. وی در این نشست گفت: « مذاکره با آمریکا امکان‌پذیر است، اگرچه بسیار سخت به نظر می‌رسد، اما به هر ترتیب امکان‌پذیر است. در همین راستا من یک ادعایی دارم که شاید شما دانشجویان نپذیرید و آن این است که مذاکره با آمریکا از مذاکره با اروپا راحت‌تر است؛ چرا که اروپایی‌ها این مشکل را دارند که در مسائل بین‌المللی قدرت برتری به نام آمریکا را بالای سر خود می‌بینند، اما آمریکایی‌ها کدخدای ده هستند و این‌که شما با کدخدا ببندید راحت‌تر است تا با افراد پایین‌تر.»
کیهان نوشته: حسن روحانی سعی داشت با قطع امید کردن از ظرفیت‌های داخلی کشور، لزوم توسعه در کشور را ارتباط با غرب عنوان کند. رئیس‌دولت یازدهم در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه‌ای که باید روحیه تلاش و امیدواری را در جامعه تقویت کند اما می‌گوید: « اینکه برخی فکر می‌کنند بدون رابطه با بیرون می‌توان به توسعه رسید اشتباه است، می‌توان زندگی بخور و نمیر داشت یا از جیب مردم برداشت کرد، می‌شود نه درصد ثروت مردم را کاهش داد اما بیش از این امکان‌پذیر نیست.
من که فرار می کنم
آیدین سیار سریع با اشاره به گفته های رییس کمیته امداد در پاسخ سوالی درباره حضورش در انتخابات ریاست جمهوری آینده به گمانه زنی پاسخ دیگر کاندیداهای احتمالی پرداخته. پرویز فتاح گفته بود «همشهری من گفت برای من فرقی نمی‌کند که با یک نفر دعوا کنم یا با ٥٠ نفر. گفتم چطور؟! گفت به هرحال من فرار می‌کنم.»
طنزنویس پیش بینی کرده سعید جلیلی هم خواهد گفته: مشهری من گفت برای من فرقی نمی‌کند با یک نفر مذاکره کنم یا با پنجاه نفر. گفتم چطور؟ گفت من جلوی پونصد نفر هم تاریخ و فلسفه تدریس کردم، پنجاه نفر که چیزی نیست.و قالیباف هم می گوید همشهری من گفت برای من فرقی نمی‌کند با یک نفر دعوا کنم یا با پنجاه نفر. گفتم چطور؟ گفت به هرحال مأموران سدمعبر رو می‌فرستم با مهر و عطوفت جمع شون کنن.
و بالاخره جواب محسن رضایی از نظر طنزنویس روزنامه ایران: همشهری من گفت برای من فرقی نمی‌کند بهم بگویند احمدی‌نژاد یا نلسون ماندلا. گفتم چطور؟ گفت به هرحال من صدهزار تومن یارانه می‌دهم.
تیتر و عکس مرتضی جابریان، ایرانکپی رایت تصویرایران
Image captionتیتر و عکس مرتضی جابریان، ایران
تاخت و تاز ریزگردها
مژگان جمشیدی در گزارش اصلی روزنامه ایران نوشته: گرد و خاک شدید که چند روزی است بخش‌های جنوبی و غربی کشور را در نوردیده، روز گذشته گوشه جنوب شرقی و شرق کشور را هم فراگرفت تا سیستانی‌های محروم بار دیگر طعم تلخ خاک و شن را بچشند. اما در حالی که سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده بود از عصر روز شنبه شدت ریزگردها در استان خوزستان کاهش می‌یابد خوزستان روز گذشته برای دومین روز متوالی در تعطیلی کامل بسر برد.
به نوشته این گزارشگر: شدت ریزگردها در این استان روز گذشته به قدری بود که ستاد مدیریت بحران استان، تمامی مدارس نوبت صبح و عصر، دانشگاه‌ها و ادارات را برای روز یکشنبه تعطیل اعلام کرد و از مردم خواست تا حد امکان از خانه‌های خود خارج نشوند. در همین حال اداره کل محیط زیست استان خوزستان نیز اعلام کرد که شدت غبار در هوای اغلب شهرهای استان همچنان تا بیش از ده برابر حد مجاز است.
مداحان و شیعه انگلیسی
همزمان با آغاز ماه محرم که ماه عزاداری است و همزمان با ابراز نگرانی رسانه های میانه رو از سیاسی کاری مداحان و سخنان تند آن ها در عزاداری ها علیه گروه های خاص سیاسی و حتی دولت، کیهان به دفاع از مداحان برخاسته و نوشته: اسلام برخی کشورهای به ظاهر اسلامی که دست ظالمان تاریخ را از پشت بسته‌اند و با حکومت‌های مرتجع خویش و به اسم اسلام، تیشه به ریشه اسلام می‌زنند. به ظاهر مسلمانانی که با کسانی چون اوباما و بوش و بقیه شراب می‌نوشند و می‌رقصند و در عشرتکده‌ها به فساد مشغول‌اند و نام خود را نیز مسلمان می‌نامند. اعتراض‌کنندگان به روشنگری سیاسی مداحان، دانسته و نادانسته به دنبال ترویج همان سبک اسلام آمریکایی و دروغین هستند و نیت واقعی خود را با ظاهری موجه مخفی می‌نمایند.
به نظر یادداشت روز کیهان: همین که برخی از جماعت غرب‌زده به مخالفت با روشنگری‌های سیاسی مداحان در جلسات می‌پردازند، دلیل بر صحت و درستی اقدامی است که در حال انجام است؛ چرا که دشمن در جایی که ضرری برای وی وجود ندارد، مقابله‌ای نیز انجام نمی‌دهد.
کیهان در نهایت نوشته: توهین به مقدسات برادران اهل سنت و دعوت به برخی اقدامات خرافی، پوچ و بی‌معنی به بهانه عزاداری که هیچ منطق استدلالی، روایی و اسلامی ندارد، برخی از اقدامات این جماعت انگلیسی مذهب است. نام‌گذاری‌های بدعت‌آمیز که در تاریخ شیعه هیچ‌گاه وجود نداشته است. و شروع حرکت خزنده و خطرناکی است که باید آن را در نطفه خفه کرد و اجازه بروز و ظهور را از آن گرفت و در این عرصه نیز جامعه مداحان نقش ویژه‌ای دارند.
آزمون فرضيه اعدام
اعتماد در سرمقاله خود با اشاره به مخالفت هایی که با اعدام قاچاقچیان مواد مخدر وجود دارد نوشته:حدود يك سال پيش نمايندگان مجلس پيشين در آخرين ماه‌هاي عمر آن مجلس در پي ارايه طرحي براي تحقق اين هدف يا تعديل قانون فعلي بودند كه به ثمر نرسيد، ولي موافقت اصلي با اين ايده از درون قوه قضاييه بود و انتظار مي‌رفت كه اين ايده به مرحله عمل نيز برسد تا اينكه رياست قوه قضاييه در آخرين روز هفته گذشته و در همايش دادستان‌هاي عمومي و انقلاب و نظامي و روساي كل دادگستري‌ها در اين باره نظر ديگري را ابراز داشت
این مقاله با بررسی امکان حذف اعدام از مجازات قاچاقچیان نوشته: ميليون‌ها نفر از مردم كشور ما به صورت مستقيم و چندين برابر آنها به صورت غيرمستقيم و با واسطه درگير مساله اعتیاد هستند. بقيه نيز به نحوي دچار تبعات اين بليه هستند. تبعات مجرمانه آن مثل سرقت، مزاحمت، نزاع و قتل، طلاق و... موضوعاتي نيست كه از سوي مردم كم‌اهميت شمرده شود. بنابراين همه دوست دارند كه قاچاقچيان مواد مخدر مجازات شوند تا بلكه از گسترش اين بلاي خانمان‌سوز جلوگيري شود. طبعا اگر اعدام مي‌توانست چنين كند، به احتمال زياد با آن موافقت مي‌شد.
اما مقاله نتیجه گیری می کند که اگر اعدام مانع گسترش مواد مخدر بود تا کنون آثارش پیدا شده بود. براي اين آزمون دو راه داريم. راه اول لغو يا كاهش اعدام‌هاست سپس ارزيابي اثرات آن بر توزيع و فروش مواد مخدر. که اگر طي يك يا دو سال وضع بدتر شد به حالت اول بازگرداند. اگر پاسخ مثبت بود، يعني حذف اعدام اثري بر گسترش مواد مخدر نداشت، در اين صورت بايد پذيرفت كه كشتن افراد خلاف احتياط است. آن هم احتياط در موضوعي مهم، يعني خون افراد. پس پيشنهاد اول اين است كه اين راه مورد آزمايش قرار گيرد.
تیتر و عکس مازیار اسدیانکپی رایت تصویرنوآوران
Image captionتیتر و عکس مازیار اسدیان
شطرنج بازان محجبه
نوآوران همزمان با کمپین هایی که در مخالفت با محجبه بودن ورزشکاران شکل گرفته این مساله را از فایزه هاشمی پرسیده و در ابتدای آن از این نماینده پیشین مجلس به عنوان یکی از فعالان در زمینه ورزش بانوان یاد کرده و پرسیده که نظرش درباره اخبار نگران کننده ای که برای نیامدن برخی ورزشکاران به تهران به جهت بحث حجاب شکل می گیرد چیست.
این نماینده مجلس پنجم به نوآوران گفته: هر کشوری قوانینی برای خود دارد من شاید مخالف حجاب اجباری باشم شاید هر بحث عقیدتی از سوی هر کسی مطرح شود میزان افرار با حجاب یا بدون حجاب امری متغییر است اما نباید فضا به گونه ای شود که کار برای فعالیت زنان سخت شود در کشور مسابقات ورزشی زیادی انجام می شود توریست های زیادی به کشور می آیند بدون مشکلی از کشور بازدید می کنند نباید ورزشکاران درگیر مسایل سیاسی شوند و به این بیاندیشند که برگزاری چنین مسابقاتی در کشور به سود زنان ایرانی است زیرا فضای فعالیتی آنها را بیشتر می کند.
فایزه هاشمی در عین حال تاکید کرده ممکن است مساله از جهت حقوق بشری نگریسته شود اما درست این است که هر چه زنان مسلمان مشارکت بیشتری در جوامع داشته باشند به سود آنها است، قانون و روایات اسلامی به اجبار الزامی ندارد ولی هر چه زنان در عرصه اجتماع بیشتر حاضر باشند به سود آنها است این باعث افزایش خود باوری و توانمد سازی زنان ایرانی می شود.
خبرنگار از مسوول پیشین ورزش زنان پرسیده داشتن حجاب عرف دیپلماتیک را برای آمدن خارجی ها به کشور بر هم نمی زند؟ گفته: خیر عرف دیپلماسی را بر هم نمی زند ما عضو کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان هستیم. نباید تبعیض باشد و الا همین حالا مثلا خانم موگرینی و اشتون به ایران سفر می کنند چند روز پیش رییس مجلس سوریه به تهران آمد و همه اینها روسری سر کرده اند این قوانین کشور ما است و به هر حال در دیپلماسی پذیرفته شده است.
وی به خبرنگار نوآوران گفته: یک مثال دیگر بزنم در فرانسه در میهمانی های شام حتما شراب سرو می شود ما خوب مخالف این موضوع هستیم یا شرکت می کنیم و یا اینکه اصلا نمی رویم یک امر انتخابی است اما در کل باید تعامل باشد این ورزشکاران تعامل انجام دهند آمدن آنها کمک به رشد ورزش زنان است و باید تعامل در نظر گرفته شود.
يك جاي تاريك با در بسته
علي ميرفتاح در مقاله طعنه آمیز خود در اعتماد نوشته: علی جنتي مي‌سوزد. وزير ارشاد را مي‌گويم. بنده خدا بد آورده و همينطوري پشت سر هم دارد بد مي‌آورد. شايد هم به اعتبار دارد خوب مي‌آورد. كسي چه مي‌داند؟ بستگي دارد از كدام زاويه نگاه كنيد. الآن هر كس در هر كجا بي‌حجابي ببيند، اختلاط زن و مرد ببيند مي‌اندازد گردن وزير ارشاد. انگار كه در اين سي و شش، هفت سال گذشته وزارت ارشاد نداشته‌ايم و هيچ يادمان نيست كه قبلا چه بوده.
نویسنده کرگدن پرسیده: وزارت ارشاد چطور جايي است كه نه پسر آقا روح‌الله خاتمي مي‌تواند درستش كند و نه پسر احمدآقاي جنتي. نه معاديخواه از پسش برمي‌آيد و نه ميرسليم. ديگر وزير از مريخ كه نمي‌توانيم بياوريم. صفارهرندي آمد وضع همين بود، حسيني هم آمد همين بوده. البته وزير زرنگ در ارشاد وزيري است كه كارها را تعطيل كند و نه كتاب منتشر سازد و نه به موسيقي‌ها مجوز بدهد و نه به سينما كار داشته باشد. وزير خوب وزيري است كه كركره همه‌چيز را پايين بكشد و تنها براي رضايت خاطر يك جمع مختصر مايه بگذارد و زحمت بكشد. جالب است در زمان صفار و حسيني (وزیران ارشاد احمدی نژاد) هيچكس به ارشاد گير نمي‌داد.
نویسنده به ذکر یک مورد تاریخی پرداخته: اوايل كه سينما ساخته شده بود و به ايران آمده بود، علما مخالفتي با آن نداشتند. اكثرا آن را نمي‌شناختند. اما بعضي از رنود قضيه را طور ديگر طرح مساله كردند. به جاي اينكه بپرسند سينما چه حكمي دارد گفتند يك جايي هست كه زن و مرد داخلش مي‌شوند، در را مي‌بندند، چراغ‌ها را خاموش مي‌كنند، بعد يك چيزهايي را كه روي ديوار مي‌افتند تماشا مي‌كنند. اين نحو سوال كردن يقين كنيد كه آميخته با موذي‌گري است و سوال‌كننده از چنين سوالي منظور خاص دارد. حالا هم بحث كنسرت‌ها بي‌شباهت با طرح مساله سينما نيست.
موفقیت در فضای بسته
قهرمانان بی ادعا - محمد طحانی، نوآورانکپی رایت تصویرنوآوران
Image captionقهرمانان بی ادعا - محمد طحانی، نوآوران
شهرام شهيد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ي در ستون طنز شهروند از قول سیامک مفسر کلیه امور و شاگرد بنام استاد فراستی: زنگ زدم تا ضمن تبریک مقام سومی فوتسالیست‌های خوب کشورمان - عرض کنم یک بار دیگر مشخص شد ما ایرانی‌ها در فضای بسته بهتر کار می‌کنیم و نتیجه می‌گیریم. نمونه‌اش هم تفاوت موفقیت فوتسال در فضای بسته و فوتبال در فضای باز. لذا از همین تریبون از مسئولان درخواست می‌کنم در کلیه امور فضا را ببندند یا بسته نگه دارند.
دیگر پیام فرستادگان به نظر طنزنویس این هاست: مینا، در جستجوی کار، آشنا به تایپ و نرم افزار تلگرام و واتس آپ. خواستم عرض کنم بالاخره نتیجه برداشتن تحریم‌ها مشخص شد و حالا بدخواهان دولت تدبیر و امید حرفی برای گفتن نخواهند داشت. ما قبل از احمدی نژاد در فوتسال چهارم جهان شدیم و بعد از او سوم جهان. اگر تحریم‌ها برداشته نمی‌شد این جوری می‌شد؟
نرگس، بیست و نه ساله. سخنگوی جاهای مختلف: خواستم به این خانمی که قبل از من پیغام گذاشت عرض کنم همین آماری که دادید خودش گویای تلاش محمود احمدی نژاد بود. قبل از او چهارم جهان و بعد از او سوم جهان شدن یعنی تلاش‌های ایشان جواب داده. سیاه نمایی نکنید
گودرزی هستم. گویا وزیر ورزش و جوانان هم هستم اگر اشتباه نکنم: خواستم در پاسخ به آقای سیامک بگویم ما تمهیداتی اندیشیدیم که فوتبال را هم- اگر دعوای قلعه نوعی- کی‌روش بگذارد، ببریم تو سالن. برای همین احتمالا ورزشگاه آزادی را سالن آزادی خواهیم کرد که موفق شویم.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar