گروهی از روحانیون بلندپایه در سخنرانیهای خود خواستار لغو یک دیدار بینالمللی در ایران شدهاند، همزمان حجاب اجباری زنان در رقابتهای شطرنج قهرمانی تهران دردسرساز شده است.
به گزارش«محبتنیوز» همزمانی مسابقه دو تیم فوتبال ایران و کرهجنوبی با عاشورا در ایران باعث شده تعدادی از روحانیون بلند پایه از جمله شیخ محمد یزدی، عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره برگزاری آن هشدار دهد. او حتی خطاب به وزیر ورزش گفته «اگر این برنامه را حذف کنید هر زیانی ببینید در برابر آن سودی که از احترام عاشورا به دست میآید، برابری میکند».
تلاش دستگاه روحانیت برای لغو بازی این دو تیم درحالی است که برگزاری یک رقابت حساس بینالمللی در این ایام سابقه داشته است. فینال جام باشگاه های آسیا در سال ۱۹۹۹ دو تیم استقلال تهران (تاج) و جوبیلو ایواتا ژاپن در استادیوم آزادی برابر ۱۲۰ هزار تماشاگر نیز در چنین روزی برگزار شد.
دو روز پیش از این دیدار هم استقلال برابر دالیان چین به میدان رفته بود. برگزاری این مسابقات در این ایام همچون امروز با فشار شدید روحانیون برای لغو بازیها روبه رو شد به ویژه آنکه ناصرحجازی سرمربی منتقد آبیپوشان نیز از سوی بعضی نهادهای حکومتی تحت فشار بود.
دست آخر با رایزنیهای علی فتحاللهزاده مدیرعامل وقت باشگاه درحالی این بازی برگزار شد که در لحظه ورود بازیکنان با ظواهری عزادار، ریشهای بلند، پارچه سبز بر دوش به همراه نوحه خوانی برای تماشاگران آغاز شد و در نهایت پرتماشاگرترین بازی تاریخ رقابتهای آسیایی لقب گرفت.
«الکساندر کولین واین» در کتاب «فوتبال فاشیسم، نازیسم» مینویسد: «هر دو تفکر به رهبری موسیلینی و هیتلر از فوتبال و میادین ورزشی به عنوان ابزاری برای اهداف سیاسی و ایدئولوژیک استفاده میکنند، برای آنان فوتبال ابزاری برای ترویج وحدت داخلی، تبلیغات بینالمللی کاربرد زیادی دارد».
لغو بازیها برای فیفا به عنوان پرقدرتترین نهاد ورزشی دنیا قابل قبول نیست و با جرایم سنگینی روبه روست. اگر با فشار روحانیون مخالف، ایران از حضور در این بازی خودداری کند علاوه بر اینکه با حساب سه بر هیچ بازنده میشود از دوبازی دیگر نیز محروم خواهد شد و این یعنی بازماندن از جام جهانی و لطمه به منافع ملی کشور. دستگاه روحانیت ایران اگر از ساز و کارهای حقوقی فیفا مطلع بود هرگز خود را در چنین موضعی قرار نمیداد.
اما آن روی سکه علاقمندان به فوتبال و آندسته شهروندانی هستند که برای تماشای این مسابقه به ورزشگاه میروند. عموم لیدرها و بخش عمده تماشاگران فوتبال در ایران از قشر متوسط رو به پایین و بسیاری از آنها از میان بچه هیاتیها هستند.
اگر چه معیار دقیقی برای سنجش این موضوع نیست، اما تجلی این مدعا شعارهایی است که در استادیوم به سبک نوحهخوانی و عزاداری به صورت سرود توسط هواداران خوانده میشود.
- بیشتر بخوانید: اختلاف در حوزه بر سر تماشای فوتبال!
جمهوری اسلامی همواره در طول حیات خود از ورزش و بخصوص فوتبال به عنوان ابزار پیشبرد اهداف سیاسی و ایدئولوژیک خود به عنوان یک ارزش استفاده کرده و اکنون با توجه به شرایط در جهتی مخالف، آن را یک ضد ارزش میداند و خواستار لغو آن شده است.
در واقع نه تنها در این مسئله منافع ملی در نظر گرفته نشده، بلکه برخلاف سابقه نظام اسلامی، یک ابزار ارزشی حالا به عنوان یک ضد ارزش نهی میشود.
همزمان برخورد اجباری بودن حجاب در رقابتهای قهرمانی شطرنج جهان که قرار است سال ۲۰۱۷ در ایران برگزار شود باعث شده جمع زیادی از قهرمان شطرنج زنان جهان از حالا از حضور در این رقابتها انصراف دهند.
این رخدادها پس از آنکه علی خامنهای ورزش دوچرخه سواری را برای دختران و زنان در اماکن عمومی حرام اعلام کرد تصویر سیاهی از جمهوری اسلامی برای جهانیان به نمایش گذاشته است.
- بیشتر بخوانید: فوتبال؛ از مصباح یزدی در قم تا پاپ فرانسیس در ایتالیا
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar