پنجشنبه ۱۴-۰۶-۱۳۹۸
حجت ‌الاسلام ابوالفضل شکوری از نماینده‎های سابق مجلس مدعی گردید ۹۸ درصد روحانیون زیر خط فقر هستند و زندگی سختی دارند!
«محبت نیوز»- در روزهای اخیر انتشار فیلم دزدی یک معمم از یک فروشگاه‎ که با دوربین مداربسته ضبط شده بود در شبکه‎های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشت.
گروهی از ولایتمداران مدعی‌اند این فیلم ساختگی و برای مخدوش کردن چهره روحانیون منتشر شده و گروهی برای لاپوشانی آن آستین بالا زده اند. حجت ‌الاسلام ابوالفضل شکوری از نماینده‎های سابق مجلس، چهارشنبه ۱۳ شهریور، در مصاحبه با «اعتماد آنلاین» ادعا کرده «۹۸ درصد روحانیون زیر خط فقر هستند و زندگی سختی دارند.»
او اعتراف کرده، در جامعه ایران علیه روحانیون تبلیغات منفی زیادی می‌شود، به طوری که برخی از مردم می‌گویند روحانی‌ها انقلاب و کشور را به نفع خودشان مصادره کرده و همه جا هستند و تمام مزایا هم در اختیارشان قرار دارد. این در حالی است که آمار مربوط به حوزه‌ها نشان می‌دهد حدودن ۹۸ درصد از روحانیون جزو طبقه ندار و زیر خط فقر هستند.
حجت ‌الاسلام ابوالفضل شکوری
حجت ‌الاسلام ابوالفضل شکوری
شکوری می‎گوید، فقط حدود سه درصد از روحانیون از انقلاب منتفع شده‌اند و بقیه به سختی امور خود را می‌گذرانند. او مدعی شده حقوق یک روحانی حداکثر ۶۰۰ هزار تومان است که معلوم است چقدر کم است. البته در ماه‌های محرم و رمضان در شهرها و بعضن روستاها منبر می‌روند و مردم آنجا کمک‌هایی می‌کنند که اگر این هم نباشد روحانیون نابود می‌شوند. مردم فقط آخوندهایی را که مثلن قاضی هستند یا در فلان نهاد نظامی یا نظارتی حضور دارند می‌بینند و همین باعث می‌شود قضاوت غلطی از درآمد و نوع زندگی روحانیون داشته باشند.
شکوری ادامه داده، اغلب روحانیون مستاجر هستند و زن و بچه‌شان را با موتوری قراضه به این‌‌طرف و آن‌طرف می‌برند و با نماز و روزه استیجاری امرارمعاش می‌کنند و در نهایت نیز گفت ذهن جامعه باید در باره روحانیون بازسازی شود.
بخشی از ادعاهای شکوری با واقعیت منطبق است. برخی از روحانیون هستند که نخواستند یا نتوانستند خود را به جریان اصلی قدرت پیوند بزنند و از سفره انقلاب و رانت و تسهیلات بهره‎مند شوند اما آن تعداد هم که بردند و خوردند منابع ملی و هر آنچه می‎توانست جارو کردند. نمونه آخر آن لو رفتن املاک و ساختمان‎هایی بود که در دعوای محمد یزدی و صادق لاریجانی لو رفت و در نهایت هم آشتی کردند چون منافع همه آنها در گرو یکدیگر است.
بسیاری از مردم به معنای واقعی روحانیون را نمی‎خواهند. از دخالت‎های آنها در امور شخصی و سبک زندگی‎شان خسته و کلافه‎اند و در مقابل می‎بینند برخلاف نسخه‎هایی که برای مردم می‎پیچند خودشان و خانواده‎شان جور دیگری زندگی می‎کنند. نمونه آن “عماد خاتمی” فرزند محمد خاتمی است که اخیرن برای زندگی به اروپا رفت و به دو فرزند دیگر رییس دولت اصلاحات پیوست.
سران مملکت دلسوز مردم نیستند و از همه مهمتر علی خامنه‎ای است که در تشخیص منافع ملی درمانده‌ است. او اکنون نه می‎داند برای بهبود اوضاع راه مذاکره با آمریکاست و یا مقاومت. مذاکره یعنی سازش و تسلیم و مقاومت یعنی ادامه تحریم و فروپاشی اقتصادی و سیاسی و متاسفانه سرنوشت مردم تحت تاثیر سیاست‎های شکست خورده حاکمیت قرار دارد.
در واقع اینکه چند درصد روحانیون زیر خط فقرند صورت مسئله نیست بلکه مهم آن است که زمامداران مملکت اغلب روحانیون هستند و مسئول وضعیت موجود.