نامه ۴ زندانی سیاسی زن درباره برخوردهای شدید امنیتی و قضائی با فعالان مدنی
چهار زندانی سیاسی زن در نامهای که از اوین نوشتهاند میگویند که برخوردهای دستگاه قضائی و نیروهای امنیتی با فعالان کارگری و حامیان آنان شدید بوده است. آنها به برقراری عدالت امیدوارند.
چهار زندانی سیاسی زن که در حال حاضر در زندان اوین به سر میبرند با نوشتن نامهای به تاریخ شهریور ۱۳۹۸ به ریشه اعتراضات کارگری در ایران پرداختهاند و سپس به برخوردهای شدید ماموران امنیتی با فعالان اجتماعی، کارگری و روزنامهنگاران و احکام سنگینی که دستگاه قضائی جمهوری اسلامی علیه آنان صادر کرده انتقاد کردهاند. آنها همچنین ضمن مقایسه احکام صادر شده برای فعالان مدنی با احکامی که برای متهمان پروندههای فساد اقتصادی صادر شده احکام صادره قوه قضائیه را تبعیضآمیز خواندهاند.
در ابتدای نامه تحریر شده در اوین ساناز الهیاری، عسل محمدی، مرضیه امیری و ندا ناجی به فشارهایی اشاره کردهاند که بر اثر فساد اقتصادی در ایران و تحریمهای جهانی در نهایت بر شانه کارگران وارد میآید. آنها گفتهاند که اعتراضات کارگری در پی رسیدن به بنبست اقتصادیای بوده که کارگران در برابر خود دیدهاند. و «ما نیز به عنوان بخشی از جامعه که متاثر از این شرایط اقتصادی بودیم، خواستههای به حق کارگران را خواستههای خود میدانستیم و از آنها حمایت میکردیم».
چهار زندانی سیاسی زن مینویسند که برخورد نیروهای امنیتی با کارگران و حامیانشان به بهانه آنکه اعتراضات کارگری ضد “امنیت ملی” است شدیدتر از حد سابق بوده است. آنها برای نمونه از بازداشتهای طولانی مدت (برای نمونه بازداشت موقت ساناز الهیاری و امیرحسین محمدیفر که بیش از هشت ماه از آن میگذرد) نام بردهاند و از سلولهای انفرادی پس از بازجویی و انتقال عاطفه رنگریز و سپیده قلیان به زندان قرچک به عنوان تنبیه بیشتر یا تبعید، تعیین وثیقههای سنگین دو میلیاردی و اجرایی نکردن آن و دست آخر صدور احکام سنگین.
در ادامه نامه خانمها الهیاری، محمدی، امیری و ناجی آمده است که شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به دفاعیات آنان و وکلایشان کوچکترین توجهی نکرده و احکام سنگین از ده سال و نیم تا هجده سال زندان علیه آنان را به توصیه ضابطان پرونده، که همان مقامهای امنیتی هستند، صادر میکند.
در پایان نامه نویسندگان با اشاره به واکنش ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، در تاریخ ۱۷ شهریور به افزایش انتقادها از احکام در مجموع ۱۱۰ سال زندان برای چند فعال مدنی و کارگری و دستور او به تجدید نظر در احکام صادره در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، ابراز امیدواری کردهاند که قوه قضائیه صداهای دادخواهی را بشنود.
ساناز الهیاری، به همراه همسرش امیرحسین محمدی فرد و امیر امیرقلی از روزنامهنگاران نشریه دانشجویی گام بودند که زمستان گذشته پس از پوشش اخبار مربوط به اعتراضات کارگری توسط این نشریه بازداشت شدند.
ندا ناجی، فعال مدنی و از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر است. مرضیه امیری، روزنامهنگار روزنامه شرق است، و عسل محمدی از بازداشتشدگان اعتراضات هفت تپه است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar