صدور حکم اعدام برای یک شهروند کُرد؛ سه شهروند دیگر مجموعا به بیش از ۴ سال زندان محکوم شدند
سه شهروند کرد به نامهای «ایران راهپیکر»، «حمید بلخکانلو» و «جعفر پکند» مجموعا به ۴ سال و شش ماه زندان محکوم شدند. از سوی دیگر حکم اعدام «ارسلان خودکام» شهروند اهل مهاباد از سوی دیوان عالی کشور تایید شد.
بر اساس اخبار منتشر شده از سوی سازمان حقوق بشری ههنگاو، طی روزهای گذشته، ایران راهپیکر، شهروند مریوانی زندانی، از سوی دادگاه انقلاب سنندج بە ریاست قاضی سعیدی بابت اتهام «همکاری با حزب حیات آزاد کردستان» به ٣ سال زندان محکوم شده است.
خانم راهپیکر در تاریخ ۲۴ اردیبهشت با بازگشت از اقلیم کردستان توسط ماموران ادارە اطلاعات مریوان بازداشت و پس از مدتی به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.
به گفته یک منبع مطلع، دادگاه این زندانی سیاسی بدون حضور وکیل برگزار شدە است.
یک شهروند اهل ماکو به نام «حمید بلخکانلو» نیز از سوی دادگاه انقلاب ارومیە بابت اتهام «همکاری با یکی از احزاب کردستانی اپوزسیون حکومت ایران» به تحمل یک سال زندان محکوم شده است.
حمید بلخکانلو ، روز سەشنبە ٢٨ خرداد توسط ماموران ادارە اطلاعات ارومیە بازداشت و پس از گذشت یک ماه بازداشت با وثیقە ٣٠٠ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدە بود.
از سوی دیگر «جعفر پکند» شهروند اهل بوکان که پیش از این در تاریخ ۱۹ تیر توسط ماموران ادارە اطلاعات بوکان بازداشت شدە بود، روز یکشنبە ١٠ شهریور، از سوی شعبە ١٠١ دادگاه عمومی این شهر بە اتهام «همکاری با یکی از احزاب کردستانی اپوزسیون حکومت ایران» بە ۶ ماه زندان محکوم شده است.
به گفتە یک منبع مطلع، ماموران ادارە اطلاعات در زمان بازداشت آقای پکند، منزل و مغازە او را مورد تفتیش قرار دادند و دو اتومبیل و تعدادی وسایل شخصی او را ضبط کرده و با خود بردەاند.
هەنگاو در گزارش دیگری اعلام کرده است که، دیوان عالی کشور حکم اعدام یک شهروند اهل مهاباد به نام «ارسلان خودکام» را به اتهام «جاسوسی» و «همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران» تایید و کمیسیون عفو بخشندگی با درخواست اعادە دادرسی و عفو این زندانی سیاسی مخالفت کردە است.
یک منبع مطلع گفت، روز چهارشنبە ١٣ شهریور مسئولین زندان مرکزی ارومیە حکم تایید شده که به اجرای احکام این زندان ارسال شده بود را به آقای خودکام ابلاغ کردهاند.
ارسلان خودکام، فروردین ماه سال ١٣٩٧ توسط نیروهای امنیتی مهاباد بازداشت و اواخر مرداد ماه سال گذشتە از سوی شعبە ٣٢ دادسرای نظامی ارومیه بە اعدام محکوم شدە بود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده این زندانی سیاسی از پیشمرگەهای حزب دمکرات کردستان ایران بودەکه پس از تسلیم شدن، از سال ١٣٧٠ بە عضویت سپاه پاسداران در آمدە بود.
پیش از نیز، روز دوشنبە ١١ شهریور شعبە یکم دادگاه انقلاب سنندج، «ولی نصری» شهروند اهل روستای تنگیسر که اواخر اسفند ماه گذشته بە اتهام برگزاری مراسم نوروز بازداشت شدە بود را بابت اتهامات «همکاری با یکی از احزاب کردستانی اپوزسیون حکومت ایران» و «اقدام علیە امنیت ملی» بە ۶ سال زندان محکوم کرد.
سازمان عفو بینالملل بهمن ماه گذشته در گزارشی سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد در این سال بیش از هفت هزار نفر، اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی، در ایران بازداشت شدهاند.
وزارت خارجه ایالات متحده نیز بارها موارد نقض حقوق بشر در ایران، از جمله سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی، زنان، و فعالان مدنی را محکوم کرده است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar