پنجشنبه ۲۸-۰۶-۱۳۹۸
مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی مدعی شده باید اقرار کنیم که امروز جریان‌هایی در حوزه‌های علمیه و کلیت روحانیت نفوذ کرده‌اند که برای آنها خط مشی تعیین می‌کنند.
«محبت نیوز»- مثل معروفی هست که می‌‌‌گوید «وقتی کشتی به گل می‌‌نشیند و در حال غرق شدن است، موش‌‌ها هم پا به فرار می‌‌گذارند». این مثل اکنون در مورد جمهوری اسلامی مصداق پیدا کرده است.
وضعیت نظام وخیم است و انبوه از مشکلات ریز و درشت در هر نهاد و سازمانی وجود دارد که بدون حل مانده و سیستم برای پاسخگویی به ساده‌‌ترین نیازهای جامعه به بن رسیده است و تنها راه چاره این است که مسئولان نظام به صورت فردی یا باندی مسئولیت این وضعیت تاسف‌‌بار را به گرد دیگری اندازند و بار مسئولیت را از دوش خودشان بردارند و از پاسخگویی فرار کنند.
بدیهی است در نظام‌‌های دیکتاتور کمتر می‌‎شود از شکست خوردن و بن‌‎بست و تسلیم شنید و همواره واقعیت لاپوشانی می‌‎شود اما گاهی افرادی با انگیزه‌‌های مختلف گوشه‌‌ای از پرده را بالا می‌‌زنند و بخشی از واقعیت را اعتراف می‌‎کنند گرچه آدرسی که می‌‌دهند غلط است اما علائمی را اشاره می‌‌کنند که شنیدن آنها از زبان یک حکومتی اهمیت مضاعف دارد.
۲۶ شهريور، حجه الاسلام مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه «جمهوری اسلامی» در مقاله‌‌ای به نفوذ در حوزه‌ها و تاثیرگذاری نفوذی‌‌ها در خط مشی حوزه‌‌ها اشاره می‌‌کند.
او با اشاره به اینکه «بالاترین وظیفه روحانیت حفظ هویت اسلامی نظام جمهوری اسلامی است» می‌‎نویسد انقلاب اسلامی ایران در تامین استقلال کشور کاملن موفق بود ولی در مورد سایر اجزاء مجموعه تامین‌کننده عدالت، کارکرد قابل دفاعی وجود ندارد.
مهاجری تاکید کرده «هرچند بخشی از روحانیت با اصل انقلاب زاویه دارد و اصولن ورود به این قبیل مباحث را بیهوده می‌داند» اما افکار عمومی، روحانیت را مسئول برقراری عدالت می‌شناسد و هر نقص و نارسائی و مشکلی که در این زمینه وجود داشته باشد – که اکنون وجود دارد – را به روحانیت منتسب می‌کند. تاریخ هم همین را در دل خود ثبت کرده و نقاط قوت و ضعف این نظام را به حساب روحانیت می‌گذارد.
در بخشی از این مقاله آمده «بدون تعارف باید اقرار کنیم که امروز جریان‌هایی در حوزه‌های علمیه و کلیت روحانیت نفوذ کرده‌اند که برای آنها خط مشی تعیین می‌کنند و آنها را به اموری سرگرم می‌کنند که در تضاد با جایگاه معنوی و هدایتگرانه‌شان است.»
او گفته «ریشه اختلافات رو به گسترش در حوزه علمیه، افراط‌ها،‌ بی‌تحملی‌ها و برخوردهای خلاف اخلاق اسلامی را باید در نفوذ همین جریان‌های مرموز در نهاد روحانیت جستجو کرد.»
بیان کردن بحث نفوذ در حوزه‌‌ها جدیدی نیست. پیش از این محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران مدعی شد فرقه‌‌هایی در حوزه علمیه قم توسط سرویس‌‌های جاسوسی انگلیس (ام.آی.۶) تشکیل شده‌‌اند.
حیدر مصلحی وزیر اطلاعات بدسابقه دوران احمدی‌‌نژاد و علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌‌های علمیه هم نسبت به خطر نفوذی‌‌ها در حوزه هشدار دادند.
در واقع همه جریان‌‌های درون حوزه که سهمی در قدرت دارند به جریان‌‌های دیگری که منافعشان را به خطر می‌‌اندازد برچسب نفوذی می‌‌زنند اما اغلب آنها یک منشاء دارند و هر کدام دستشان رسیده سهمی از سفره انقلاب به جیب زدند.
این ادعا که نفوذی‌‌ها «خط مشی» حوزه را تغییر می‌‌دهند دادن آدرس غلط است. تصمیمات را سران نظام می‌‌گیرند و هر آنچه در کشور می‌‌گذرد زیر نظر علی خامنه‌‌ای است و اوست که باید نسبت به امور پاسخگو باشد. اگر روحانیون در حوزه‌‌ها سرگرم مسائلی هستند که اهمیت ندارد بازتاب خواست و اراده خامنه‌‌ای و اطرافیان اوست که حوزه را به سمتی هدایت کرده‌‌اند که خروجی آن جز آلودگی و پلیدی نیست. مراجع حکومتی «بله قربانگو» و نوچه‌‌های آنها در نهادها و سازمان‌‌ها و وزارتخانه‌‌ها همه زیر یوق بیت خامنه‌‌ای هستند و بدون اذن او آب نمی‌‌خورند. بنابراین نباید مشکلات را تا حد «نفوذی» تقلیل داد بلکه نفوذی اصلی خود رهبر جمهوری اسلامی است که زیر سایه رهبری او وضعیت مملکت چنین وخیم است. چه کسی است که این واقعیت را نداند که مسبب بی‌‌عدالتی‌‌ها چه کسانی هستند و مسئولیت با کیست؟ حوزه‌‌ها به خودی خود قدرت تصمیم گیری و اجرا ندارند، مسبب بی‌‌عدالتی آنهایی هستند که این اختیارات را دارند اما آلوده به فساد و قدرت شدند و چشم به روی مشکلات جامعه بسته‌‌اند.