söndag 30 november 2014

دی‌ان‌ای می‌تواند در فضا 'سالم' بماند

دی‌ان‌ای می‌تواند در فضا 'سالم' بماند

  • 30 نوامبر 2014 - 09 آذر 1393
محققان سوئیسی دریافته‌اند که دی‌ان‌ای می تواند شرایط بسیار سخت فضا را تحمل کند.
پژوهشگران انستیتو آناتومی در زوریخ مقداری دی‌ان‌ای را در بدنه خارجی یک موشک قرار دادند و با شگفتی تمام متوجه شدند مواد ژنتیکی پس از بازگشت موشک به زمین سالم مانده‌اند.
این دی‌ان‌ای پس از برگشت به زمین هنوز قابلیت انتقال اطلاعات ژنتیکی به باکتری‌ها و بافت پیوندی را داشت.
دکتر کورا تیل، از تیم پژوهشگران گفت: "این آزمایش هدف اصلی تحقیق ما نبود و ما بطور ناگهانی تصمیم گرفتیم که مقداری دی‌ان‌ای هم روی بدنه موشک قرار دهیم."
"نتایج این آزمایش مشخص می‌کند که دی‌ان‌ای در واقع یک مولکول بسیار مقاوم است که می تواند پس از تحمل شرایط سخت مانند محلول بسیار غلیظ نمک و یا محیط بسیار خشک در خلا فضا سالم بماند و حتی در بازگشت به محیط پرفشار زمین قادر است اطلاعات ژنتیک را انتقال دهد."
این آزمایش با موشک تکسوس ۴۹ انجام شد. موشک آغشته به اطلاعات ژنتیک (پلاسمید و ژن‌های مقاومت به آنتی بیوتیک) در مدت سیزده دقیقه تا ارتفاع ۲۶۸ کیلومتری زمین بالا رفت و در نیمی از این مسیر در حالت بی وزنی بود.
پس از بازگشت به زمین، مواد ژنتیکی از روی بدنه موشک جمع‌آوری شد و دانشمندان متوجه شدند نیمی از این مواد فعال هستند.
کورا تیل معتقد است که این آزمایش به موضوع مهمی در ارتباط زمین با فضا و دیگر اجرام آسمانی اشاره می‌کند؛ آیا انتقال مواد ژنتیکی از زمین به اجرام آسمانی دیگر ممکن است یا نه.
دانشمندان فکر می کنند که مواد ژنتیکی زمینی (باکتری ها یا حتی سلولهای بدن فضانوردان) ممکن است به فضا و اجرام آسمانی منتقل شوند، به عبارت دیگر اجرام آسمانی را به مواد ژنتیکی زمینی "آلوده" کنند.
کورا تیل می گوید دی‌ان‌ای باقیمانده روی بدنه خارجی سفینه‌‌های فضایی قابلیت آلوده کردن اجرام آسمانی را دارند.
اما از طرف دیگر فرضیه‌هایی هم احتمال وجود دی‌ان‌ای فضایی را در زمین مطرح کرده اند، از آنجا که روزانه حدود صد تن خاک و سنگ‌های آسمانی از فضا به زمین می رسد.
این آزمایش خودبخودی شاید بتواند بالاخره پاسخی برای معمای زندگی در فضا بیابد.
پروفسور الیویه اولریش، مدیر این تیم پژوهشی گفت: "این قدمی کوچک برای پرسشی بسیار بزرگ است."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar