کارتنخوابی ۳ هزار زن در خیابانهای تهران؛ “گرمخانهای” برای زنان بیخانمان وجود ندارد
رحمتالله حافظی، روز جمعه (۳۰ آبان-۲۱ نوامبر) با بیان اینکه در حال حاضر، تمام “گرمخانه”های تهران به “مردان” اختصاص دارد به خبرگزاری “تسنیم” گفت که «زنان کارتنخواب به خصوص در این فصل سرما به مراتب از آسیبپذیری بیشتری نسبت به مردان برخوردارند».
وی در عین حال از فراهم شدن “مقدمات تاسیس نخستین گرمخانه زنان در تهران” خبر داد و از مسوولان قوای مقننه و قضاییه جمهوری اسلامی خواست تا «برای فراهم کردن زیرساختهای قانونی لازم در این موضوع اقدام کنند».
آقای حافظی یکی از مشکلات کنونی گرمخانههای تهران را فقدان “جایگاه حقوقی” آنها دانست و افزود: «اگر در این گرمخانهها برای یکی از این افراد بیسرپناه، اتفاق ناخوشایندی رخ دهد، هیچکس پاسخگو نیست و دادستان میتواند شهردار منطقه را به دلیل نداشتن جایگاه قانونی این اماکن مورد بازخواست قرار دهد.»
پیش از این، در شامگاه ۲۸ مهرماه امسال، محمدباقر قالیباف، شهردار پایتخت، در برنامه “گفتگوی ویژه خبری” شبکه دوم تلویزیون دولتی ایران، “اکثر” کارتنخوابهای تهران را، افرادی «دارای عزت نفس بالا» توصیف کرده و گفته بود که در برخورد با آنها متوجه شده که برخیشان «مترجم بوده و چندین کتاب را ترجمه کردهاند».
در خردادماه گذشته نیز علیاصغر ناصربخت، “معاون سیاسی و انتظامی فرماندار تهران” در گفتگو با خبرگزاری “تسنیم”، حل نشدن معضلات اجتماعی را باعث تبدیل آنها به “معضلات امنیتی” دانسته و تاکید کرده بود که با انکار “آسیبهایی” چون زنان کارتنخواب نمیتوان صورت مساله را پاک کرد.
در این میان، “معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران”، در آبانماه سال گذشته در گفتگویی با خبرگزاری “ایلنا” گفته بود که میانگین سن زنان کارتنخواب و بیخانمان تهران، به ۱۷ و ۱۸ سال رسیده است.
این در حالی است که در سال ۱۳۸۹، بر اساس آمارهای رسمی، زنان کارتنخواب تنها ۲ درصد از کل افراد کارتنخواب تهران را تشکیل میدادند و متوسط سنی آنها بین ۲۵ تا ۴۵ سال بود.
قابل توجه کاربران محترم:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar