برای دیدن رتبه‌بندی در اندازه اصلی، بر روی تصویر کلیک کنید.
برای دیدن رتبه‌بندی در اندازه اصلی، بر روی تصویر کلیک کنید.
تقاطع: “واحد اطلاعات اکونومیست” فهرست سال ۲۰۱۴ خود را از بهترین شهرهای جهان برای زندگی منتشر کرد که بر اساس آن شهر ملبورن در استرالیا برای چهارمین سال پیاپی به عنوان زیست‌پذیرترین شهر جهان انتخاب شد.
در این فهرست، بعد از ملبورن، به ترتیب شهرهای وین (اتریش)، ونکوور و تورنتو (کانادا)، آدلاید (استرالیا)، کالگری (کانادا)، سیدنی (استرالیا)، هلسینکی (فنلاند)، پرث (استرالیا)، و آکلند (نیوزلند) در رتبه‌های دوم تا دهم قرار گرفته‌اند که این شهرها نیز از سال ۲۰۱۱ تقریبا با همین ترتیب، جزو ده شهر برتر جهان برای زندگی بوده‌اند.
امتیاز ده شهر نخست نیز نسبت به سال ۲۰۱۳ هیچ‌گونه تغییری نکرده که در این میان، امتیاز کلی ملبورن، ۹۷/۵ از ۱۰۰ بوده است.
این مطالعه تصریح کرده که شهرهایی بهترین وضعیت زندگی را دارند که اندازه‌ای متوسط با تراکم جمعیتی نسبتا کم دارند و در عین حال در کشورهای ثروتمند قرار گرفته‌اند.
از سوی دیگر، در میان ده شهری که در سال ۲۰۱۴، در انتهای فهرست ۱۴۰ شهر مورد بررسی قرار گرفته‌اند، ۹ شهر تغییری نکرده‌اند و تنها آبیجان در ساحل‌عاج، جانشین تهران در رتبه‌ی ۱۳۱ شده است تا تهران با دو پله صعود، در جایگاه ۱۲۹ قرار بگیرد.
دمشق پایتخت سوریه، داکا پایتخت بنگلادش، و “پورت مورسبی” پایتخت “پاپوا گینه نو”، سه شهر پایین این فهرست هستند.
بر اساس گزارش اکونومیست، در یک سال گذشته، امتیاز تنها ۲۰ شهر تغییر کرده که تهران، طرابلس (لیبی)، و امان (اردن) سه شهری هستند که بعد از سقوط زیاد در سال‌های گذشته، در فهرست امسال، بیشترین بهبود را تجربه کرده‌اند هرچند که هنوز در رده‌های پایینی قرار دارند.
مطالعه‌ی سالانه‌ی “واحد اطلاعات اکونومیست” در خصوص زیست‌پذیرترین شهرهای جهان، فاکتورهایی چون ایمنی، بهداشت و درمان، منابع آموزشی، زیرساخت‌ها و محیط زیست را مورد بررسی قرار می‌دهد.
در یک نگاه کلی، در ۵ سال گذشته، وضعیت زندگی شهری در ۵۱ شهر جهان بدتر شده و در ۳۱ شهر، بهبود یافته که درنتیجه، متوسط شاخص زیست‌پذیری در این مدت، ۰/۷ درصد کاهش پیدا کرده است.
در این کاهش، سهم شهرهایی چون دمشق، طرابلس، و کیف (اوکراین)، که در مناطقی بحرانی قرار دارند و دغدغه‌ی مردم در آن‌ها نه “زندگی بهتر” که “زنده ماندن” است، چشم‌گیر بوده است.