نگاهی به ایران از درون و برون در دومین نمایشگاه 'فوکوس ایران'
- 3 ساعت پیش
دومین نمایشگاه دو سالانه "فوکوس ایران: عکاسی و ویدیوگرافی معاصر" با حمایت بنیاد فرهنگ در موزه هنرهای دستی و فولکلوریک لس آنجلس برگزارشد.
این نمایشگاه که آثار به نمایش گذاشته شده در آن توسط یک هیئت گزینش انتخاب می شود امسال شامل ۳۳ قطعه عکس و ۹ ویدیو از هنرمندان ایرانی از سراسر جهان است.
نمایشگاه فوکوس ایران در واقع فرصتی است تا گروهی از هنرمندان نوپا بتوانند کارهایشان را درکنار هنرمندان با تجربه تر به نمایش درآورند و موقعیتی است برای تماشاگر تا از طریق این عکس ها و ویدیوها، ایران را از دو دیدگاه مختلف درون و بیرون از مملکت تماشا کند.
علیرضا اردکانی، مدیراجرایی بنیاد فرهنگ معتقد است این روزها عطش خاصی در ارتباط با ایران و ایرانی درمیان جامعه آمریکایی وجود دارد که دومین نمایشگاه فوکوس ایران تا حدود زیادی آن را برطرف می کند.
او می گوید: "فکر می کنم درحال حاضر با مسائلی که پیش روی ما قرار دارد تعداد بیشتری از اعضای جامعه تشنه دانستنی های تازه درباره ایران و ایرانی هستند. چیزی که امروز به ندرت در نشریات جریان اصلی دیده می شود. وقتی درسال ۲۰۱۵ نمایشگاه فوکوس ایران را پایه گذاری کردیم هدفمان این بود که سکوی پرشی جغرافیایی بوجود بیاوریم که هنرمندان ایرانی در هرکجای دنیا که هستند بتوانند درنمایشگاهی درباره میراث های فرهنگی - هنری ایران شرکت کنند."
- نخستین دوره نمایشگاه فوکوس ایران
- بر فراز جهان، عکاسی با پهپاد
- ۱۵ فینالیست مسابقه عکاسی هنر ساختمانسازی
- عکاس ایتالیایی که شیفته معماری ایرانی شد
خانم سوزان ایسکن، مدیر اجرایی موزه هنرهای دستی و فولکلوریک لس آنجلس می گوید که این موزه همواره ارزش خاصی برای درک و پیشبرد فرهنگ و هنرهای گوناگون ملیت های مختلف داشته است.
"در عصرو زمانه ای که بیگانه هراسی در مرکز توجه عموم قرار گرفته است احساس می کنیم همکاری با نهادهایی که فرهنگ و ملیت های دیگر را اشاعه می دهند جنبه هایی حیاتی دارد."
به این صورت هیئت گزینش بر مبنای موضوعی واحد، آثاری را انتخاب کرده است که علاوه بر هنرمندان ساکن ایران، دیدگاه های عکاس ها و ویدیوگراف های ایرانی ساکن ایالات متحده آمریکا، هلند، آلمان و بریتانیا را نیز دربرمی گیرد:
آرپاد کوواک یکی ازاعضای هیئت انتخاب و دستایر برنامه گذار بخش عکاسی موزه جان پل گتی در لس آنجلس می گوید: "این نمایشگاه با میراث های فرهنگی ایرانی مقابله می کند که همیشه پابرجاست اما در عین حال جزئی از جامعه همواره درحال تغییر و تحول ایران امروز است. "
هنرمندان چه می گویند؟
عکس های نمایشگاه امسال شامل آثاری از ساناز خسروی و عکس های دیجیتالی او ازجمله عکسی بنام "ریشه های دروغین" است که تصویر زنی را نشان می دهد که با دشنه ای درحال بریدن گیسوان خودش است.
"بعضی وقت ها ما در دنیای خارج از خودمان به دنبال صداهایی هستیم که فقط می توان آن را در چارچوب درون خود شنید. من در کارهایم کوشیده ام منعکس کننده آن آخرین جنگ بین نور با تاریکی باشم. همان شب دردناک سیاه و پایان نیافتنی که در چند لحظه کوتاه ناگهان به سفیدی سحر می رسد. بعد از انقلاب در ایران، حجاب اجباری زندگی زن ایرانی را با چالش های هر روزه زن بودن در این مملکت گره زد. مکانی که موی بافته زن زنجیری شد و او را برای همیشه اسیریک سرپوش ساخت."
مهرداد افسری، هنرمند زاده خوی در آذربایجان غربی و ساکن تهران عکاسی دیگری است که درعکس هایش یادمان های ایرانی را با مناطق خالی از سکنه و خرابه های متروکه گره زده است.
آقای افسری درباره عکسی بنام "خاطرات متروک" که در مناطق مرکزی ایران با دوربین "آنالوگ" برداشته شده می گوید: "وقتی درباره تاریخ سرزمینم مطالعه می کردم، از جمله در ادبیات و آثار بصری آن همه چیز در تصورم رنگارنگ و زیبا به نظر می رسید. شاعران درباره گلستان، گل و سبزه نوشته اند و هنرمندان این مناظر را در مینیاتورهایشان ابدی ساخته اند."
"در نقش قالی ها و پارچه های رنگین هم این مسئله آشکار است و مورد توجه قراردارد. همه و همه از شادی های زمان خودشان سخن می گویند اما برای من این متروکه ها هستند که به بهترین شکل شرایط امروز میهنم و آنچه از آن باقی مانده است را بازگو می کنند: خرابه های ویران، غیرقابل سکنی، خرابه هایی مملو از سکوت و دلهره."
احمد بلباسی، زاده فیروزکوه و ساکن تهران هم عکسی بنام "عزا" را با فرمت دیجیتال به نمایش گذاشته است. عکس، شکل انفجاری را نشان می دهد که در جلوی آن اشباحی با لباس ها و سربندهای سبز و سیاه در حال عزاداری اند.
یکی از ویدیوهای به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه بنام "باغچه ایرانی ما" ساخته اولدوز علائی نوین، ویدیو آرتیست ساکن نیویورک است که مجموعه ای است از احساسات و تجربیات هنرمند ایرانی که خارج ازمملکت کار و زندگی می کند.
"حس هایی مثل حس انفصال، بی خانمانی و خود تبعیدی. این دردی است که شاید میلیون ها ایرانی دیگرهم حس می کنند. ما بین اینجا و آنجا تاب می خوریم. اما نمی دانیم که باید بمانیم یا برویم. از میراثمان نگهداری کنیم یا همه چیزرا پشت سر بگذاریم. ویدیوی من براساس یک باغچه ساخته شده. انگارمن خواسته ام با خلق یک باغچه ایرانی..سفرم را درغربت آسان تر کنم."
اثر دیگری از امیر امیری بنام "فرش ایرانی" نشانگر مهارت هایی است که در قالیبافی - این حرفه سنتی ایرانی- به کار گرفته می شود . عکس دیگری بنام "عشق" از امید سریری، زوج عاشقی را در مکانی زنده، با روح ، فامگین و رنگارنگ نشان می دهد.
"عشق به اشیاء" سعیده کشاورزی عکسی است که در یکی از قدیمی ترین محله های شیراز گرفته شده و بنا برگفته عکاس، "بصورتی فشرده تاریخچه ای از ایران و فرهنگ، مذهب، معماری، کاردستی و دکوراسیون این کشور که همه در یک اطاق قرار گرفته است را درمعرض تماشا قرار می دهد."
اعضای هیئت داوران نمایشگاه "فوکوس ایران ۲" را کلودیا جیمز(مدیرسازمان فوتو ال. ای)، رضا دقتی (عکاس ایرانی ساکن فرانسه)، هالی جرگر (برنامه گذار نمایشگاه کافام، آرپاد کوواکز)، استیو مک کاری(عکاس آمریکایی)، علی اکبر صادقی (نقاش) و نیوشا توکلیان (عکاس) تشکیل می دهند.
این نمایشگاه از تاریخ ۲۹ ژانویه تا ۷ مه درمعرض تماشای عموم قرار خواهد داشت و سپس در ماه مه امسال در گالری دانشگاه ارواین در جنوب کالیفرنیا به نمایش گذاشته خواهد شد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar