söndag 5 juni 2016

آیت‌الله خامنه‌ای نهادهای فرهنگی ایران را به 'ولنگاری' متهم کرد

آیت‌الله خامنه‌ای نهادهای فرهنگی ایران را به 'ولنگاری' متهم کرد

  • 6 ساعت پیش
کپی رایت تصویرKHAMENEI.IR
Image captionدیدار رهبر ایران با نمایندگان مجلس دهم و در راس آنان علی لاریجانی، رییس مجلس
رهبر ایران در اولین دیدار خود با نمایندگان مجلس دهم از وضعیت فرهنگی کشور به شدت انتقاد کرده است.
آیت‌الله علی خامنه‌ای نهادهای فرهنگی ایران را به بی‌توجهی و سهل‌انگاری متهم کرده و گفته است: "در موضوع فرهنگی نوعی ولنگاری و بی‌اهتمامی در دستگاه‌های فرهنگی به چشم می‌خورد زیرا در تولید کالای فرهنگی مفید و جلوگیری از تولید کالای فرهنگی مضر، کوتاهی می‌شود."
به گفته رهبر ایران در برخی مواقع دستگاه‌های فرهنگی به این دلیل در مقابل تولید یا ورود کالاهای فرهنگی "مضر" موضع نمی‌گیرند که می ترسند به جلوگیری از جریان آزاد اطلاعات متهم شوند. در حالی که به اعتقاد آیت‌الله خامنه‌ای، سخت‌گیری ایران "یک‌دهم سختگیری‌های" آمریکا و اروپا در زمینه کنترل اطلاعات نیست.
رهبر ایران خطاب به نمایندگان مجلس دهم تاکید کرده که مشکلات اقتصادی "اولویت فوری و کنونی کشور" است، اما فرهنگ در بلندمدت از اقتصاد هم مهم‌تر است.
بیشتر فعالیت‌های فرهنگی ایران زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی انجام می‌شود که اولی بازوی فرهنگی دولت و دومی و سومی نهادهای زیر نظر رهبر ایران است. به نظر می‌آید انتقاد اصلی رهبر ایران از فعالیت‌های زیر نظر وزارت ارشاد باشد.
رهبر ایران اخیرا بارها از سیاست‌های فرهنگی کشور از جمله آموزش گسترده زبان انگلیسی و برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها انتقاد کرده است.
آیت‌الله خامنه‌ای: بعضی کار فرهنگی را با کنسرت و اردوی مختلط اشتباه گرفته‌اند
+ بشنوید: پیامدهای نگرانی‌های فرهنگی رهبر ایران
در چند ماه گذشته برگزاری بسیاری از کنسرت‌های موسیقی که وزارت ارشاد مجوز برگزاری آن را صادر کرده بود، متوقف شده است.
علی جنتی، وزیر ارشاد فعلی تاکنون دو بار از مجلس (نهم) کارت زرد گرفته است. او از سوی نمایندگان مجلس به تسامح و تساهل در برابر توهین به مقدسات و ترویج اباهه‌گری متهم شده بود.
کپی رایت تصویرKHAMENEI.IR

'یقه‌گیری نکنید'

رهبر ایران همچنین به نمایندگان تازه، که برای چهار سال در مجلس خواهند بود، تذکر داد: "نماینده مجلس می‌تواند طبق بینش و نگاه سیاسی خود رأی بدهد و در موافقت یا مخالفت با موضوعی اظهارنظر یا انتقاد کند، اما به هیچ‌وجه نباید همچون برخی مقاطع در دوره‌های قبلی مجلس کار به اختلاف، کشمکش زبانی، یقه‌گیری و تشنج کشیده شود."
به اعتقاد رهبر ایران، تشنج در مجلس به جامعه "سرریز" می‌کند و اثرات "روانی منفی" بر جامعه می‌گذارد. او همچنین ایجاد "گسل‌های" قومی، عقیدتی و جناحی و تبدیل آن به "زلزله" را هدف و برنامه "دشمن" خواند.
او تأکید کرد که شرایط کشور، "شرایط ویژه‌ای" است و برنامه ششم، طرح‌های اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید و بیکاری باید در اولویت مجلس دهم باشد.
‌آیت‌الله خامنه‌ای که در سخنرانی قبلی خود در چهاردهم خردادماه جاری بر همکاری دولت و ملت تأکید کرده بود، بار دیگر به این موضوع اشاره کرد و خطاب به نمایندگان مجلس گفت: "همکاری به معنای گذشتن مجلس از حق [نظارت] خود نیست و نمایندگان باید با استفاده از اختیارات قانونی خود همچون تحقیق و تفحص، اجرای صحیح قانون را پیگیری کنند".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar