پس از سلیمانی سپاه پاسداران هم حکومت بحرین را تهدید کرد
بعد از بیانیه بیسابقه قاسم سلیمانی، سپاه پاسداران ایران نیز به پادشاهی بحرین هشدار داده است که دست از “ماجراجوییهای صهیونیست پسند” بردارد، وگرنه به “سرنوشت دیکتاتورهای تشییع جنازه شده سایر بلاد اسلامی” دچار خواهد شد.
بیانیه که سپاه پاسداران روز سهشنبه (۱ تیر/۲۱ ژوئن) منتشر کرده، مملو از هشدار و تهدید است. این نهاد نظامی سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را محکوم کرده و گفته است که این اقدام «موجب شعلهورتر شدن مشعل انقلاب اسلامی بحرین و شتاب در فروپاشی» حکومت آن میشود.
سپاه پاسدارن اقدام پادشاهی بحرین را “غیرانسانی و مغایر با حقوق شهروندی” دانسته و در استفاده از واژههایی مانند “رژیم سفاک” و یا “نژاد پرست” آل خلیفه کوتاهی نکرده است. سپاه پاسداران جمهوری اسلامی هشدار داده است که این اقدام «موجب شعله ورتر شدن مشعل انقلاب اسلامی بحرین و شکل گیری قیامی ویرانگر علیه رژیم وابسته و حاکم بر این کشور خواهد شد.»
حکومت بحرین روز دوشنبه (۲۰ ژوئن/۳۱ خرداد) از سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم، از رهبر شیعیان این کشور خبر داد. او از رهبران اعتراضات شیعیان بحرین است. دستگاه قضایی بحرین حدود یک هفته پیش از سلب تابعیت قاسم فعالیت جمعیت وفاق، بزرگترین گروه شیعی مخالف دولت، را به حالت تعلیق در آورده و حکم به ضبط کلیه اموال آن داده بود.
بیانیه امروز سپاه پاسدارن در حقیقت تاکیدی دوباره بر بیانیهای است که روز گذشته قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه برون مرزی سپاه پاسداران (سپاه قدس) منتشر کرد. او در واکنشی بیسابقه “تجاوز به حریم آیتالله شیخ عیسی قاسم” را خط قرمزی توصیف کرده است که “برای مردم راهی جز مقاومت مسلحانه باقی نخواهد گذاشت” و نتیجه آن “نابودی رژیم سفاک بحرین است”.
بیانیه قاسم سلیمانی و به دنبال آن بیانیه سپاه پاسداران که هردو با لحنی به شدت خصم آمیز نوشته شدهاند، میتواند از سوی کشورهای عرب منطقه به عنوان تاییدی بر “نگرانی” آنها نسبت به سیاست خارجی ایران باشد. برخی از این کشورها همواره ادعا کردهاند که ایران در پی ایجاد بیثباتی در کشورهای آنهاست.
حمله “نیروهای خودسر” در روزهای پایانی سال گذشته شمسی به سفارت عربستان در تهران و مشهد نیز شاهدی بر این ادعا شد و ضربه شدیدی به اعتبار سیاست خارجی دولت روحانی مبنی بر تعامل با کشورهای همسایه زد. به دنبال این حمله عربستان و بحرین روابط دیپلماتیک خود را با ایران قظع کردند و وزیر خارجه بحرین به ایران پیام داد که رویکرد خود را در خاورمیانه تغییر دهد وگرنه کشورهای خلیج فارس آمادهاند با سیاست خارجی ایران مقابله کنند.
سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم در عین حال با واکنشهای جهانی روبرو شده است. آمریکا نسبت به این اقدام اظهار نگرانی کرده و از دولت بحرین درخواست کرده است که “خویشتنداری کند”.
راوینا شامداسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل نیز از حکومت بحرین خواسته است که دست از اقداماتی که میتواند منجر به افزایش بحران و بیثباتی در منطقه بشود نزند. دفتر حقوق بشر سازمان ملل سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را قابل توجیه ندانسته و خواهان آزادی زندانیان سیاسی شده است.
منبع: DW
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar