باقری به جای فیروزآبادی رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران شد
- 28 ژوئن 2016 - 08 تیر 1395
آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران با صدور حکمی سرلشکر محمد باقری را جایگزین سرلشکر حسن فیروزآبادی در ریاست ستادکل نیروهای مسلح ایران کرد.
آقای خامنهای در حکم انتصاب آقای باقری نوشته است: "با توجه به انتقال سردار سرلشکر بسیجی دکتر سید حسن فیروزآبادی به جایگاه مشاورت عالی فرماندهی کل نیروهای مسلح و نظر به خدمات شایسته و تجارب ارزنده جنابعالی در دوران دفاع مقدس و پس از آن بهویژه در مسئولیتهای ستاد کل و قرارگاه خاتمالانبیاء(ص)، شما را به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح منصوب میکنم."
این نخستین بار است که ریاست عالیترین نهاد نظامی ایران در دوره رهبری آیتالله خامنهای تغییر میکند.
در پی درگذشت آیتالله خمینی در سال ۱۳۶۸ نخستین تصمیمگیری آقای خامنهای به عنوان فرمانده کل قوا، انتصاب حسن فیروزآبادی، دکتری که سابقه نظامی نداشت، به ریاست ستاد فرماندهی کل قوا بود که تا پیش از آن برعهده میرحسین موسوی، نخست وزیر وقت بود.
نام این ستاد دو سال بعد به حکم آقای خامنهای به ستاد کل نیروهای مسلح تغییر کرد.
_________________________________________________
فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به عهده رهبر است و بر اساس قانون اساسی اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروها با اوست. قانون اساسی اختیار عزل و نصب فرماندهان عالی نظامی را به رهبر ایران داده است.
بیشتر بخوانید:تمام منصوبان رهبر ایران
__________________________________________
محمد حسین افشردی معروف به محمد باقری، ۵۸ ساله از فرماندهان ارشد اطلاعات-عملیاتی در دوران جنگ بود که در سالهای پس از جنگ نیز مدت زیادی فرمانده اطلاعات -عملیات ستاد کل بود.
او پیش از انتصاب به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، رئیس ارکان و امور مشترک ستاد کل نیروهای مسلح بود.
آقای باقری از معدود فرماندهان نظامی است که پیش از رسیدن به فرماندهی کل سپاه و ارتش و یا ریاست ستادکل به درجه سرلشکری ارتقا یافته بود.
او در باره ورودش به سپاه به خبرگزاری تسنیم گفته بود: "در واقع لایه دوم لانه جاسوسی بودیم چرا که سال اول دانشگاه و ناشناخته بودیم. سران دانشجویان خط امام سال آخری و دانشجویان فوق لیسانس بودند. از زمانی که دانشگاه ها در بهار ۵۹ به سبب انقلاب فرهنگی تعطیل شد، حوادث کردستان شروع شد و ما به سمت عضویت در سپاه کشیده شدیم. از تابستان سال ۵۹ در سپاه مشغول فعالیت شدیم."
آقای باقری نخستین فرمانده اطلاعات -عملیات سپاه بود و به گفته خودش در تمام عملیاتهای مهم سپاه در جنگ هشت ساله (بجز عملیات شکست حصر آبادان) حضور داشته است.
او برادر حسن باقری، قائم مقام فرمانده نیروی زمینی سپاه در اوایل جنگ ایران و عراق بود که در سال ۱۳۶۱ کشته شد.
حسن فیروزآبادی در سال ۱۳۳۰ در مشهد متولد شد و و از دانشگاه پزشکی آن شهر فارغ التحصیل شد.
او از بنیانگذاران جهاد سازندگی استان خراسان بود و سپس با حکم محمد علی رجایی، نخست وزیر وقت مسئول جمعیت هلال احمر شد.
آقای فیروزآبادی با حکم میرحسین موسوی در دوره هشت ساله نخست وزیری او به سمتهای مختلفی منصوب شد، از جمله جانشین قرارگاه خاتم الانبیا، معاون امور دفاعی نخستوزیر و دبیر کمیسیون مهندسی صنعتی جنگ.
با تشکیل ستاد فرماندهی کل قوا که در سال آخر جنگ به منظور هماهنگی میان ارتش و سپاه تشکیل شد، ریاست آن به میر حسین موسوی رسید و آقای فیروزآبادی به عنوان جانشین او عملا اداره این ستاد را بر عهده گرفت.
بسیاری از تصمیمگیریهای نظامی و انتظامی در دوره جنگ را اکبر هاشمی رفسنجانی اتخاذ میکرد که رسما در سال آخر زندگی آیتالله خمینی به جانشینی فرمانده کل قوا منصوب شد.
زمانی که عنوان فرماندهی کل قوا با درگذشت آیتالله خمینی به آیتالله خامنهای منتقل شد، آقای خامنهای شخصا مسئولیت تصمیمگیریهای مهم نظامی را برعهده گرفت و ستاد فرماندهی کل قوا (بعدها ستاد کل نیروهای مسلح) به عنوان بازوی اجرایی تصمیمگیریهای آقای خامنهای در امور نظامی، نیروهای نظامی و انتظامی ایران را که به دلیل رویدادهای پس از انقلاب و سپس جنگ دچار پراکندگی بودند، منسجم کرد.
اعطای درجه نظامی معادل ارتش به نیروهای سپاهی و بسیجی و ادغام کمیتههای انقلاب اسلامی، ژاندارمری و شهربانی در قالب نیروی انتظامی از مهمترین تصمیمهای آقای خامنهای در امور نظامی بود.
آقای فیروزآبادی در سال ۱۳۷۴ و پنج سال پس از آنکه اعطای درجه نظامی به فرماندهان سپاه و بسیج آغاز شده بود، درجه سرلشکری با ۹ سال ارشدیت دریافت کرد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar