torsdag 11 februari 2016

رد و تایید صلاحیت‌ها در فاصله 'مطهری تا تخت طاووس'

رد و تایید صلاحیت‌ها در فاصله 'مطهری تا تخت طاووس'

  • 26 دقیقه پیش
Image copyrighttasnimnews.com
حدود دو هفته مانده به انتخابات مجلس ایران، به علی مطهری اعلام شده است که صلاحیتش برای نامزدی در این انتخابات تایید شده است.
پیش از این یک بار صلاحیت آقای مطهری رد شد و پس از اعتراض به این موضوع، در کانال تلگرامش نوشت: "صبح یکشنبه ۱۸ بهمن، پیامک فرمانداری تهران را مبنی بر تأیید صلاحیت خود توسط شورای نگهبان دریافت کردم."
علی مطهری یکی از صدها نامزدی است که به دلیل "ضیق وقت" و فاصله اندک میان تایید صلاحیت و روز انتخابات، فرصت چندانی برای طرح برنامه‌ها و گفتگو با رای‌دهندگان حوزه انتخابیه‌اش را ندارد.
یکی از شوخی‌های مطرح شده در شبکه‌های اجتماعی درباره این فرصت اندک میان تایید صلاحیت و برگزاری انتخابات این است که "با پایان گرفتن زمان تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، کار شمارش آرا از دقایقی پیش آغاز شد."
پس از رد صلاحیت اولیه علی مطهری، برخی در شبکه‌های اجتماعی به شوخی نوشتند که او در اعتراض به این موضوع، نام خانوادگی خود را از "مطهری" به "تخت طاووس" تغییر داده است. نام خیابان مطهری در مرکز تهران پیش از انقلاب، تخت طاووس نام داشت.
این دفعه اول نیست که موضوع بررسی صلاحیت نامزدها در سطح جامعه داغ می‌شود اما همزمانی انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، باعث شده میزان انتشار خبر رد صلاحیت‌ها بیشتر از پیش شود.
برخی از کاربران که از نظارت استصوابی شورای نگهبان ناراضی هستند از جمله نوشته‌اند در سال‌های گذشته، رد صلاحیت‌ها چنان گسترده بوده که اکنون مشارکت یا عدم مشارکت، نتیجه یکسانی دارد.
اما آنها که هوادار عملکرد شورای نگهبان‌اند می‌گویند همان‌هایی که به خاطر عدم احراز صلاحیت‌ها "شلوغ‌کاری" و "جیغ و ویغ" می‌کنند بعد از تایید صلاحیت‌ها، موضوع را به روی خودشان نمی‌آورند و "رو به آسمان سوت می‌زنند."
Image copyrightAP
سخنگوی شورای نگهبان پیش‌تر گفته بود دست کم شش هزار نفر از داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس به تصمیم هیئت نظارت اعتراض کرده اند. نجات الله ابراهیمیان بعدا اعلام کرد که صلاحیت ۲۵ درصد از معترضان تایید شده است. این یعنی سرنوشت دست‌کم ۱۵۰۰ نفر در یک بررسی دوباره، تغییر کرده است.
در این میان اما سرنوشت ۱۴۷ نفر از نامزدهای انتخابات مجلس از دیگران عجیب‌تر بود. صلاحیت این افراد هم از سوی هیئت‌های اجرایی و هم از سوی هیئت‌های نظارت تایید شده بود اما شورای نگهبان دوباره به رد صلاحیت آنها حکم داد.

انتخاب بین 'نفع کم' یا 'ضرر زیاد'

در دهه‌های گذشته، هرگاه در ایران انتخاباتی برگزار شده، یکی از استدلال‌های موافقان شرکت در انتخابات، این بوده است که مردم با انتخاب گزینه "بد" مانع از انتخاب گزینه "بدتر" شوند.
Image copyrightAFP
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران اما در تازه‌ترین سخنرانی خود به جای بد و بدتر از دو عبارت "نفع کم" در برابر "ضرر زیاد" استفاده کرد. برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشتند که آقای روحانی خجالت کشیده است از عبارت جا افتاده "بد و بدتر" استفاده کند. یکی از کاربران توییتر نوشته: باید بین "نفع کم" و "ضرر حتمی" انتخاب کنیم، یعنی به این خاطر سی و چند سال پیش انقلاب شد؟! کاربر دیگری هم توییت کرده بدختی اینجاست که "نفع کم" امروز،‌ "ضرر حتمی" دیروز بوده است. ایده آقای روحانی طرفدارانی هم دارد. از جمله کاربری نوشته است که "اگر در انتخابات پیش رو، رای دادم، نه خائنم و نه چیز دیگری. احساس میکنم چهار تا آدم کم سواد کم ضررترند تا چهار تا آدم بی‌سواد."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar