onsdag 17 augusti 2016

پاسخ مجلس ایران به یک استفساریه: شورای نگهبان نمی‌تواند بعد از انتخابات رد صلاحیت کند

پاسخ مجلس ایران به یک استفساریه: شورای نگهبان نمی‌تواند بعد از انتخابات رد صلاحیت کند

  • 5 ساعت پیش
کپی رایت تصویرگتی ایماژ
Image captionمینو خالقی منتخب اصفهان در انتخابات مجلس دهم با رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان که پس از اعلام نتایج بود، نتوانست در مجلس حضور بیابد
نمایندگان مجلس ایران در پاسخ به یک استفساریه تصویب کردند که شورای نگهبان نمی‌تواند پس از انتخاب یک نامزد انتخابات با آرای سالم، صلاحیت او را رد کند.
پیش از این شورای نگهبان صلاحیت مینو خالقی منتخب اصفهان در مجلس دهم را پس از پیروزی او در انتخابات رد کرده بود و با صادر نشدن اعتبارنامه برای خانم خالقی، او از راهیابی به مجلس بازماند. بیشتر بخوانید
رای گیری درباره استفساریه درباره قانون انتخابات مجلس ایران امروز ۲۷ مرداد (۱۷ اوت) در صحن علنی مجلس انجام شد، سئوال آن به این شرح بود که " آیا پس از رای سالم مردم یه یک منتخب، شورای نگهبان می تواند صلاحیت او را بعد از تایید صلاحیت رد کند و به این وسیله آرای او را باطل کند؟"
پاسخ کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس پیش از این به سئوال این استفساریه منفی بود و نمایندگان مجلس باید با رای خود این پاسخ را تایید یا رد می کردند.
در جریان رای گیری امروز در مجلس، از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر ۱۲۲ رای موافق، ۴۷ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع با پاسخ این استفساریه موافقت کردند.
سئوال دوم این استفساریه با موافقت نمایندگان، برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها ارجاع شد. در این سوال آمده بود، آیا عبارت ابطال انتخابات در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی صرفا ناظر به کل حوزه انتخابیه است یا می تواند ناظر به هر یک از منتخبان باشد.
محسن کوهکن نماینده دلیجان در توضیح این استفساریه گفت: "اگر سرنوشت تخلف یک فرد در حوزه انتخابیه را به نتیجه کل انتخابات گره بزنیم و تعمیم دهیم، در حوزه هایی که بیش از دو نفر نامزد دارد و طرفداران یک نامزد نهایت تخلف را انجام دهند، شورای نگهبان نمی تواند صحت کل انتخابات این حوزه را تایید کند و باید تمامی منتخبان هزینه آن را بپردازند."
به نظر می رسد که اختلاف نظر دولت و شورای نگهبان بر سر موضوع خانم خالقی و نزدیکی دیدگاه برخی از نمایندگان مجلس دهم با تفسیر دولت از قانون انتخابات مجلس، باعث طرح این استفساریه شده است.
پیش از این با بالا گرفتن اختلاف میان دولت و شورای نگهبان، موضوع به هیئت عالی حل اختلاف ارجاع شده بود. نظر این هیئت به طور رسمی اعلام نشد اما علی لاریجانی، رئیس مجلس گفته بود که نظر آیت الله علی خامنه‌ای رهبر ایران "به تفسیر شورای نگهبان نزدیک تر بود". بیشتر بخوانید

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar