بعیدینژاد: اصرار بر جاسوس نامیدن دری اصفهانی توهین به نهادهای امنیتی است
- 3 ساعت پیش
حمید بعیدینژاد، مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت خارجه ایران و یکی از مذاکره کنندگان ارشد در گفت و گوهای منجر به توافق برجام، گفته است که عبدالرسول دری اصفهانی که اخیرا از سوی برخی از افراد به "نفوذ در تیم مذاکرات اتمی" متهم شده سابقه بیش از دو دهه حضور در دعاوی بین المللی را دارد و "اصرار بر جاسوس خواندن او توهینی آشکار به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران است".
برخی رسانه های اصولگرای ایران هفته گذشته در مورد دستگیری "عبدالرسول دری اصفهانی" به اتهام جاسوسی، اخباری ضد و نقیض منتشر کرده بودند. به نوشته این رسانه ها، آقای دری اصفهانی فردی دو تابعیتی است و در برخی از مذاکرات بانکی مرتبط با پرونده هسته ای، به مذاکره کنندگان ایرانی مشورت داده است. بیشتر بخوانید
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه اوائل هفته جاری بدون اشاره به نام آقای دری اصفهانی گفته بود "اصل دستگیری درست است و وی تحت تعقیب و با قرار وثیقه آزاد شده" ولی به گفته این مقام قضایی اتهام جاسوسی "برای او هنوز ثابت نشده است." بیشتر بخوانید
پیش از این آن عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، خواستار توضیح "مراجع پاسخگو" در مورد بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هستهای شده بود. بیشتر بخوانید
آقای بعیدی نژاد در صفحه اینستاگرام خود نوشته است: "آقای دری برای حدود یک دهه در مذاکرات حقوقی در لاهه در پرونده حساس و مهم دعاوی ایران و آمریکا بعنوان عضو داوری کشورمان شرکت می کرد. پس از آن برای حدود یک دهه دیگر وی بعنوان وکیل حقوقی وزارت دفاع کشورمان در پرونده خریدهای تسلیحاتی ایران از آمریکا انجام وظیفه می کرد. وی به علت شرکت در بیش از دو دهه مذاکره در دعاوی مهم بین المللی در میان متخصصین فن فردی شناخته شده محسوب می شود".
در گزارشهایی که برخی از رسانه های اصولگرای ایران هفته گذشته منتشر کرده بودند، آقای دری اصفهانی دارای تابعیت دوگانه معرفی شده هر چند بعضی از رسانهها تابعیت دوم او را بریتانیایی و بعضی دیگر کانادایی عنوان کرده بودند.
در تازه ترین اظهار نظر، حمید بعیدی نژاد گفته است که "بنابر اطلاع موثق" آقای دری اصفهانی تبعه بریتانیا نیست.
آقای بعیدی نژاد گفته است تیم مذاکرات اتمی ایران "با توجه به تجربه طولانی خود تمامی اصول مربوط به حفظ محرمانه بودن اطلاعات را رعایت می کرد و هر یک از اعضای شرکت کننده در مذاکرات فقط در محدوده کار خود به اطلاعات دسترسی داشتند".
به گفته مدیرکل وزارت خارجه ایران نمایندگان شرکت کننده در مذاکرات اتمی مشورت های تخصصی ارائه می کردند و نقشی در تصمیمات بر عهده نداشتند و "اتخاذ تصمیمات در سطحی عالیتر" انجام می شد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar