دوره فعالیت هیئت عالی حل اختلاف در ایران تمدید شد
- 48 دقیقه پیش
آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران دوره مسئولیت اعضای هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه را برای پنج سال تمدید کرد.
اعضای این هئیت را محمود هاشمی شاهرودی (رئیس)، محمد حسن ابوترابی فرد، عباسعلی کدخدایی، مرتضی نبوی و صمد موسوی خوشدل تشکیل میدهند.
ارجاع پرونده اختلاف نظر میان شورای نگهبان و وزارت کشور بر سر صحت آرای مینو خالقی، نماینده منتخب اصفهان در انتخابات اخیر مجلس تازهترین موردی بوده است که به این هیئت ارجاع داده شده است.
شورای نگهبان آرای خانم خالقی را باطل اعلام کرد، اما دولت حسن روحانی معتقد بود که اعتبارنامه خانم خالقی باید صادر و در مجلس بررسی شود.
نظر شورای عالی حل اختلاف رسما منتشر نشد، اما به گفته علی لاریجانی نظر این هیئت به موضع شورای نگهبان "نزدیکتر" بوده است.
آقای شاهرودی، رئیس این هیئت از فقهای شورای نگهبان است و عباسعلی کدخدایی هم (در زمان بررسی پرونده خانم خالقی) سابقه عضویت در این شورا را داشت (او بعدا هم دوباره عضو شورا شد)، اما از دولت کسی در این هیئت حضور نداشت.
بیشتر بخوانید: هیئت حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه چه میکند؟
از مهمترین موضوعات دیگری که به هیئت حل اختلاف ارجاع شد، برنامه پنجم توسعه، بودجه سال ۹۱، مکاتبات معاونت نظارت مجلس با دولت و هدفمندی یارانهها بود.
این هیئت در مردادماه سال ۱۳۹۰ و در پی بالاگرفتن اختلافات میان دولت محمود احمدی نژاد و قوه قضاییه و مجلس، به دستور آقای خامنهای و به منظور بررسی و ارائه نظرات مشورتی در موارد حل اختلاف و تنظیم روابط سه قوه تشکیل شد.
اعضای هیئت عالی
محمود هاشمی شاهرودی: از مدرسان حوزه علمیه قم است که در سال ۱۳۷۳ عضور فقیه شورای نگهبان شد. از سال ۱۳۷۸ به مدت ده سال رئیس قوه قضاییه بود و پس از پایان مسئولیتش در این قوه بار دیگر به عضویت شورای نگهبان منصوب شد.
او از سال ۱۳۷۷ عضو خبرگان رهبری بوده و اکنون نایب رئیس دوم این مجلس است. آقای شاهرودی همچنین عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
محمد حسن ابوترابی فرد: از چهرههای شاخص اصولگرایان و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است. او در دورههای هفتم، هشتم و نهم نماینده مجلس بود که در دو دوره نایب رئیس دوم و در یک دوره نایب رئیس اول بود.
آقای ابوترابی در انتخابات اخیر مجلس مانند باقی نامزدهای اصولگرایان از تهران از راه یافتن به مجلس باز ماند.
مرتضی نبوی: از چهرههای راست سنتی است که در دولتهای محمد جواد باهنر، محمدرضا مهدوی کنی و میرحسین موسوی (دوره اول) وزیر پست، تلگراف و تلفن بود. او عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین، از تشکلهای اصولگرا و مدیر مسئول روزنامه رسالت، از مهمترین نشریات جناح راست است.
آقای نبوی از اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
عباسعلی کدخدایی: در دورههای چهارم و پنجم و سه سال اول دوره ششم عضو حقوقدان شورای نگهبان و قائممقام دبیر و سخنگوی این شورا بود.
در سال ۱۳۹۲ برای ادامه عضویت در دوره ششم شورای نگهبان و در جریان رأی گیری در مجلس یک رأی کم آورد. اما پس از سه سال بار دیگر از سوی رئیس قوه قضاییه به مجلس معرفی شد و این بار موفق شد دوباره به شورای نگهبان برود و سخنگوی این شورا شود.
صمد موسوی خوشدل: نسبت به سایر اعضای این هیئت کمتر شناخته شده است. او از مسئولان حقوقی بیت رهبری است و گفته میشود به نوعی نماینده رهبر ایران در این هیئت است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar