در ناحیه چیترال پاکستان، مسلمان شدن یک دختر نوجوان متعلق به جامعه پیروان مذهب کالاش، به درگیری و نزاع انجامیده است
به گزارش«محبت نیوز»-کالاش قومی هندوایرانی ساکن هندوکش است. آنها در ناحیه چیترال، استان سرحد در شمال غربی پاکستان سکونت دارند و به زبان کالاش از زبانهای هندوایرانی شاخه داردی سخن میگویند. کالاشها آخرین جامعهای هستند که کیش کهن آریایی را زنده نگه داشتهاند و جمعیت آنها حدود ۶ هزار نفر برآورد میشود.
به نقل از بی بی سی فارسی، رینا، متعلق به اقلیت مذهبی کالاش، چند روز پیش به دین اسلام گرویده اما موضوع چگونگی مسلمان شدن او باعث شکلگیری درگیری میان اقوام مسلمان و کالاشی منطقه شده است.
معترضان در دو سوی این درگیریها معتقدند رینا ممکن است “به اجبار” مسلمان شده باشد و یا “به اجبار” ناچار به ترک اسلام شده باشد.
- بیشتر بخوانید: مسلمانان پاکستان خانه های پیروان آیین احمدی را آتش زدند
بنا بر این گزارش، پلیس پاکستان، روز گذشته، برای متفرق کردن معترضان از تیر هوایی استفاده کرده و دختر نوجوان، رینا، را از خانهاش واقع در دره کالاش به محل دیگری در مناطق مرکزی چیترال (در استان سرحد) برده است.
بنا بر گزارشها، ماجرا از آنجا آغاز شده که رینا پس از مسلمان شدن و یک شب ماندن در خانه اقوام مسلمانش، به خانه خود بازگشته و دوباره لباس و سربند ویژه زنان کالاشی را بر تن کرده است.
موضوعی که باعث رنجش مسلمانان شده و آن را به “بازگشت” رینا به باور کالاشی خودش تعبیر کردهاند.
اما خود رینا به رسانهها گفته: “من دوباره لباسهای سنتی کالاشی خودم را بر تن کردم چرا که اقوام مسلمانم به من گفتند هنوز نوجوانم و میتوانم لباس سنتی بپوشم و سربند کالاشی ببندم و وقتی بزرگتر شدم باید شلوار قمیض (ویژه مسلمانان منطقه) تن کنم.”
- بیشتر بخوانید: رد پیشنهاد ازدواج توسط دختر پاکستانی منجر به سوزانده شدنش شد
روز جمعه (۱۷ ژوئن – ۲۸ خرداد) پس از آن که بزرگان اقوام مسلمان و کالاشی منطقه با هم دیدار کردند، رینا به خبرنگاران گفت با خواست خود مسلمان شده و بنا دارد که از این پس با اقوام مسلمان خود زندگی کند.
اگر چه درگیریهای مذهبی در پاکستان سابقه طولانی دارد، اما نزاعی این چنین میان پیروان کالاشی و مسلمانان تاکنون سابقه نداشته است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar