نتانیاهو: فعالیتهای ایران سیل جدید پناهجویان را به اروپا روانه میکند
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در دیدار با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، گفت فعالیتهای ایران در خاورمیانه میتواند به ایجاد موج دیگری از پناهندگان بینجامد.
نخستوزیر اسرائیل که برای ترغیب اتحادیه اروپا جهت کنار کشیدن از توافق بینالمللی برجام به آلمان سفر کرده، روز دوشنبه ۱۴ خرداد ماه، در نشست خبری با آنگلا مرکل نسبت به فعالیتهای منطقهای ایران بار دیگر هشدار داد.
نخستوزیر اسرائیل گفت ایران با کم شدن تحریمها، هزینههای مناقشه در خاورمیانه را تامین میکند.
بنیامین نتانیاهو افزود: «این به شعلهور شدن جنگ مذهبی میانجامد و پیامدهای آن پناهجویان بسیار بیشتری خواهد بود و شما دقیقاً میدانید که آنها کجا میآیند.»
آقای نتانیاهو توضیح بیشتری در این مورد نداد، اما در پی بالا گرفتن کشمکشها میان گروههای شیعه و سنی در خاورمیانه با حمایت ایران و عربستان سعودی در سالهای اخیر، شمار بسیاری زیادی از مردم سوریه و عراق و یمن آواره و پناهنده شدهاند.
خانم مرکل نیز در نشست خبری برلین گفت، با نخستوزیر اسرائیل موافق است که «تحرکات ایران در خاورمیانه و نفوذ منطقهای ایران یک مسئله نگرانکننده بویژه برای امنیت اسرائیل است».
در سال ۲۰۱۵ آلمان و دیگر کشورهای اروپایی با موجی از پناهجویان مواجه شدند که به نوبه خود به تقویت احزاب دست راستی در اروپا انجامید.
بسیاری از این پناهجویان شهروندان سوری بودند که از جنگ داخلی میگریختند.
ایران به همراه گروههای شیعه متحدش و روسیه از حکومت بشار اسد در برابر شورشیان و گروههای جهادی حمایت میکنند.
اسرائیل بارها مواضع گروههای متحد بشار اسد را بمباران کرده و گفته است حضور آنها را در سوریه تحمل نخواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران حمایت خود از گروههای نیابتی در منطقه را حمایت از «محور مقاومت در برابر استکبار جهانی» و «دشمن» میداند، اما قدرتهای غربی این فعالیتها را تهدیدی برای همپیمانان خود و ثبات خاورمیانه توصیف میکنند.
نخستوزیر اسرائیل در ادامه سخنانش گفت که ایران میخواهد از طریق شبهنظامیان شیعه، اهل سنت را شیعه کند.
بنا بر آمار دیدبان حقوق بشر سوریه بیش از ۴۰۰ هزار نفر در طول جنگ هفت ساله سوریه کشته یا ناپدید شدهاند.
در این مدت بیش از نیمی از جمعیت ۲۲ میلیون نفری سوریه مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدهاند.
حدود شش میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد، مهاجرت درونکشوری داشته و حدود پنج میلیون و ۶۰۰ هزار نفر هم به خارج گریختهاند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar