اعتراضها، دستگیریها و واکنشها به تجاوز در ایرانشهر
با گذشت ۵ روز از رسانهای شدن “تجاوز به ۴۱ زن در ایرانشهر”، هنوز این موضوع در سطح رسانهها و محافل سیاسی کشور مطرح است و باعث واکنشها و اعتراضهای زیادی شده است. زنان ایرانشهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
حدود ٣٠ نفر از زنان ایرانشهر با تجمع در مقابل فرمانداری خواستار برخورد جدی با عوامل ربایش دختران این شهرستان شدند.
خبرگزاری ایرنا روز سهشنبه (۲۹ خرداد) گزارش داد که نبیبخش داودی، معاون استاندار سیستان و بلوچستان با حضور در میان زنان ایرانشهری گفت: «عوامل این حرکت شنیع از سوی دستگاه قضایی و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی تحت تعقیب هستند و در آینده نزدیک به سزای اعمال زشت خود خواهند رسید.»
حجت الاسلام علی موحدی، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان هم اعلام کرد که یک متهم دیگر در رابطه با پرونده تجاوز در ایرانشهر در زاهدان دستگیر شده است. به گفته دادستان استان این فرد از متهمان اصلی پرونده نیست و فقط سلاح در اختیار متهمان اصلی قرار داده است.
رضا عبدی، مدیرکل پزشکی قانونی استان سیستان و بلوچستان هم به رسانهها گفته است که فردی ۲۴ ساله که مورد اذیت، آزار، تجاوز به عنف و آدم ربایی قرار گرفته بود به پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان مراجعه کرده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سیستان و بلوچستان به نقل از این فرد گفته است که او از سوی چهار نفر مورد تجاوز و آزار قرار گرفته است. عبدی تائید کرده که در معاینه این فرد آثاری از ضرب و جرح نیز مشاهده شده است.
واکنش رئیس فراکسیون زنان مجلس
در ادامه واکنشها پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس هم با اشاره به حادثه دختران ایرانشهر گفت: «امام جمعه هر شهری امین آن شهر است و وقتی از تریبون نماز جمعه مسئلهای بیان میشود قطعا اتفاقی افتاده است.»
سلحشوری تاکید کرده است به جای کتمان مسئله بهتر است تحقیقات را کامل کنند. صحبتهای سلحشوری پس از موضع گیری محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور بود که گفته بود عامل انتشار خبر کذب تجاوز در ایرانشهر تحت تعقیب قرار میگیرد و این خبر باید علنی نمیشد.
دادستان کل کشور گفته بود: «همه باید بدانند که مسائل مربوط به امور اخلاقی، نوامیس مردم و مسائلی که جنبه حیثیتی و خانوادگی دارد به موجب موازین شرعی و قانونی باید مکتوم بماند.»
عبدالحمید: علت حادثه ایرانشهر ناامنی است
سایت سنیآنلاین، پایگاه اطلاعرسانی اهل سنت ایران مینویسد مولوی محمدطیب ملازهی، در مراسم نماز عید از “جنایتی سیاه” در این شهر پرده برداشت و مسئولان را سوگند داد به قضیه تجاوز در این شهر رسیدگی کنند. این سایت سراغ مولانا عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان رفته و نظر او را پیرامون این “جنایت سیاه” پرسیده است.
امامجمعه اهلسنت زاهدان علت و ریشه حادثه ایرانهشر را ناامنی میداند و میگوید که قتل، سرقت مسلحانه و گروگانگیری امان مردم را بریده است.
عبدالحمید در مصاحبه خود تاکید دارد که شورای تامین استان و حتی وزارت کشور هم نتوانسته در این رابطه تدبیری اتخاذ کند و امنیت را به ایرانشهر برگرداند. او میگوید وقتی ناامنی برای مال و جان باشد، به ناامنی حیثیتی هم منجر میشود.
بخش مهم صحبت عبدالحمید با سنیآنلاین به این موضوع برمیگردد که ایرانشهر نیازمند توجه ویژۀ حکومت است. او در این ارتباط از راهکارهایی برای مهار ناامنی در ایرانشهر هم صحبت کرده است. امام جمعه اهل سنت زاهدان درخواست کرده است که یک مدیریت قوی در این شهر حاکم شود و در مورد اعضای شورای تامین شهرستان ایرانشهر تجدیدنظر شود.
عبدالحمید در مصاحبه خود از مردم بلوچ خواسته است که آرامش خود را حفظ کنند و دست به تجمعهای اعتراضی نزنند و تنها از مجرای قضایی و قانون پیگیری کنند. این روحانی سنی از دستگاه قضایی و انتظامی و امنیتی هم خواسته که با حساسیت این موضوع را دنبال کنند.
پیشنهاد تشکیل هیات زنان برای صحبت با قربانیان
یک فعال مدنی بلوچ که نخواست نامش فاش شود به دویچه وله فارسی گفت: «دادستان شهرستان ایرانشهر و استان اعتراف کردهاند که این اتفاقات افتاده ولی دادستان کل کشور این موضوع را قبول نکرد. دادستان کل کشور به جای روشنگری این قضیه موضوع “حیثیت ملی” را مطرح میکند، اما حیثیت افرادی را در نظر نمیگیرد که از آنان هتک حرمت شده است.»
این فعال بلوچ در ادامه گفت آنچه در ایرانشهر اتفاق افتاده پدیده جدیدی است و در ۲۰۰ سال اخیر در جامعه بلوچستان سابقه نداشته است.
او تاکید کرد: «بسیاری از صاحبنظران بلوچ پیشنهاد راه کاری را دادهاند مبنی بر اینکه آقای عبدالحمید هیاتی مردمی را مشخص کند و همچنین هیاتی از خواهران معتمد تشکیل شود تا با قربانیان صحبت کند. این خواهران قربانیان را تشویق کنند که مسائلشان را مطرح کنند.»
این فعال بلوچ تاکید کرد که دختران و زنانی که قربانی بودهاند خود را به نهادهای انتظامی و قضائی معرفی نخواهند کرد. ولی اگر از قربانیان دعوت خصوصی به عمل آید و شعبه خاصی برای دادخواهی اینها مشخص شود قربانیان این حادثه صحبت خواهند کرد.
این فعال بلوچ در ادامه صحبتهای خود با دویچه وله تاکید کرد مولانا عبدالمجید مرادزهی یکی از علمای زاهدان به نمایندگی از طرف روحانیان اهل سنت با استاندار صحبت کرده و او به آنها قول داده است که هر چه سریعتر رسیدگی و پیگیری کند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar