عربستان ۱۵ نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران "به اعدام محکوم کرد"
به گزارش العربیه، دادگاه جزایی ریاض ۱۵ نفر را به اتهام "تشکیل یک هسته جاسوسی" برای ایران و نقض امنیت ملی و تمامیت ارضی عربستان سعودی به اعدام محکوم کرده است. این افراد در سال ۲۰۱۳ میلادی دستگیر شده بودند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، دادگاهی در عربستان سعودی روز سهشنبه (۶ دسامبر/ ۱۶ آذر) ۱۵ نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم کرده است.
افراد محکوم به اعدام ۱۵ تن از ۳۲ نفری هستند که اکثر آنها در سال ۲۰۱۳ میلادی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده بودند. این ۳۲ نفر متشکل بودند از ۳۰ شهروند شیعهی عربستان سعودی، یک ایرانی و یک افغان.
در مورد ۱۷ نفر دیگری که اتهام مشابهی متوجه آنها بوده، اطلاعاتی منتشر نشده است.
منابع خبری عربستان ۲۱ فوریه سال جاری میلادی (۲ اسفند ۱۳۹۴) اعلام کرده بودند که دادگاه ویژه جنایی ریاض ۳۲ نفر را به اتهام "تشکیل هسته جاسوسی برای ایران" محاکمه کرده است.
مقامهای امنیتی عربستان حدود چهار سال پیش (اسفند ۹۱) از کشف یک شبکه ۲۷ نفره که برای ایران کار میکرده خبر داده بودند. چند ماه بعد اعلام شد که این افراد در جریان بازجویی نام پنج همکار دیگر این شبکه را نیز فاش کردهاند.
تلویزیون العربیه به نقل از دادگاه جزایی ریاض، اتهام این افراد را "تشکیل یک هسته جاسوسی" اعلام کرده که با سازمان اطلاعات ایران همکاری میکرده، اطلاعات سری و حساس را در مورد تأسیسات نظامی عربستان در اختیار جمهوری اسلامی قرار میداده و امنیت ملی و تمامیت ارضی عربستان سعودی و نیروی نظامی آن را به خطر میانداخته است.
بنا به این گزارش، محکومان به اعدام متهم شدهاند که برای اجرای مقاصد خود با علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و مأموران امنیتی ایران دیدار کردهاند.
العربیه به هنگام انتشار خبر محاکمه این افراد در فوریه سال جاری میلادی نوشته بود که آنان علاوه بر "ارتباط با دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران"، به برهم زدن امنیت عمومی و ایجاد هرج و مرج در عربستان از طریق "اقدام به عملیات خرابکاری علیه تاسیسات نظامی و اقتصادی" متهم شدهاند.
دفتر بازپرسی و دادستانی عمومی عربستان یکی دیگر از اتهامهای این افراد را اینگونه اعلام کرده بود: «ایجاد شورش و خرابکاری در منطقه قطیف در پادشاهی سعودی، هماهنگ با دستورهای رهبر ایران، علی خامنهای و دیگر مقامات امنیتی این کشور».
دادستان دادگاه کیفری ریاض گفته بود، متهمان "کتابها و نشریات ممنوعه و کامپیوتر و تجهیزاتی" در اختیار داشتهاند که میتوانسته نظم عمومی و امنیت ملی عربستان سعودی را به خطر بیندازد.
اغلب ساکنان منطقه قطیف، واقع در شرق عربستان، شیعه هستند. پس از اعدام نمر باقر نمر، روحانی شیعه مورد حمایت ایران در این منطقه، ۱۲ دی ماه عدهای به دفترهای نمایندگی عربستان در تهران و مشهد حمله کردند و بخشی از سفارتخانه این کشور را به آتش کشیدند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar