رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ایران: انگلیس کاری نکند سطح روابط کاهش یابد
- 2 ساعت پیش
علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نسبت به اظهارات نخست وزیر بریتانیا در مورد جمهوری اسلامی واکنش نشان داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس در واکنش به "اظهارات ضد ایرانی نخست وزیر انگلیس" گفته است که "انگلیس کاری نکند که مجلس شورای اسلامی بار دیگر سطح روابط را به کاردار کاهش دهد."
روز چهارشنبه، ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در بخشی از سخنان خود در نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که در منامه، پایتخت بحرین تشکیل شده بود، گفت: "ما باید همراه یکدیگر تلاش کنیم تا اقدامات تهاجمی ایران در منطقه را به عقب برانیم."
خانم می با متهم کردن ایران به ایجاد بیثباتی در منطقه، گفت: "ما باید همچنان به مقابله با دولتهایی که نفوذ آنها بیثباتی منطقه را مشتعل میکند ادامه دهیم" و افزود: "بنابراین میخواهم به شما اطمینان دهم که من به وضوح تهدیدی را که ایران متوجه منطقه خلیج [فارس] و در بُعدی وسیعتر، متوجه خاورمیانه میکند مشاهده میکنم."
آقای بروجردی گفته است که "اظهارات نخست وزیر انگلیس در میان کشورهای پیرو منطقه که هیچگونه سنخیتی با واقعیت جمهوری اسلامی ندارد نشان از سیاست تفرقهافکنانه انگلیس است" و افزود: "این اظهارات هیچ تناسبی با سطح روابط در حد سفیر ندارد."
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هشدار داد که "اگر انگلیس بخواهد این سیاست را در قبال جمهوری اسلامی ایران ادامه دهد، مجلس یک بار دیگر در جهت تنزل سطح رابطه اقدام خواهد کرد."
اشاره آقای بروجردی به طرح کاهش روابط با بریتانیاست که در تاریخ ۰۷ آذر ۱۳۹۰ توسط مجلس تصویب شد و به تایید شورای نگهبان رسید. براساس این مصوبه، دولت ملزم شد روابط سیاسی جمهوری اسلامی با بریتانیا را تا سطح کاردار و روابط بازرگانی دو طرف را به حداقل ممکن کاهش دهد.
یک روز پس از تصویب این طرح، افرادی با عنوان دانشجویان بسیجی در مقابل مراکز دیپلماتیک بریتانیا در تهران تجمع کردند و سپس گروهی از آنان با عبور از صف نیروهای انتظامی، وارد ساختمانهای سفارتخانه شدند و به تخریب و آتش زدن اموال مبادرت کردند. در واکنش به این اقدام، دولت بریتانیا ضمن متهم کردن دولت جمهوری اسلامی به نقض قوانین راجع به حفاظت از مراکز دیپلماتیک، تمامی کارکنان سفارت خود در تهران را از ایران خارج کرد و به کارکنان سفارت جمهوری اسلامی در بریتانیا نیز دستور داد خاک آن کشور را ترک کنند.
در آن زمان، دامینیک چیلکات، سفیر بریتانیا در ایران، برنامهریزی حمله به ساختمانهای سفارتخانه این کشور را به عواملی در داخل حکومت جمهوری اسلامی نسبت داد و گفت :"ایران در زمره کشورهایی نیست که گروهی بتواند به صورت خودجوش تظاهرات کرده یا به سفارتخانهای حمله کند." وی گفت "شواهد و دلایل روشنی" برای ارتباط برخی مسئولان حکومتی با این حمله وجود دارد و اظهار داشت که افرادی در داخل حکومت به خاطر مطامع شخصی، پشت این "تظاهرات و حمله به سفارتخانه" بودهاند.
آقای چلیکات به خصوص از برخی مسئولان مجلس، از جمله علاءالدین بروجردی به عنوان ترتیبدهندگان یا حامیان این اقدام نام برد و آقای بروجردی را متهم کرد که با ایجاد یک بحران دیپلماتیک، در نظر داشته ارتباط خود با یک پرونده فساد بزرگ مالی را تحت الشعاع قرار دهد. آقای بروجردی این اتهام را رد کرد.
حمله به سفارت بریتانیا انتقاد آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را نیز در پی داشت که چند ماه پس از این واقعه، ضمن تایید تظاهرات ضد بریتانیا در برابر سفارتخانه، گفت: "احساسات جوانان درست بود ولی رفتنشان [به داخل سفارتخانه] درست نبود."
روابط دیپلماتیک کامل بریتانیا و ایران تا سال گذشته میلادی و پس از حل و فصل بحران هستهای توسط دولت حسن روحانی، برقرار نشد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar