بیانیه نوزده سازمان حقوق بشری در خصوص آزار نوکیشان مسیحی در ایران
نوزده سازمان حقوق بشری طی انتشار بیانیه ای از رژیم جمهوری اسلامی خواسته اند که به آزار و اذیت نوکیشان مسیحی پایان دهد.
در پی تداوم نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در ایران، نوزده سازمان حقوق بشری از رژیم این کشور خواسته اند تا به آزار و اذیت نوکیشان مسیحی در این کشور خاتمه داده شود، چرا که امضا کنندگان این بیانیه می گویند که “فشار بر جامعه نوکیشان مسیحی در ماه های گذشته در ایران به بالاترین حد خود رسیده است”.
سازمانهای حقوق بشری امضا کننده این بیانیه اعلام داشته اند که “مقامات ایران با ایجاد فشار بر رهبران جامعه مسیحیت از طریق تهدید مستقیم یا آزار و اذیت عامدانه، آنان را مجبور به ترک وطن می کنند به صورتی که به تعدادی از گرداندگان کلیساهای خانگی در طول بازجویی گفته شده است که به ۵ تا ۱۰ سال حبس محکوم خواهند شد، مگر اینکه کشور را ترک کنند”.
به گزارش ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، این بیانیه در ادامه افزوده است: «مسیحیان اذعان داشته اند که احضار روزانه آنان برای پرسش و پاسخ به دفاتر اطلاعات به رویه ای آزار دهنده تبدیل شده است. همچنین ماموران با مصادره اسناد و مدارک شناسایی نوکیشان مسیحی، آنها را از خرید و فروش املاک و مستغلات یا خودرو باز می دارند یا با واداشتن آنها به ترک اجباری مشاغلشان، آنها را مورد آزار قرار می دهند».
در این بیانیه همچنین آمده است: «ماموران امنیتی ۷۹ مسیحی را در فاصله ای بین ماه های اردیبهشت تا مرداد ۹۵، در مناطق مختلف ایران بازداشت کرده اند” که اکثریت قریب به اتفاق آنها از چند روز تا یک ماه تحت بازجویی مستمر بوده و یا در بازداشت به سر برده اند».
بنابر این گزارش، برخی از دستگیرشدگان کماکان بدون هیچگونه اتهام مشخصی در بازداشت به سر می برند و سازمان های حقوق بشری معتقدند که تعداد بازداشت شدگان بیش از این آمار می تواند باشد، چرا که برخی از بازداشت ها گزارش نشده اند.
نویسندگان بیانیه مذکور در ادامه افزوده اند که “این نوع رفتار نسبت به مسیحیان و نوکیشان، نقض آشکار قانون اساسی ایران و تعهدات بین المللی دولت ایران است”.
گفتنی ست که امضا کنندگان این بیانیه خواستار توجه جامعه بین الملل و همین طور دولت ایران به موارد نقض حقوق اقلیت های دیدنی شده اند. آنها از دبیرکل سازمان ملل و گزارشگر آزادی مذاهب و نیز گزارشگر ویژه حقوق بشر در مورد ایران خواسته اند با توجه به مسئولیت ها و وظایفشان، وضعیت آزادی ادیان در ایران را رصد کرده و نتایج را به صورت کامل به اعضای سازمان ملل متحد گزارش دهند.
شایان ذکر است که رژیم جمهوری اسلامی تغییر دین مسلمان زادگان از طریق شرکت در “کلیسای رسمی” را در سال ۲۰۱۲ ممنوع کرده است. از این رو نوکیشان مسیحی مجبور به تجمع در گروه های غیر رسمی مانند “کلیسای خانگی” شده اند، چرا که این تجمع ها غیرقانونی محسوب می شوند و غالبا مورد هجوم نیروهای امنیتی قرار می گیرند.
همچنین مسئولان و اعضای کلیساهای خانگی عمدتا با اتهاماتی چون “اقدام علیه امنیت ملی از طریق راه اندازی کلیساهای خانگی” مواجه می شوند که در این خصوص می توان به گروهی از نوکیشان مسیحی که در ماه مه ۲۰۱۶ در رشت با اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” بازداشت شدند، اشاره داشت که حکم آنان از زمان ابلاغ تا کنون در تعلیق است.
همچنین مسئولان و اعضای کلیساهای خانگی عمدتا با اتهاماتی چون “اقدام علیه امنیت ملی از طریق راه اندازی کلیساهای خانگی” مواجه می شوند که در این خصوص می توان به گروهی از نوکیشان مسیحی که در ماه مه ۲۰۱۶ در رشت با اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” بازداشت شدند، اشاره داشت که حکم آنان از زمان ابلاغ تا کنون در تعلیق است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar