نتیجه نظرسنجی: رضایت از حکومت وحدت ملی افغانستان تنها ۲۰ درصد است
- 3 ساعت پیش
یک نظرسنجی تازه در افغانستان که توسط نهاد ایتیآر انجام شده، نشان میدهد که کمتر از ۲۰ درصد پاسخدهندگان از عملکرد دولت وحدت ملی به رهبری اشرف غنی راضی هستند.
ایتیآر این نظرسنجی را به سفارش شبکه خصوصی تلویزیونی طلوع نیوز انجام داده است.
این چهارمین نظرسنجی است که از شروع کار دولت وحدت ملی انجام میشود و هر بار نارضایی مردم از کار حکومت بیشتر میشود.
در این نظرسنجی با ۲ هزار و ۳۷۴ نفر در چهار ولایت کشور گفتوگو انجام شده است. ۵۲.۱ درصد مصاحبه شوندگان کار اشرف غنی، رئیس جمهوری، را قناعتبخش نمیدانند. ۱۹.۸ درصد از اداره او کاملا خشنودند و ۲۲.۱ درصد دیگر هم نسبتاً راضیاند.
آن جاسیم فالهر، رئیس نهاد ایتیآر درباره شیوه کار خود میگوید:" ما با کمک نرمافزار کامپیوتر از حدود ۲۰ میلیون شماره تلفن افغانستان، صدهزار را انتخاب میکنیم. بعدش کارمندان زن ما که میتوانند راحتتر با زنان و مردان مصاحبه شونده، صحبت کنند، زنگ میزنند تا با ۲۶۰۰ نفر مصاحبه کنند."
او افزود: "گفتگوها برای شفافیت کار ضبط میشود. معیارهای مختلف از جمله ۳۰ درصد زنان، شهری و روستایی بودن در نظر گرفته میشود. اگر زنی شماره تلفن نداشت، از مرد خانواده خواسته میشود تلفن را به زن بدهد. نظرسنجی آخر ما در نه روز انجام شد."
بیشترین میزان خشنودی از کار رئیس جمهوری در مناطق شرقی ثبت شده و کمترین رضایت در بخشهای مرکزی کشور و مردان بیشتر از زنان از کارکردهای رئیس جمهور غنی ناخشنود هستند.
خانم فالهر میگوید: "البته آمار محدودیت خودش را دارد. نمیتواند کل واقعیت را بیان کند. اما اگر نزدیک به واقعیت نباشد، نظرسنجی یک کار موفقیتآمیز است. مانند نظرسنجی که ما در دوران انتخابات کردیم و گفتیم انتخابات به دور دوم میرود، بین عبدالله و غنی و رقابت نزدیک خواهد بود."
رئیس ایتیآر میگوید که آنها در مورد عوامل نارضایتی مردم تحقیق نکردهاند، اما بسیاری از مصاحبه شوندهها گفتهاند که زندگی آنها به "جهنمی" میماند که نه امنیت دارد، نه آسایش و نه امید.
از دید گفتوگو شوندگان کارنامۀ عب رئیس اجرائیه نیز با کارنامه رئیس جمهور تفاوت چندانی ندارد.
میزان ناخشنودی مردم از کارکردهای رئیس اجرائیه با افزایش پنج درصد در مقایسه با دور پیش ۴۸.۲ درصد است. تنها ۱۹.۴ درصد کاکردهای او را قناعت بخش گفتهاند.
در حالی که ۲۴ درصد گفتوگو شوندگان از کارکردهای وی در حد میانگین خشنودی نشان دادهاند، ۸.۳ درصد در این باره چیزی نگفتهاند.
کارکردهای رئیس اجرائیه بیشتر با تأیید مردم شمال روبرو شدهاند و از سوی مردمان بخشهای مرکزی کمتر پذیرفته شدهاند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar