تفاوت کشورهای اسلامی در قبال چین و میانمار ریشه در موقعیت اقتصادی آنها دارد؛ اقتصاد میانمار ۱۸۰ بار کوچکتر از اقتصاد چین است و پکن در حال حاضر یک شریک اقتصادی مهم برای ۲۰ کشور از ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی محسوب میشود.
«محبت نیوز»- رهبران کشورهای مسلمانی همچون عربستان سعودی، اندونزی، مالزی و پاکستان تا کنون هیچ بیانیهای در این باره منتشر نکردهاند؛ حتی ترکیه نیز که پیش از این سیاستهایی در حمایت از این اقلیت ترک زبان اجرا کرده و شماری از آنها را پذیرفته بود، در مقابل آنچه در حال روی دادن است، سکوت کرده است.
به گزارش یورونیوز، به نظر میرسد یکی از دلایل سکوت ترکیه در قبال این موضوع، بحران اقتصادی است که در حال حاضر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور با آن دست به گریبان است.
به گزارش یورونیوز، به نظر میرسد یکی از دلایل سکوت ترکیه در قبال این موضوع، بحران اقتصادی است که در حال حاضر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور با آن دست به گریبان است.
این موضوع نشان میدهد که چگونه موقعیت چین به عنوان یک شریک تجاری کلیدی برای بسیاری از کشورهای مسلمان، همچنین سیاست دراز مدت پکن در زمینۀ خودداری از اظهارنظر دربارۀ امور داخلی دیگر کشورها بویژه کشورهای مسلمان که خود از متهمان نقض حقوق بشر در جهانند، بر موضع آنها مقابل بحران اویغور تاثیر گذاشته است.
سکوت در مقابل حوادث اویغور در حالی ادامه دارد که سال گذشته فرار ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت مسلمان روهینگیا به کشورهای همسایه در پی عملیات نظامیان میانمار، واکنش بسیاری از کشورهای مسلمان را در پی داشت.
- بیشتر بخوانیم: سکوت مصلحتی جمهوری اسلامی در مقابل سرکوب مسلمانان چین
تفاوت موضع این کشورها در قبال چین و میانمار ریشه در موقعیت اقتصادی آنها دارد: اقتصاد میانمار ۱۸۰ بار کوچکتر از اقتصاد چین است و پکن در حال حاضر یک شریک اقتصادی مهم برای ۲۰ کشور از ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی محسوب میشود.
چین مشتری یک دهم از صادرات نفت عربستان سعودی و یک سوم از صادرات نفت ایران است و بزرگترین منبع سرمایهگذاری خارجی در مالزی محسوب میشود.
عمر کانت، رئیس کمیتۀ اجرایی کنگرۀ جهانی اویغورها میگوید: «ملتهای مسلمان نمیخواهند به روابطشان با چین آسیبی وارد شود و به پکن به عنوان یک متحد بالقوه در مقابل کشورهای غربی و آمریکا مینگرند و به همین دلیل ترجیح میدهند در مقابل آنچه در ایغور روی میدهد، سکوت کنند.»
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar