torsdag 6 september 2018

وکیل وکلای بازداشتی: بازداشت ها توسط اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات صورت گرفته

وکیل وکلای بازداشتی: بازداشت ها توسط اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات صورت گرفته

قاسم شعله سعدی و آرش کیخسرویحق نشر عکسSOCIAL MEDIA
Image captionقاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی، دو وکیل زندانی در هنگام انتقال به دادسرای اوین
در پی بازداشت تعدادی از وکلای دادگستری در ایران، مقام های قضایی و امنیتی این کشور تاکنون هیچ توضیح رسمی درباره علت بازداشت و وضعیت وکلای دادگستری زندانی در ایران ارائه نداده اند.
ابوذر نصرالهی، وکیل آنها اما می گوید که قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده‌اند
پیام درفشان و فرخ فروزان دو وکیل دیگر که امروز با قرار وثیقه آزاد شدند به گفته آقای نصر اللهی از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شده بودند.
قاسم شعله‌سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه، وکلای دادگستری، به اتفاق محمد نوری زاد مستندساز، ۲۷ مرداد ماه در مقابل ساختمان مجلس ایران بازداشت شده اند. ابوذر نصرالهی، وکیل آرش کیخسروی می گوید که آنها توسط اطلاعات سپاه بازداشت و متهم به "اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی" شده اند.
به گفته ابوذر نصرالهی "مسعود جوادیه با قرار کفالت آزاد شده اما آقایان کیخسروی و شعله سعدی که ابتدا به عنوان اخلال در نظم عمومی موضوع ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی تفهیم اتهام شده و برای شان قرار کفالت صادر شد اما بنابر تقاضای دادستان قرار آنها به بازداشت موقت تشدید شد و اتهام شان هم که به اجتماع و تبانی تغییر کرد و فعلا تحت بازجویی هستند."
قاسم شعله سعدی یک روز قبل از بازداشت با انتشار ویدیویی در حساب توییتر خود، کشور را در "بدترین شرایط" و از نظر اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی در حال "فروپاشی" دانسته بود. او ریشه مشکلات موجود را "سلب حق حاکمیت ملی" در نتیجه نظارت استصوابی دانسته و گفته بود که روز شنبه برای اعتراض به این نظارت به مقابل مجلس خواهد رفت.
ابوذر نصرالهی، وکیل آرش کیخسروی می گوید که موکلانش به زندان اوین منتقل شده‌اند.
پیام درفشان و فرخ فروزان، دو وکیل دیگری بودند که روز جمعه ۹ شهریورماه در خانه خانواده آرش کیخسروی بازداشت شدند، این دو وکیل امروز با قید وثیقه آزاد شدند.
اتهام تفهیم شده به پیام درفشان و فرخ فروزان به گفته آقای نصرالهی توهین به مقامات قضایی است.
هدی عمید، دیگر وکیل دادگستری است که روز شنبه دهم شهریور به اتفاق نجمه واحدی، فعال حقوق زنان بازداشت شده اند. از علت بازداشت و محل نگهداری آنها خبری در دست نیست و ابوذر نصرالهی می گوید که هرچند پرونده های دیگر وکلای دادگستری بازداشت شده به هم مرتبط است اما هیچ اطلاعی از پرونده و علت بازداشت هدی عمید و نجمه واحدی ندارد.

بازداشت شدگان چه کسانی هستند؟

پنج حقوقدان و وکیل دادگستری و یک فعال حقوق زنان طی هفته های اخیر بازداشت شدند؛ اگرچه پیام درفشان و فرخ فروزان دو نفر از وکلا به قید وثیقه آزاد شدند.
قاسم شعله سعدی نماینده دوره های سوم و چهارم مجلس ایران بود. او در سال ۱۳۹۰ به خاطر نوشتن نامه‌ای انتقادی به آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، متهم به توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام شده و یک سال و نیم زندانی شد.
آرش کیخسروی و پیام درفشان دو وکیل دادگستری هستند که وکالت بسیاری از زندانیان سیاسی و خانواده های آسیب دیدگان را برعهده دارند.
نسرین ستوده، محمد نجفی، ادمین های کانال های تلگرامی در اصفهان و خانواده کاووس سیدامامی استاد دانشگاه که بهمن ماه گذشته پس از چند هفته دستگیری در زندان درگذشت به اتفاق خانواده محمد راجی یکی از دراویشی که در حوادث و درگیری‌های اول اسفند ماه در خیابان پاسداران تهران بازداشت و سپس خبر مرگ او در زندان منتشر شد از جمله موکلان پیام درفشان و آرش کیخسروی هستند.
فرخ فروزان، از فعالان مدنی و وکیل تعدادی از کودکان زیر ۱۸ سال محکوم به اعدام است.
هدی عمید و نجمه واحدی، دو فعال حقوق زنان هستند که کارگاههای آموزشی حقوق زنان برگزار می کردند. آنها قرار بود روز سه شنبه ۱۳ شهریور ماه کارگاه آموزشی شروط ضمن عقد برگزار کنند که با بازداشت شان این کارگاه لغو شده است.
هدی عمید، وکیل دادگستری و نجمه واحدی، دانش آموخته جامعه شناسی و کارشناس ارشد مطالعات زنان است که سال‌ها روی کار خانگی تحقیق کرده است.
نجمه واحدی هدی عمیدحق نشر عکسSOCIAL MEDIA
Image captionنجمه واحدی و هدی عمید دو فعال مدنی زندانی
ابوذر نصرالهی بازداشت این وکلای دادگستری را غیرقانونی خوانده و می گوید: "انگیزه ای که سیستم از بازداشت وکلا دارد برای من پوشیده است و فکر می کنم هزینه ای بیخود بر خودش دارد تحمیل می کند. چون این دوستان برخلاف قانون اقدامی انجام نداده اند و همواره هم سخنان و هم کارهای شان در چارچوب قانون بوده و در محدوده اختیارات قانونی که یک وکیل می تواند داشته باشد عمل کرده اند."
محمد مقیمی، دیگر وکیل دادگستری در تهران اما می گوید: "فشار روی وکلا همیشه بوده الان هم با این شرایط بد اقتصادی و سیاسی که به وجود آمده، شرایط امنیتی تر شده و وکلا که نسبت به بقیه اقشار جامعه فعال تر هستند انتقاد دارند و نقد قدرت می کنند اما حکومت تحمل نمی کند و با هر نقدی، برخورد امنیتی و سیاسی می کند."
طی سالهای گذشته تعدادی از وکلای دادگستری در ایران بازداشت و با اتهامات امنیتی و سیاسی مواجه شده اند. عبدالفتاح سلطانی و نسرین ستوده از سرشناس ترین این وکلا هستند. نسرین ستوده که از ۲۳ خرداد ماه در بازداشت به سر می برد در حالی بنا بر اعلام همسرش در اعتصاب غذا به سر می برد که روز سه شنبه، همسرش، رضا خندان نیز بازداشت شده است.
آقای خندان شامگاه دوشنبه در نوشته‌ای در فیس‌بوک خود گفته بود که 'از وزارت اطلاعات' ایران با او تماس گرفته و احضارش کرده است. به گفته آقای خندان، او به این فرد رعایت "حدود قانونی" و لزوم حکم قضایی را یادآوری کرد ولی فردی که تماس گرفته بود او را تهدید کرد که دستگیر خواهد شد.
نسرین ستوده رضا خندانحق نشر عکسHUMANRIGHTS
Image captionنسرین ستوده وکیل دادگستری و همسرش رضا خندان که در بازداشت به سر می‌برند

موضوعات مرتبط

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar