چهار زن درویش به ۲۰ سال زندان محکوم شدند
گزارشها حاکی از آن است چهار زن درویش زندانی در زندان قرچک ورامین به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور» در مجموع به ۲۰ سال زندان محکوم شدهاند.
برخی وبسایتهای خبری و کانال تلگرام مجذوبان نور که اخبار درویشان را منتشر میکند، روز سه شنبه ۱۲ تیر گزارش دادند که دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده برای «نازیلا نوری»، «آویشا جلال الدین»، «سیما انتصاری» و «شیما انتصاری» هر یک به پنج سال زندان محکوم شدهاند.
زنان درویش، بهمن ماه گذشته، در پی تجمع اعتراضی درویشان مقابل کلانتری پاسداران تهران و ناآرامیهای خیابان گلستان هفتم که به کشته شدن سه مامور و زخمی شدن دهها درویش گنابادی منجر شد، بازداشت شدند.
طی ماههای بستگان این افراد بارها نسبت به نقض حقوق این زندانیان و ضرب و شتم آنها اعتراض کردند.
به نوشته کانال تلگرام مجذوبان نور، این زنان درویش در جریان حادثه گلستان هفتم با ضرب وشتم شدید بازداشت شده و در دوران نگهداری در زندان نیز از حقوق قانونی از جمله تفکیک با زندانیان سایر جرائم عمومی، حق تماس با بستگان و امکانات بهداشتی و درمانی محروم ماندهاند.
در یکی از آخرین رویدادها، زنان درویش زندانی ۲۲ خرداد توسط گارد زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از هم جدا شدند.
پیشتر سایت مجذوبان نور گزارش داده بود که در پی اعزام نازیلا نوری به بیمارستان برای جراحی، ماموران امنیتی با حضور در بیمارستان اعلام کردند که اگر درویش زن زندانی با پابند و دستبند به تخت بسته نشود، او را به زندان بازخواهند گرداند.
او که به توصیه پزشکان معالج در نوبت عمل جراحی قرار داشت اما از ملاقات با اعضای خانوادهاش در بیمارستان نیز محروم بود.
پیش از این همسر دکتر نازیلا نوری و پدر کیانوش عباسزاده، از دراویش بازداشت شده در یک فایل صوتی که در اختیار صدای آمریکا قرار گرفت، شرح داده بود که دراویش زندانی با انواع شکنجههای جسمی و روحی مواجه شده و اجازه داشتن وکیل به آنها داده نشده است.
در ماههای گذشته اخبار نگران کنندهای از نقض حقوق دراویش زندانی منتشر شده که واکنش نهادهای بینالمللی را به همراه داشته است. از جمله فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر روز ۲۶ اردیبهشت، با اشاره به محاکمه دراویش گنابادی بازداشتشده همراه با «پنهان کاری»، این اقدام را «مضحکه عدالت» و «نقض آشکار موازین بینالمللی» خواند.
وزارت خارجه آمریکا نیز اسفند ماه سال گذشته ضمن محکوم کردن سرکوب دراویش گنابادی، به مرگ مشکوک یکی از این دراویش در بازداشتگاه واکنش نشان داد و آن را نگران کننده توصیف کرد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar