پزشکی قانونی حلب گزارش داده شبه نظامیان بدن مجروحان و جانباختگان جنگ را به فروش میرسانند.
به گزارش«محبتنیوز» برای چندمین بار صحبت در مورد موضوع «فروش عمدهی اعضای بدن انسان» توسط قاچاقچیان و تروریستها از طریق مرز ترکیه ثابت شده است. به نقل از اسپوتنیک «مردم حلب ترسانند که مبادا به دام آمبولانسی گرفتار شوند که در جستجو افراد برای شکاف و پیوند اعضا میگردد».
یکی از قربانیان ۶۰ ساله این آمبولانسها به نام «ابو محمد» در مصاحبه با خبرنگار اسپوتنیک با اعلام جزئیات این موضوع گفته: «به سمت ما نارنجک پرتاب میشد و بلافاصله آمبولانسِ شبه نظامیان در محل حاضر میشد. من نیز قربانی همین آمبولانسها شدم و یک کلیه و بخشی از طحال خود را از دست دادم».
او در توصیف جزئیات میگوید، «برنامه آنها این است که هر کجا از شهر که بمباران میشد، بلافاصله برای جمعآوری کشتهشدگان و زخمیها حادثه حاضر میشدند، بعضی از زخمیها پس از مدتی به خانههایشان باز میگشتند».
بر اساس آمار حدود ۱۸ هزار مورد پیوند غیرقانونی اعضای بدن تنها در شمال سوریه به ثبت رسیده است. این در حالی است که بسیاری از جزئیات این جنایت هولناک مخفی باقی خواهد ماند، چرا که مردم از بازگو کردن حقیقت آشکارا به شدت ترس دارند. یک گروه از کارشناسان پزشکی قانونی شهر حلب به خبرنگار اسپوتنیک گفتند که به خاطر نزدیکی شهر به مرز ترکیه، یافتن اعضای مورد نیاز بدن به راحتی صورت میگرفت.
قیمت جسد یک انسان کشته شده در این بازار ۲۵ هزار لیره (۲۰ دلار) و بدن یک زخمی نیمه جان ۱۵۰ هزار لیره (۲۹۰ دلار) خرید و فروش میشود. این بیمارستان هر روز پذیرای بیماران کشته و زخمی جنگ بود که به آنها به دید اعضای بدن حاضر و آماده برای پیوند نگاه میشد.
یکی از این پزشکان می گوید: «در این شهر، اتباع خارجی وجود داشتند که با عنوان ارائه کمکهای بشر دوستانه به این محل میآمدند. ولی حقیقت آن است که در واقع این اشخاص گرگ در لباس گوسفند بوده و اعضای مافیایی بودند که همراه با پزشکان خارجی، به سرقت اعضای بدن انسان و حمل آنها به خارج از کشور میپرداختند».
یک سخنگوی فیسبوک روز سه شنبه در ایمیلی بابت تعلیق حساب فیسبوکی بابا نوئل از او عذرخواهی کرد و گفت این کار اشتباه بود.
به گزارش«محبت نیوز» حساب فیسبوکی مردی به نام سانتا کلاس یا همان بابانوئل که چند روز پیش تعلیق شده بود، به حالت عادی برگشت. فیسبوک پیشتر در روز کریسمس حساب «سانتا» را تعلیق کرده و خواستار اثبات هویت او شده بود.
بهگفته صدای آمریکا، آقای کلاس اهل شهر نورت پول – به معنای قطب شمال- در ایالت آلاسکای آمریکا است و گفته که فیسبوک هرگز دلیل مسدود شدن صفحه او را توضیح نداد. او گفت شباهت نام او به «سانتا کلاس» افسانه ای و سکونت در شهر نورت پول یا قطب شمال مایه تردید فیسبوک به اصالت حساب او شده بود.
سنتا کلاس یا بابا نوئل طبق افسانه های غربی هر سال در کریسمس با سورتمه ای که توسط گوزنها کشیده می شود، از قطب شمال می آید و برای کودکان هدیه می آورد.
یک سخنگوی فیسبوک روز سه شنبه در ایمیلی بابت تعلیق حساب فیسبوکی آقای «کلاس» از او عذرخواهی کرد و گفت این کار اشتباه بود.
آقای کلاس گفت برای اثبات هویت خود چندین سند از جمله کپی گواهینامه رانندگی آلاسکا و نامه استخدام خود در شورای شهر نورت پول در این ایالت شمالی را ارائه داده است. کلاز گفت او تنها سانتا کلاس فیسبوک است که در این شهر زندگی می کند و نامش قانونی است.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی میگوید، «بزودی از شورای اسلامی شدن دانشگاهها میخواهیم گزارش آخرین وضعیت سند دانشگاه اسلامی را ارائه کنند».
به گزارش «محبتنیوز» منصور کبگانیان، دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی با اعلام این خبر توضیح داده که «سند دانشگاه اسلامی» سندی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی در چهارچوب نقشه جامع علمی کشور آن را مصوب کرده و عمدتن با نگاه فرهنگی تربیتی تدوین شده است».
به گفته او یک گروه تخصصی در چهار بخش آموزشی، فرهنگی، مدیریتی، پژوهشی برای تعیین محورهای این سند در حال فعالیت هستند .
این مقام مسئول می افزاید:« یکی از مهمترین برنامههای سند، کرسیهای آزاد اندیشی است که البته باید طبق تاکید علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی برگزار شود»
این سند ۵۶ راهبرد و بیش از ۳۰۰ اقدام دارد و به نظر میرسد ضوابط و دستورالعملهای فرهنگی تربیتی دانشگاهها در آن مشخص است. طبق اظهارات کبگانیان با توجه به حساسیتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش فرهنگی دارد به طور مرتب این موضوع را رصد میکند و بزودی گزارشی از شورای اسلامی شدن دانشگاهها درباره آخرین وضعیت تدوین این سند ارائه میشود.
گفتنی است شورای عالی انقلاب فرهنگی در دهه ۷۰ خورشیدی «ستاد اسلامی شدن دانشگاهها» را در وزارت علوم تاسیس کرد. این شورا ۱۳ عضو دارد و علاوه بر وزرای علوم، آموزش و پروش و بهداشت، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس دانشگاه آزاد، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان در آن عضو هستند.
غلامعلی حداد عادل، محمدتقی مصباح یزدی و حسن رحیمپور ازغدی نیز از دیگران اعضای این شورا هستند که محور اصلی فعالیت آنها بردن دانشگاهها به سمت دانشگاههای اسلامی تحت چارچوبهای مقرر است.
جمهوری اسلامی همانطور که در میدان سیاسی به یک دشمن همیشگی نیاز دارد، در حوزهی دینی هم نیاز به تهدید و خطر همیشگی دارد تا در آن حیات «شیعه انقلابی» را تضمین کند.
به گزارش«محبتنیوز» مراسم اختتامیه ششمین دوره جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر روز چهارشنبه هشتم دی ماه در تهران برگزار شد. سخنران اصلی این مراسم، فرامرز رفیعپور، از جامعه شناسان نزدیک به حکومت بود که درباره «اهمیت نظرات روحانیت در سازماندهی جامعه» صحبت کرد و به سازمان تبلیغات اسلامی پیشنهاد داد آن دسته حوزویان با سواد مثل «خسروشاهی» را جمع کنید و از نظرات آنها استفاده کنید.
او توصیه کرد که مهم نیست که موضع سیاسی آنها چه باشد، مهم این است که نظر روحانیت و طلاب در سازماندهی جامعه بسیار مهم است.
این جامعه شناس در بخشی از سخنانش مدعی شد، که غرب و مسیحیت از انقلاب اسلامی وحشت دارند. او تاکید کرده، «اسلام دوبار به اروپا و مسیحیت صدمه زده بود؛ یکبار از طرف جنوب و اندلس، یکبار هم از طرف عثمانی».
او عنوان کرد، چون بنیانگذار انقلاب اسلامی در مقابل مستکبران ایستاد آنها تصمیم گرفتند ضد ایران بسیج شوند و گفتند باید نظام مذهبی در مقابل حکومت قرار بگیرد.
در واقع این جامعه شناس، کارکرد مسیحیت را تقابل با انقلاب اسلامی میداند. از این رو تاکید کرده، حکومت اسلامی باید از فضلا و طلاب حمایت کند تا حول محور ولایت فقیه منسجم شوند.
“رو در رو قرار دادن ولایت فقیه و مسیحیت در حالی است که جمهوری اسلامی و علما و فضلای حوزه، مسیحیان را به دو گروه خوش خیم و بدخیم تقسیم کرده اند.
دسته خوش خیم همان گروه مسیحیانی هستند که زاویهای با جمهوری اسلامی ندارند و فارغ از آنکه متعلق به کدام گرایش و اندیشه هستند، همین که دست در دست جمهوری اسلامی داشته باشند و در فرآیند سیاسی مدیحه گوی انقلاب باشند، مورد تایید هستند.
اما آندسته مسیحیانی که مطالباتی اعم از حقوق اقلیتها، آزادی مذهبی، آزادی اندیشه و لزوم برقراری عدالت و امنیت طبق قانون اساسی داشته باشند، همانهایی هستند که ( به گفته آنان) از جانب غربیها خط میگیرند که جاسوس و هدفشان تهدید امنیت ملی است و عاقبتشان زندان و سرکوب.
همچنان که جمهوری اسلامی شیعه را به دو دسته شیعه جعفری و شیعه انگلیسی تقسیم کرده، مسیحیت را هم به دستههایی تقسیم کرده که یک سر آن خودیها هستند و سر دیگرش غربی ها.
این تفکیک به جمهوری اسلامی فرصت میدهد که به گروه دوم نگاه امنیتی داشته باشد. یعنی در فضایی مشوش و مبهم حس تقابل بین دو قطبی «شیعهی جعفری – مسیحیت آمریکایی» را روز به روز بیشتر کند.
همچنان که مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در سخنانی در مسجد «الجواد» کرج گفته:« آمریکا، انگلیس، اسرائیل طالب مسیحیت هستند و برای آنان و و دیگر کشورهای اروپایی دین اسلام خطرناک است».
همانطور که جمهوری اسلامی در میدان سیاسی برای ادامه حیات خود نیاز به یک دشمن همیشگی دارد تا توجیهی برای ادامه رفتارهای رادیکال و انقلابی داشته باشد، در میدان دین و اعتقادات مذهبی هم نیاز به دشمن دارد. دشمنی که یکی از اصلیترین آنها مسیحیت است.
به باور جمهوری اسلامی «مسیحی مطالبهگر» که به حقوق مدنی و قانونی خود آشناست، در زمره مسیحیان آمریکایی و غربی هستند. در واقع یکی از دلایل اصلی مسیحیت ستیزی جمهوری اسلامی نیاز به زیست در چنین فضای متشنجی است.
انتخابات ریاست جمهوری؛ آیا پرویز فتاح رقیب روحانی است؟
مرتضی کاظمیانروزنامه نگار
30 دسامبر 2016 - 10 دی 1395
پنج ماه مانده تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶، جز حسن روحانی، اعلام نامزدی هیچ فرد شناختهشده و مطرح دیگری در این انتخابات، مفروض نیست. هرچند زمزمهها و شواهد درباره نامزدی دوباره محمدباقر قالیباف، شهردار تهران کم نیست، اما به نظر میرسد پرویز فتاح، رییس کمیته امداد، رقیب اصلی روحانی و جدیترین گزینه اردوگاه اصولگرایان محسوب میشود.
اگرچه فتاح در ماههای گذشته، و در مصاحبههای مختلف، به تلویح و تصریح نامزدی خود را منتفی دانسته یا از کنار آن با هوشمندی عبور کرده، اما همزمان حضور رسانهای او بهگونهای معنادار ادامه دارد و حتی افزایش یافته است؛ چنانکه به بهانه کریسمس و سال نو میلادی، خبرگزاریهای نزدیک به سپاه (مانند فارس و تسنیم) از دیدار وی با «مددجویان» ارمنی تحت پوشش کمیته امداد، گزارش تصویری منتشر کردهاند.
فتاح کیست؟
سیدپرویز فتاح قرهباغی، متولد ۱۳۴۰ در ارومیه، فارغالتحصیل مهندس عمران از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناس ارشد صنایع است. فتاح که در دوران جنگ ایران و عراق تا سطح قائممقامی فرماندهی لشکر ویژه سپاه حضور نظامی داشت، بعدتر در مسئولیتها و پروژههای مختلف (ازجمله سدسازی) با سپاه همکاری کرد. او در دولت نخست احمدینژاد، وزیر نیرو شد.
با وجود سابقه آشنایی و دوستی دیرین فتاح و احمدینژاد، وی بهخاطر ناهمسویی با رییس جمهور وقت، جایی در دولت دهم (دوره دوم ریاست جمهوری احمدینژاد) نیافت؛ نامه حمایت ۲۲۰ نماینده اصولگرا و درخواست آنان از احمدینژاد برای انتخاب مجدد فتاح بهعنوان وزیر نیرو نیز بیفایده بود.
فتاح بهخاطر پافشاری احمدینژاد بر انتصاب مشایی بهعنوان معاون اول نیز منتقد وی شد؛ او گفته است: «این انتصاب نباید صورت میگرفت، اما علیرغم نظر حضرت آقا صورت گرفت. هنوز امضای پای عهدنامه ابتدایی دولت را دارم که اولین بند آن تبعیت از ولایت مطلقه فقیه بود.»
پس از قطع همکاری با دولت، و شکلگیری نگاه انتقادی به احمدینژاد، نزدیکی فتاح به سپاه روندی فزاینده یافت؛ او جانشین قرارگاه خاتمالانبیا و نیز مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه شد.
همسویی فتاح با منویات شخص اول نظام، بعدتر منجر به نشستن وی بر صدر کمیته امداد امام خمینی با حکم آیتالله خامنهای شد.
تبلیغ روزافزون، تکذیب غیرقطعی
از پس ریاست فتاح بر کمیته امداد (فروردین ۱۳۹۴)، وی بهگونهای روزافزون در رسانههای اصولگرایان مورد حمایت و تبلیغ قرار گرفت. دیدگاهها و اقدامات وی (ازجمله: فروش ساختمان کمیته امداد در «شمال» شهر تهران و انتقال دفتر رییس به جنوب پایتخت، پرداخت مستمری مددجویان قبل از پرداخت حقوق پرسنل و مدیران، کاهش همایشهای کمیته امداد، و حتی سفرهای وی به شعبههای کمیته امداد در استانها) در رسانههای اصولگرایان و حتی صدا و سیما، مستقیم و غیرمستقیم، برجسته شد.
فتاح از زاویه نحوه مواجهه با انتخابات، بهشکلی محسوس بر سیاقی میرود که احمدینژاد پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ پی گرفته بود. هرچند فتاح در ماههای گذشته و در مصاحبههای مختلف، نامزدی و فعالیت انتخاباتی خود را انکار کرده، اما پاسخهای وی، اغلب هوشمندانه و واجد نوعی ابهام و تعلیق و عدمقطعیت است.
بهعنوان نمونه، فتاح در آخرین اظهارنظرش تصریح کرده که «قصد»ی برای کاندیداتوری ندارد. اما آیا این بهمعنای عدمنامزدی وی در صورت اصرار اصولگرایان است؟ موارد پرشماری وجود دارد که در بزنگاه نهایی، افراد «بهخاطر اصرار» دیگران، «احساس تکلیف» کرده و نامزد شدهاند.
او در شهریورماه گذشته نیز در پاسخ به پرسشی درباره نامزدیاش، گفته بود که «ما خادم مردم هستیم و این کار را با هیچ چیزی عوض نخواهیم کرد.» وی بدون اظهارنظری شفاف، افزوده بود: «من یک رأی دارم و در سال ۹۶ آن را به صندوق خواهم انداخت و این را خواهید دید.»
فتاح در تابستان گذشته نیز موضعی مشابه (فاقد صراحت و توأم با تعلیق و ابهام) ابراز کرده بود؛ وی گفته بود: «انشاءالله به لطف خدا [نامزد ریاست جمهوری] نخواهم بود.»
با وجود تمام این بهظاهر «تکذیب»ها، اخبار مرتبط با فتاح (از سفرهای استانی وی گرفته تا دیدارهایش) در رسانههای اصلی اصولگرایان همچنان برجستهسازی میشود.
این همه موجب میشود که از نگاه ناظر بیرونی، نامزدی فتاح در آخرین فرصت ثبتنام داوطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ غیرمنتظره نباشد.
مزیتها و اولویتهای فتاح برای اصولگرایان
فتاح یک مدیر اجرایی شناخته شده و ارشد در جمهوری اسلامی است. اینرا حتی برخی اصلاحطلبان نیز گواهی میدهند. وی روابط خوبی با اغلب طیفهای مختلف اصولگرا (از تندروها گرفته تا میانهروها) داشته و دارد. نامه حمایت ۲۲۰ نماینده مجلس هشتم، سند مهمی بر این ادعاست. او همچنین در حوزه سوءاستفاده مالی، فاقد پرونده و شناسه منفی است.
افزون بر اینها، فتاح از مناسبات دیرین و خوبی با بخشهای مختلف سپاه برخوردار است. پیشینه حضور وی در رأس قرارگاه خاتمالنبیا و بنیاد تعاون سپاه، علاوه بر سوابق نظامی وی در دوران جنگ، این رابطه را قابل توجه کرده است.
در سطحی دیگر، ریاست او بر کمیته امداد خود مولفهای بسیار مهم، بهویژه در زمانه کشیافتن بحران اقتصادی در ایران و مصائب معیشتی لایههای اجتماعی نابرخوردار است. این ملاحظه وقتی مهمتر میشود که شمار مددجویان و شهروندان تحت پوشش آن مورد توجه قرار گیرد: ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر.
به گزارش مسئولان کمیته امداد، همچنین چند صد هزار دانشآموز و دانشجو تحت پوشش این نهاد قرار دارند و از خدمات آموزشی و امدادی آن بهرهمند میشوند.
آیا سوگیری اکثریت این لشکر پرشمار ـ افزون بر آنچه در سپاه و بسیج میگذرد ـ در روند برگزاری و نتیجه انتخابات موثر نیست؟
فتاح همچنین این پتانسیل را داراست که بهعنوان نماینده شاخص اصولگرایان، کارنامه روحانی را بهویژه در حوزه ایجاد اشتغال و اوضاع معیشتی و رکود صنعت و عدالت اجتماعی به پرسش کشد.
علاوه بر اینها، تاکید وی بر این نکته که «هیچ وابستگی و تعلق و عضویتی در هیچ گروه سیاسی ندارم»، در نظامی که اقبالی به تحزب نشان نمیدهد، و در فضای عمومی و تبلیغات پوپولیستی، میتواند نه نقطه ضعف که حتی مزیت قلمداد شود.
+
در برشی از زمان که محمود احمدینژاد با نظر صریح رهبر جمهوری اسلامی از ورود به صحنه انتخابات منع شده؛ شانس قالیباف برای ایجاد اجماع میان لایههای مختلف اصولگرایان و برکشیدن خود بهمثابه نامزد مطلوب، کافی نیست؛ و گزینه برجسته و شناختهشده و پرسابقهای در طیف اصولگرایان وجود ندارد؛ به نظر میرسد که شانس فتاح برای کسب نظر مثبت و همدلی طیفهای اصلی اصولگرا در انتخابات آتی، از دیگر گزینههای موجود بیشتر است.
مستقل از این، در شرایطی که نارضایتی اقتصادی اقشار نابرخوردار و مزدبگیر و حقوقبگیر و جویای کار از دولت روحانی کم نیست، و نیز در زمانهای که بخشی از طبقه متوسط فرهنگی بهدلیل عدمتحقق برخی وعدهها و شعارهای سیاسی و فرهنگی رییسجمهور اعتدالگرا، همچون چهار سال پیش برای حضور در انتخابات و فعال شدن و تبلیغ به نفع روحانی انگیزه ندارند، فتاح میتواند به تکوین رقابتی جدی با روحانی و حتی پیروزی بر وی امیدوار باشد؛ بهویژه اگر او نامزد مطلوب بخش امنیتی حاکم بر سپاه شود.
امیر رئیسیان، وکیل آرش صادقی، زندانی سیاسی، در توییتر خود اعلام کرده که دادستانی برای موکل او درخواست وثیقه کرده است.
او به یکی از سایتهای خبری توضیح داده که دادستانی برای "مرخصی درمانی" آرش صادقی و "مرخصی" همسرش، گلرخ ابراهیمی، وثیقه خواسته است. آقای رئیسان میگوید روز یکشنبه وثیقه را به دادگاه خواهد برد.
آرش صادقی یکی از چند زندانی سیاسی است که در دو ماه گذشته برای رسیدن به خواستههای خود در اعتصاب غذا بودهاند. آزادی همسرش، گلرخ ابراهیمی و رسیدگی مجدد به پرونده قضایی، درخواستهای اصلی آقای صادقی است. هشتگ "آرش را نجات دهید" دیروز برای ساعاتی به دلیل فراوانی انتشار، به ترند اول جهانی در توییتر تبدیل شده بود. بیشتر اینجا بخوانید.
علی مطهری از معدود نمایندگان مجلس است که با لحنی صریح از برخی سیاستهای کلان جمهوری اسلامی انتقاد میکندعلی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، گفته است که بنا به اعلام وزارت اطلاعات ایران، شنود دفتر آقای مطهری در سالهای گذشته، کار وزارت اطلاعات دولت قبل بوده و عوامل آن "اخراج" شدهاند.
به گزارش ایسنا آقای مطهری گفته است: "طبق اعلام وزارت اطلاعات، در دولت قبل از دفتر من شنود میشد، که با عاملان این موضوع نیز برخورد شده و از مجموعه وزارت اطلاعات اخراج شدند."
او گفته پرونده شنود از دفترش، به همراه پرونده حمله به او در شیراز و لغو سخنرانیاش در مشهد همچنان در جریان هستند.
در سال ۱۳۹۲ آقای مطهری خبر داد که در دفتر کارش وسایل شنود و فیلمبرداری مخفی پیدا شده است.
چند ماه بعد آقای مطهری اعلام کرد که دو مقام ارشد وزارت اطلاعات در این رابطه برکنار شدهاند اما کیهان نوشت که برکناری این دو، که هویت و مقامشان فاش نشده، از قبل برنامه ریزی شده بود و ربطی به پرونده شنود نداشت.
حال آقای مطهری میگوید که وزارت اطلاعات پذیرفته است که در دوران دولت قبل پرسنل این وزارتخانه وسایل شنود را در دفتر آقای مطهری کار گذاشته بودند.
وزارت اطلاعات رسما در این باره توضیحی نداده است.
علی مطهری یکی از معدود نمایندگان مجلس ایران است که با لحنی صریح از مشکلات سیاسی موجود در ایران و سیاستهای کلان جمهوری اسلامی انتقاد میکند.
آقای مطهری امروز خواهان بازنگری ممنوعیت ماهواره و سانسور شبکههای اجتماعی اینترنتی شده است.
آرش صادقی (چپ) و علی شریعتی الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس، در نامهای به رئیس قوه قضائیه خواستار آن شد که این قوه به وضعیت آرش صادقی و علی شریعتی، دو زندانی سیاسی در حال اعتصاب غذا، رسیدگی کرده و «اگر حقی از آنان ضایع شده اعاده» کند.
در همین حال محمود صادقی و احمد مازنی، دو نماینده دیگر تهران در مجلس، و رحمتالله حافظی، عضو شورای شهر تهران، نیز در توییتهایی درباره وضعیت آرش صادقی در این باره ابراز نگرانی و درخواست رسیدگی کردند.
آقای حضرتی در نامه خود به رئیس قوه قضائیه که روز شنبه، ۱۱ دیماه، منتشر شد تاکید کرد که به دلیل تصویب «دیرهنگام» قانون جرم سیاسی «کسانی که در واقع مجرم سیاسی محسوب میشوند به عنوان متهم امنیتی محاکمه شده و در زندان به سر میبرند».
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، وی با تاکید بر این که زندانیان سیاسی به دلیل اجرا نشدن این قانون، «از حقوق مسلم خودشان محروم شدهاند» و حقشان «ضایع شده است»، پیشنهاد کرد که «محاکمات آنان تجدید شده و در مجازات آنان تخفیف اعمال شود».
آقای حضرتی تاکید کرد: «بیتوجهی به مطالبات قانونی این زندانیان منجر به این شده است که برخی از آنان دست به اعتصاب غذا بزنند تا درخواست آنان شنیده شود؛ یعنی با به خطر انداختن جان و سلامتی خود به وضعیت موجود اعتراض کردهاند.»
این نماینده تهران در مجلس خواستار رسیدگی قوه قضائیه به وضعیت آرش صادقی و علی شریعتی شد تا «آسیبی به آنان وارد نشود و اگر حقی از آنان ضایع شده، اعاده گردد».
آرش صادقی، زندانی سیاسی، بیش از ۶۸ روز است که در اعتصاب غذا به سر میبرد و آن طور که یکی از بستگانش به رادیوفردا گفته، در آستانه مرگ قرار دارد و حاضر نیست پیش از آزادی همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی اعتصاب خود را بشکند.
در همین حال کاربران شبکه اجتماعی روز جمعه با هشتگ SaveArash# [آرش را نجات دهید] برای آزادی این زندانی سیاسی و همسرش، بیش از نیم میلیون توییتر منتشر کردند و آن را برای ساعاتی به اولین ترند جهانی در شبکه توییتر تبدیل کردند.
از سوی دیگر تام مالیناوسکی، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور دموکراسی، حقوق بشر و کار، نیز با ارسال یک توییت خواستار آزادی آرش صادقی و همسرش گلرخ ابراهیمی شد.
در همین حال، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، در حساب توییتر خود نوشت که «درحد مقدورات» خود پیگیر وضعیت زندانیان، بهویژه آرش صادقی و علی شریعتی است.
احمد مازنی، نماینده تهران، نیز در توییتی با هشتگ SaveArash ماده ۶۱ «منشور حقوق شهروندی» را یادآوری کرده که قید میکند «محاکمه شهروندان با اتهام سیاسی و مطبوعاتی در دادگاههای دادگستری، علنی و با حضور هیئت منصفه انجام شود».
رحمتالله حافظی، عضو شورای شهر تهران، نیز که خود پزشک است در توییتی خبر داد که چندین بار سعی کرده است، با دادستان تهران تماس بگیرد و به عنوان پزشک مجوز عیادت از آرش صادقی را دریافت کند.
اما علی شریعتی، زندانی سیاسی، نیز از ۶۱ روز پیش اعتصاب غذا کرده است. وی به دلیل شرکت در تجمع در مقابل مجلس در اعتراض به موضوع اسیدپاشیها در اصفهان به «اقدام علیه امنیت ملی» محکوم شده و پس از بازداشت در روز ده آبان اعلام کرد که تا حذف این اتهام از پروندهاش به اعتصاب غذا ادامه خواهد داد.
اعتصاب غذای چند زندانی سیاسی دیگر در ایران نیز همچنان ادامه دارد و سعید شیرزاد ۲۳ روز و نزار زکا ۲۲ روز است که اعتصاب کردهاند.
حسن رستگاری مجد نیز از روز ۱۳ آذر در زندان ارومیه و محمدرضا نکونام در زندان قم و مهدی کوخیان در زندان مراغه از اول دیماه دست به اعتصاب غذا زدهاند.
مرتضی مرادپور نیز که روز چهارشنبه پس از ۶۵ روز به اعتصاب غذای خود پایان داده بود، روز جمعه، دهم دیماه، از زندان آزاد شد.
در سالهای گذشته تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در ایران دست به اعتصاب غذا زدهاند و تعدادی از آنان از جمله هدی صابر و اکبر محمدی به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در زمان اعتصاب غذا جان باختهاند.
مرکل: تروریسم اسلامگرایانه سختترین آزمون سال ۲۰۱۶ بود
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در پیام خود به مناسبت فرا رسیدن سال نوی میلادی از شهروندان آلمانی خواست، خوشبینانه به استقبال سال نو بروند و در مقابل تروریسم بایستند. او از تدابیر تازه امنیتی برای سال ۲۰۱۷ خبر داد.
سال ۲۰۱۶ رو به اتمام است و سال ۲۰۱۷ فرا میرسد. صدراعظم آلمان در پیامی به همین مناسبت از سالی سخن گفت که "آزمونهای سخت" داشته و آلمانیها آن را پشت سر گذاشتهاند.
آنگلا مرکل تروریسم اسلامگرایانه را "بدون شک سختترین آزمون" سال ۲۰۱۶ نامید. تروریستها بارها در این سال دست به حمله زدند، در وورتسبورگ، آنسباخ و در نیمه دسامبر نیز در برلین.
در برلین انیس عامری تونسی با کامیون مردم حاضر در یک بازارچه کریسمس را زیر گرفت و ۱۲ نفر را کشت. او پناهجویی ۲۳ ساله بود که به آلمان آمده بود. مرکل گفت، "بخصوص تلخ و انزجارآور است" وقتی حملات تروریستی از سوی کسانی انجام شود که "پناه خود را در آلمان میجویند."
او گوشزد کرد، آمادگی آلمان برای یاریرسانی همچنین برای کسانی که "واقعا به پناه ما احتیاج دارند و سزاوار آنند" با این اعمال "به سخره گرفته میشود."
تأکید بر خوشبینی و قاطعیت
واقعه برلین، سوگواری برای کشتهشدگان و همدردی با مجروحان همچنان ادامه دارد. رد پای این حس را میتوان حتی در پیام آنگلا مرکل برای سال جدید نیز یافت.
اما مرکل در درون این سوگواری بر خوشبینی تأکید میکند و میگوید: «با عزمی جزم علیه جهان نفرت تروریستها با بشردوستی و همبستگی خود مقابله کنیم.»صدراعظم و رئیس حزب دمکراتمسیحی آلمان در این پیام به طور ضمنی سیاستی که تا کنون در مورد پناهجویی پی گرفته را تأیید کرد. او تاکید کرد که با نگاهی به تصاویر "حلب بمبارانشده در سوریه" میتوان بار دیگر گفت، "چقدر مهم و درست بود" كه آلمان در سال ۲۰۱۶ به کسانی که واقعا به پناه نیاز داشتند کمک کرد و آنها توانستند به این کشور آمده و با آن همپیوند شوند.
ویرانی تدریجی شهر تاریخی حلب
مسجد اموی حلب پیش از جنگ
در ابتدای خیزشها در کشورهای عرب در سال ۲۰۱۰ میلادی سوریه و مسجد اموی حلب از گزند آسیبها در امان ماندند. این مسجد در دوره امویان ساخته شده و در فهرست میراث فرهنگ جهانی یونسکو است.
او تروریستها را "قاتلانی پر از نفرت" نامید و خاطرنشان ساخت که نقطه مقابل آنان "حاکمیت قانون و دمکراسی است."
مرکل افزود:«ارزشهای ما قویتر از تروریسم است.» به گفته او، آلمان در مقابل تروریسم خواهد ایستاد و برای شهروندان خود "امنیت و آزادی" را تضمین خواهد کرد.
او وعده داد: «در سال ۲۰۱۷ ما به عنوان دولت آلمان در آن جا که به تغییرات سیاسی و قانونی نیاز است در سریعترین زمان ممکن تدابیر لازم را اتخاذ کرده و انجام خواهیم داد.»
صدراعظم آلمان آرزو کرد که در سال نو بر همبستگی افزوده شده و دمکراسی تقویت شود. بسیاری در سال ۲۰۱۶ این احساس را داشتند که جهان از مسیر خود خارج شده و دستاوردهایی مانند اتحادیه اروپا و دمکراسی پارلمانی را زیر سئوال بردند چون آنها ظاهرا در پی مصالح مردم نیستند.
مرکل این را "تصویری تحریفشده" خواند گفت: «بله. اروپا کند و سخت پیش میرود. اما ما آلمانیها نباید هرگز فریب بخوریم و تصور کنیم که یک آینده سعادتمندانه میتواند در گروی تکرویهای ملی باشد.»
در سپتامبر سال ۲۰۱۷ دولت آلمان بار دیگر انتخاب خواهد شد. آنگلا مرکل در پیام خود به این مسئله اشاره کرد و گفت، دمکراسی پارلمانی آلمان نیازمند "مخالفت و مشارکت" است که باید آمیخته با مسالمت و احترام باشد.
مرکل گفت، باز هم در چالشهای سیاسی شرکت خواهد کرد؛ چالشهایی که در آنها اختلاف نظرهای پرشور به بحث کشیده خواهد شد، اما باید این بحثها را "مانند دمکراتها انجام داد که هرگز فراموش نمیکنند که دمکراسی ما و خدمت به مردم حرمت است."
کشته شدن مظنون اصلی حمله به بازار برلین از نگاه دوربین
انیس عامری کشته شد
به گفته منابع پلیس، مظنون اصلی حمله به بازار کریسمس برلین بعد از این که گشتی پلیس او را شناسایی کرد سلاح خود را بیرون آورد و با مأموران ایتالیایی درگیر شد.