torsdag 5 mars 2015

آمریکا: مذاکره با ایران به معنی گرم شدن روابط ایران و آمریکا نیست

آمریکا: مذاکره با ایران به معنی گرم شدن روابط ایران و آمریکا نیست

مری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکاوزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه در اظهار نظری رسمی تکذیب کرد که مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی نشانه‌ باز شدن یخ رابطه ایران و آمریکاست.
 
مری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه، ۱۳ اسفند، گفت: «مذاکرات [هسته‌ای] ما به هیچ وجه نشانه‌ای از گرم شدن و گسترده‌تر شدن روابط نیست. [بلکه تنها] نگرانی‌های ما را کاهش می‌دهد. موضوع این مذاکرات گسترش روابط حسنه در هیچ شکلی نیست. موضوع این مذاکرات تنها مسئله هسته‌ای است و بس.»
 
روابط دیپلماتیک و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا به دنبال اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگان‌گیری پرسنل و دیپلمات‌های این سفارتخانه در سال ۱۳۵۸ توسط گروهی که خود را «دانشجویان مسلمان پیرو خط امام» می‌خواندند، از طرف واشینگتن قطع شد.
 
با این حال در بیش از یک سال اخیر، مقام‌های ارشد دو طرف گفت‌وگوهایی علنی درباره برنامه اتمی جمهوری اسلامی داشته‌اند.
از سوی دیگر، تصرف بخش‌های وسیعی از خاک عراق و سوریه توسط گروه حکومت اسلامی و دیگر گروه‌های بنیادگرای اسلامی، باعث مداخله نظامی و اطلاعاتی همزمان ایران و آمریکا در این کشورها شده است.
 
اما آن گونه که خبرگزاری فرانسه گزارش داده، خانم هارف تاکید کرده که «ما ارتباطی میان توافق هسته‌ای یا یک توافق موفق هسته‌ای با گستره‌ای از گرم شدن روابط یا گسترش روابطی حسنه در بقیه مسائل یا در کل نمی‌بینیم».
 
در همین حال در روزهای گذشته تعدادی از فرماندهان ارشد نظامی ایالات متحده بر نقش جمهوری اسلامی در عملیات نظامی درون عراق تاکید کرده‌اند.
 
از جمله ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، حمایت مستقیم ایران از عراق در پیکار با گروه حکومت اسلامی برای بیرون راندن این گروه از شهر تکریت را «مثبت» دانسته است، به شرط آن که به گفته او این مسئله «آتش تنش‌های فرقه‌ای را شعله‌ور نسازد».
 
با وجود این، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که این کشور «نگرانی‌های متعددی» در رابطه با ایران از جمله پرونده حقوق بشری جمهوری اسلامی دارد.
 
خانم هارف تاکید کرد: «ایجاد روابط حسنه روابطی گرم‌تر و گسترده‌تر را به ارمغان می‌آورد، اگر ما نگرانی‌های جدی درباره حقوق بشر، تروریسم، سوریه و حزب‌الله نداشته باشیم.»
 
ایران و آمریکا همراه با بریتانیا، آلمان و فرانسه به نمایندگی از اتحادیه اروپا و چین و روسیه مشغول مذاکرات فشرده‌ای هستند تا بتوانند تا اواسط فروردین به توافقی برای پایان دادن به پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی دست پیدا کنند.
اما سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در عین حال گفت که «من نمی‌توانم پیش‌بینی کنم دو، پنج، ۱۰ یا ۱۵ سال دیگر چه اتفاقی خواهد افتاد، و رئیس جمهور، به طور جداگانه از مذاکرات هسته‌ای، بارها درباره روزی صحبت کرده است که ما مایلیم روابط متفاوتی با ایران داشته باشیم.»
+13
رأی دهید
-11
 
0
 
0
 
0
 
قابل توجه کاربران محترم:
توجه کنید که درج رای مثبت به مطالب، به معنی تایید مطلب و یا علاقه به محتوای خبر نیست و طبعا درج رای منفی نیز به معنی عدم علاقه به محتوای خبر نخواهد بود. سیستم شمارش آرا کمک میکند تا مطالب مهمتر، به انتخاب کاربران سایت، از دیگر مطالب مجزا شده و در بخش مطالب داغ ظاهر گردند. ممکن است یک خبر ناگوار از ارزش خبری بالایی برخوردار بوده و صحیح تر آن است که کاربران به این خبر رای مثبت داده تا در بخش خبرهای داغ سایت در معرض دید بینندگان بیشتری قرار گیرد. بنابراین درج رای مثبت و یا منفی به معنای مهم بودن خبر و یا بی اهمیت بودن آن است.
به جمع دنبال‌کنندگان ایرانیان انگلستان در فیس‌بوک بپیوندید:
به جمع دنبال‌کنندگان سایت خبری سرگرمی رایان در فیس‌بوک بپیوندید:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar