گزارشگران بدون مرز سایتهای فیلترشده را 'آزاد' میکند
- 9 ساعت پیش
گزارشگران بدون مرز امکان دسترسی به سایتهای فیلتر شده در ایران، چین، عربستان سعودی و چند کشور دیگر را امکانپذیر کرده است.
این سازمان بین المللی مدافع حقوق و آزادی رسانهای، با به راه انداختن ۹ وبسایت آینه (میرر) برای همانندسازی سایتهایی که دسترسی به آنها در یازده کشور ممنوع بوده، این امکان را برای کاربران فراهم کرده که فیلترهای موجود را دور زده و به مطالب آنها دسترسی پیدا کنند.
این سازمان از ایران وبسایت گویانیوز را انتخاب کرده که در ایران فیلتر شده است.
___________________________
سایتهایی که توسط گزارشگران بدون مرز انتخاب شدهاند:
۱-Grani.ru در روسیه
۲-Fergananews.com در قزاقستان و در ازبکستان و ترکمنستان
۳ -The Tibet Post در چین
۴ -Dan Lam Bao در ویتنام
۵ -Mingjing News در چین
۶-Hablemos Press در کوبا
۷-Gooya News در ایران
۸ -Gulf Center for Human Rights در امارات متحده عربی و عربستان سعودی
۹ -Bahrain Mirror در بحرین و عربستان سعودی
___________________________
گزارشگران بدون مرز گفته است به مناسبت روز جهانی مبارزه با سانسور در اینترنت، کارزاری به نام "آزادی همآیند" را آغاز کرده است. این سازمان تاکید کرده که هدفش از این کار، فراهم کردن امکان دسترسی شهروندان به منابع خبری و اطلاعاتی مستقل است.
این سازمان گفته است که این کارزار را برای ماهها ادامه خواهد داد.
گزارشگران بدون مرز گفته است "وبسایتهای فیلتر شده را همانند سازی کرده است و میزبانی آن را بر روی ابرهای ذخیره (کلاود) شرکتهای بزرگی چون آمازون و مایکروسافت و دیگر خدمات دهندگان فناوری "رایانش ابری" قرار داده است."
کارزار آزادی همآیند (CollateralFreedom ) بر سرویسهایی که دولتها میتوانند آنها را مسدود کنند تکیه نمیکند.
گزارشگران بدون مرز گفته است که کشورها میتوانند این خدمات را مسدود کنند اما قطعا آنها دست به این کار نخواهند زد.
این سازمان میگویند مسدود کردن آمازون، مایکروسافت یا هر نوع ارائه دهنده خدمات رایانش ابری، فعالیت هزاران شرکت فناوری را که روزانه از این خدمات استفاده میکنند، فلج خواهد کرد.
گزارشگران بدون مرز میگوید مسدود کردن سایتهای آینه هزینههای اقتصادی و سیاسی به همراه خواهد داشت.
در این حال، پروفسور آلن وودوارد، یک متخصص امنیت سایبری در دانشگاه ساری بریتانیا قانع نشده است که این سایتها طی چند ماه آینده قابل استفاده برای کاربران شوند.
او میگوید: "این موضوع از این نظر جالب است که نشان میدهد مردم از سانسور آگاه هستند و میخواهند کاری را در باره آن انجام بدهند."
پروفسور وودوارد میافزاید: "مشکل اینجاست که مقامات این کشورها میتوانند آدرس وبسایتهای آینه را به راحتی مسدود کنند، نکته مهم این است که گزارشگران بدون مرز در چه فواصل زمانی آدرس این وبسایتها را تغییر خواهد داد."
به گفته پروفسور وودوارد، تغییر سریع نشانی وبها اقدام خوبی است اما مسئله این است که کاربران چطور میتوانند به این آدرسها دسترسی پیدا کنند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar