Drug-Mafia-Iran
تقاطع: “وزیر کشور” جمهوری اسلامی می‌گوید «بخشی از پول‌های ناشی از قاچاق مواد مخدر» با ورود به «چرخه انتخاباتی» و «سیاست»، باعث «ایجاد شکاف، اعمال نظر و اعمال قدرت توسط برخی افراد شده است».
به گزارش خبرگزاری “مهر”، عبدالرضا رحمانی فضلی، روز شنبه (۲ اسفند-۲۱ فوریه) در گردهمایی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کل کشور، مجموع گردش مالی مواد مخدر در ایران در دو حوزه‌ی مصرف و ترانزیت را حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: «باید تلاش کنیم جریانات مافیایی از ورود این پول‌های کثیف در جریان قدرت بازداشته شوند.»
آقای رحمانی فضلی هم‌چنین با اشاره به دستگیری اخیر یک باند مواد مخدر در بندرعباس خاطرنشان کرد که «سرکرده‌ی این باند با فقط پنج کلاس سواد، ظرف دو سال، دو هزار میلیارد تومان گردش مالی داشته است».
او در بخش دیگری از سخنانش گفت که در حال حاضر ۴۵ درصد زندانیان در زندان‌های ایران مربوط به حوزه‌ی مواد مخدر هستند و ۵۸ درصد طلاق‌های ثبت شده در کشور نیز ریشه در مواد مخدر دارد.
این اظهارات “دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور” در حالی است که بر اساس آمارهای “دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد”، سالانه‌، ۴۵۰ تن تریاک در ایران مصرف می‌شود که این عدد، معادل ۴۲ درصد مصرف جهانی این ماده مخدر است. هم‌چنین ۱۳ درصد مصرف‌کنندگان جهانی تریاک نیز در ایران سکونت دارند.
آن‌گونه که روزبه کردونی، مدیرکل “دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی” اخیرا به خبرگزاری “مهر” گفته، پس از ایران که با فاصله در رتبه‌ی نخست قرار دارد، کشورهای اروپایی به جز ترکیه و روسیه با ۹۵ تن، پاکستان و افغانستان با ۸۰ تن، جنوب شرق آسیا با ۷۵ تن، هند با ۶۷ تن، قاره افریقا با ۶۰ و روسیه با ۵۸ تن در رتبه‌های بعدی بیشترین مصرف تریاک در دنیا جای گرفته‌اند.
آقای کردونی هم‌چنین با اشاره به مصرف مواد صنعتی از نیم درصد معتادان در سال ۱۳۸۴ به ۲۶ درصد در سال۱۳۹۲ افزود که بر اساس این گزارش، ایران، یکی از ۵ کشور اول مصرف‌کننده‌ی ماده مخدر صنعتی شیشه در دنیا به حساب می‌آید.
از سوی دیگر، به نوشته‌ی “مهر”، مقایسه‌ی آمارهای سال‌ ۱۳۹۱ با سال ۱۳۸۷ حاکی از آن است که آمار دستگیری قاچاقچیان، توزیع‌کنندگان، و حمل‌کنندگان مواد مخدر، به ترتیب ۲۵، ۳۲، و ۲۸ درصد کاهش یافته است.
این گزارش می‌افزاید که اگرچه در طول سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ بیش از ۹۸ درصد مواد مخدر صنعتی به کشور وارد می‌شد اما در حال حاضر، اکثر این مواد در ایران “تولید” و حتی توسط قاچاقچیان، “صادر” می‌شوند.
در همین ارتباط، علی‌رضا جزینی، جانشین دبیرکل “ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور”، روز ۱۲ بهمن‌ماه، در سخنانی در استان لرستان اعلام کرد که در ۱۰ ماه نخست سال ۹۳، ۳۰۰ هزار نفر در رابطه با مواد مخدر در کشور بازداشت شده‌اند.
وی پیش‌تر، در روز ۱۷ دی ماه نیز در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام گفته بود که سالانه ۸۵درصد تریاک و ۳۵ درصد هرویین جهان در ایران کشف می‌شود.