torsdag 26 februari 2015

شش ایرانی در ارتباط با پرونده تاجر مفقود شده ایرانی-بریتانیایی محکوم شدند



شش ایرانی در ارتباط با پرونده تاجر مفقود شده ایرانی-بریتانیایی محکوم شدند

  • 26 فوریه 2015 - 07 اسفند 1393
در مورد عباس یزدان‌پناه یزدی که در هنگام ناپدید شدن ۴۴ ساله داشت خبرهای اولیه حاکی از پیدا شدن جنازه‌اش، یک ماه پس از ربایش، در امیر نشین فجیره بود. اما این خبر بعدا تکذیب شد
دادگاهی در دوبی شش ایرانی را در ارتباط با پرونده عباس یزدان‌پناه یزدی، تاجر ایرانی- بریتانیایی به حبس ابد محکوم کرده است. آقای یزدان‌پناه یزدی در تیر ماه ۱۳۹۲ در دوبی مفقود شد.
با محکوم شدن این شش نفر به حبس ابد، اکنون پرونده آقای یزدان‌پناه یزدی که در هنگام ناپدید شدن ۴۴ سال داشت، وارد مرحله تازه‌ای شده است.
بر اساس گزارشها، ظاهرا این تاجر ایرانی- بریتانیایی و از متهمان پرونده "استات اویل"، پس از ربوده شدن به ایران برده شده است.
مقامات قضایی در دوبی می‌گویند آقای یزدی در پارکینگ محل کارش، ربوده می‌شود؛ به او داروی مخدر بیهوشی خورانده یا تزریق می‌کنند، او را به شارجه برده و سپس مخفیانه با قایق به نقطه‌ای نامعلوم در ایران انتقال داده می‌شود.
روزنامه "گلف نیوز"، چاپ امارات این خبر را با جزییات منتشر کرده است. بر اساس این گزارش سه مرد ۳۲، ۵۲ و ۵۵ ساله در بین متهمان هستند؛ گرچه دو نفر از این سه متهم زیر بار هیچ یکی از اتهامات نرفته‌اند؛ اما یک نفر آنها، با نام اختصاری "ر. الف" مسئولیت رانندگی اتومبیلی را که آقای یزدان‌پناه یزدی با آن دزدیده شده را به عهده گرفته است.
"ر. الف"، ظاهرا ورزشکار بوده و احتمالا وظیفه‌اش اعمال زور در صورت مقاومت آقای یزدی بوده است.
سه متهم دیگر که غیابی محاکمه شده‌اند، احتمالا در ایرانند. فرد دیگری که از او به عنوان "سین. ح" نام برده شده و متهم اصلی در طراحی نقشه بوده، مدتی قبل در زندان دوبی درگذشته است.
خبرهای اولیه حاکی از پیدا شدن جنازه‌اش، یک ماه پس از ربایش، در امیر نشین فجیره بود. اما این خبر بعدا تکذیب شد. طبق گزارشهای غیر رسمی، دولت بریتانیا به خانواده آقای یزدان‌پناه یزدی، گفته بود که او کشته شده است.

استات اویل

موضوع "استات اویل" به بیش از یازده سال پیش باز می‌گردد. در آن زمان این شرکت نروژی، در دادگاهی در آمریکا متهم شد که به یک شرکت ایرانی رشوه داده تا با استفاده از نفوذ این شرکت در وزارت نفت ایران قراردادهایی را به‌دست آورد.
نام شرکت ایرانی که به گرفتن رشوه متهم شده بود، "هورتون" است که عباس یزدان‌پناه یزدی مدیر آن بود. مهدی هاشمی فرزند چهارم اکبر هاشمی رفسنجانی از متهمان این پرونده است.
آقای هاشمی اتهام رشوه‌گیری و ارتباط با شرکت هورتون را رد کرده است.
عباس یزدان پناه یزدی حدود یک سال و نیم پیش ناپدید شد، یک روز پس از آن که در ارتباط با پرونده "کرسنت"، به صورت ویدیویی در دادگاه لاهه شواهدی را ارائه کرد.
این دادگاه به یک دعوای بین‌المللی میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت اماراتی "کرسنت" رسیدگی می‌کرد.
قرارداد کرسنت برای صادرات گاز به امارات در اوایل سال ۱۳۸۰ امضا شد. بر اساس این قرارداد ۲۵ ساله، ایران باید ابتدا روزانه ۱۹۵ میلیون فوت مکعب گاز به امارات صادر می کرد و بعد از هفت سال حجم صادرات روزانه را به ۷۰۰ میلیون فوت مکعب می رساند.
موضوع این قرارداد به میدان نفتی مشترک سلمان مربوط می‌شود که ۷۰ درصد مخازن آن در ایران و ۳۰ درصد آن در آب‌های امارات است.
پرونده قرارداد نفتی کرسنت از سوی برخی از گروه‌های سیاسی در ایران، "غیرقانونی و مغایر با منافع ملی" خوانده شده است.
آتنا یزدی، همسر عباس یزدان‌پناه یزدی، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی درباره رأی دادگاه در دوبی و آخرین اطلاعات خود از سرنوشت همسرش توضیح داد:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar