fredag 27 februari 2015

روحانی: اگر آمریکا نبود در سال ۲۰۰۴ با اروپایی‌ها توافق کرده بودیم

روحانی: اگر آمریکا نبود در سال ۲۰۰۴ با اروپایی‌ها توافق کرده بودیم

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، شامگاه پنجشنبه هفت اسفند، در پاسخ به سئوالی درباره نقش آمریکایی‌ها در پرونده هسته‌ای ایران گفت: «البته این مشکلات را آمریکایی‌ها بوجود آوردند و اگر آنها نبودند ایران قطعا در پایان سال ۲۰۰۴ با سه کشور اروپایی به توافق می‌رسید.»
 
به گزارش ایرنا، آقای روحانی در پایان سفر دو روزه‌اش به شهر قم اضافه کرد: «وزرای خارجه این سه کشور اگر چه آن موقع به این نکته اعتراف نمی‌کردند اما امروز می‌گویند آن موقع آمریکایی‌ها مانع توافق شدند. امروز هم این آمریکایی‌ها هستند که باید تلاش کنند گام‌های اشتباهی که برداشته‌اند اصلاح کنند.»
 
رئیس جمهور ایران از آمریکا خواست که «قدم‌های لازم» را برای به گفته او «برگشت از مسیر اشتباه» بردارد و در عین حال افزود که در مذاکرات هسته‌ای می‌خواهیم «حربه تحریم را از دست دشمن بگیریم.»
 
 ایران و کشورهای گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) در میانه مذاکرات دامنه‌داری قرار دارند که آذر سال گذشته با دستیابی به یک توافق موقت در ژنو به نقطه عطف خود رسید، توافقی که به کاهش تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی و آزاد شدن بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر انجامید.
 
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، رئیس جمهور ایران در سخنان خود افزود که «باید در مذاکرات هسته‌ای بهانه و یا به تعبیر مقام معظم رهبری حربه را از دست دشمن بگیریم.»
 
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، ۱۷ دی، با اذعان به اینکه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران «برای کشور مشکل ایجاد کرده»، از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته بود که «حربه تحریم» را از دست به گفته او «دشمن» بگیرند.
 
آقای روحانی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «دشمن امروز شمشیری را در دست گرفته و در تاریکی می‌چرخاند که ممکن است به کسی نیز اصابت کند و امروز ما با مذاکرات مچ او را در دست گرفته و می‌فشاریم تا این شمشیر را رها کند.»
 
لغو همزمان تمام تحریم‌های غرب علیه ایران از جمله خواسته‌های جمهوری اسلامی در مذاکرات اتمی با کشورهای گروه ۱+۵ اعلام شده است.
 
در هفته‌های گذشته نیز چندین مقام جمهوری اسلامی خواستار برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران شده‌اند.
از جمله مجید تخت روانچی، عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران، پنج شنبه خواستار آن شده بود که تحریم‌های غرب علیه ایران «بدون قید و شرط برداشته شود.»
 
رهبر جمهوری اسلامی هم پیش‌بینی کرد که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران حتی در صورت توافق هسته‌ای باقی خواهد ماند.
صالحی: قدم‌های بلندی برداشتیم
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز روز جمعه، هشت اسفند، با اشاره به مذاکرات خود با وزیر انرژی آمریکا گفت: «در این جلسه مسائل فنی را که با نوعی بن‌بست روبه‌رو شده بود، مرور کردیم.»
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا، وی اضافه کرد: «خوشبختانه نتایج خیلی خوبی گرفتیم و قدم‌های بلندی برداشتیم، البته هنوز مواردی هست که باید مورد بحث قرار گیرد.»
 
آقای صالحی تصریح کرد: «در مذاکرات فنی هم باید منافع خود را حفظ و هم سعی کنیم نگرانی‌های ساختگی طرف مقابل را به شیوه فنی برطرف کنیم.»
 
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین خبر داد که دوشنبه هفته آینده ادامه مذاکرات میان دو طرف در سوئیس برگزار خواهد شد.
جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم پنج‌شنبه هفتم اسفند، اعلام کرده بود که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته آینده با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود در شهر مونترو سوئیس دیدار می‌کند.
 
وزیر امور خارجه آمریکا، اخیرا ضمن دفاع از مذاکرات هسته‌ای با ایران بار دیگر تاکید کرد که سیاست دولت باراک اوباما جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است.
+8
رأی دهید
-8
 
0
 
0
 
0
 
قابل توجه کاربران محترم:
توجه کنید که درج رای مثبت به مطالب، به معنی تایید مطلب و یا علاقه به محتوای خبر نیست و طبعا درج رای منفی نیز به معنی عدم علاقه به محتوای خبر نخواهد بود. سیستم شمارش آرا کمک میکند تا مطالب مهمتر، به انتخاب کاربران سایت، از دیگر مطالب مجزا شده و در بخش مطالب داغ ظاهر گردند. ممکن است یک خبر ناگوار از ارزش خبری بالایی برخوردار بوده و صحیح تر آن است که کاربران به این خبر رای مثبت داده تا در بخش خبرهای داغ سایت در معرض دید بینندگان بیشتری قرار گیرد. بنابراین درج رای مثبت و یا منفی به معنای مهم بودن خبر و یا بی اهمیت بودن آن است.
به جمع دنبال‌کنندگان ایرانیان انگلستان در فیس‌بوک بپیوندید:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar