برنامه ویژه دولت آلمان برای جذب پناهجویان ایرانی به بازار کار
آلمان همچنان به نیروی کار متخصص نیاز دارد. "ادارهی مرکزی کار آلمان" برای تامین این نیاز، برنامههای ویژهای برای آموزش پناهجویان ایرانی و افغان طرح ریخته که در حال حاضر در ۹ شهر این کشور پیاده میشود.
بحث بر سر چگونگی تامین کمبود نیروی کار متخصص در آلمان همچنان ادامه دارد. این کشور با وجود اجرای تسهیلات قانونی در امر مهاجرت این گروه، هنوز برای بسیاری از کارشناسان آزمودهی خارجی، کشوری مهاجرپذیر محسوب نمیشود.
رایموند بکر، عضو هیئت اجرایی ادارهی مرکزی کار آلمان، دلیل این امر را در حال حاضر، "جو ضدآلمانی" ناشی از برپایی "تظاهرات روزهای دوشنبه" از سوی هواداران "پگیدا" در شهر درسدن میداند. او در مصاحبهای در روز جمعه (۲۷ فوریه) با روزنامه "زاکسیشه تسایتونگ" گفت که حرکتهای اعتراضی در درسدن تلاشهای آلمان را برای تامین کمبود کارشناس از خارج، کم اثر ساخته است.
رایموند بکر در این رابطه افزود: «ما برای پیادهکردن برنامههای آموزش زبان آلمانی، سرمایهگذاری میکنیم تا بتوانیم تصویر جذابی از آلمان ارائه دهیم، ولی تظاهرات پگیدا برنامههای ما را تا حدودی نقش بر آب کرده است.»
در گردهمآیی اعتراضی "پگیدا" در روز دوشنبه (۲۳ فوریه) در درسدن، بیش از ۴۸۰۰ نفر شرکت داشتند.
"اروپاییهای میهنپرست علیه اسلامی کردن مغرب زمین"، نام کامل جنبشی موسوم به "پگیدا" است که حرکتهای اعتراضی خود را از اکتبر ۲۰۱۴ در شهر درسدن آغاز کرد. این جنبش با افزایش شمار هواداران خود، فعالیتش را گسترش داد و تظاهرات زنجیرهای در چند شهر دیگر آلمان بر پا ساخت. در این تظاهرات، گروههای مستقل ناراضی و اعضای حزب "آلترناتیوی برای آلمان" نیز شرکت داشتند. تا پیش از استعفای لوتس باخمان٬ بنیانگذار این جنبش، هر هفته بیش از ۲۵ هزار تن دست به تظاهرات میزدند. باخمان پس از انتشار عکسش با "سبیل مسواکی" و ظاهری شبیه به آدولف هیتلر در رسانهها، از سمت خود کنارهگیری کرد.
پناهجویان؛ شانسی برای آلمان
رایموند بکر، پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۵، کمبود نیروی کار متخصص در آلمان، به ۶ تا ۷ میلیون تن برسد. او میگوید: «با این که قانون مهاجرت آلمان امتیازهای بسیاری در اختیار مهاجران میگذارد، ولی متخصصان کشورهایی مانند اندونزی و ویتنام، از آن بیخبرند و تصور میکنند که آلمان هنوز مهاجرپذیر نیست.»
به گفتهی بکر، کمبود نیروی کار به ویژه در بخش مراقبت از سالمندان در آلمان چشمگیر است.
یکی از برنامههایی که این اداره برای تامین نیازهای بازار کار تنظیم کرده، فراهم آوردن امکانات برای ورود پناهندگان به این بازار است. بکر در این رابطه میگوید که طرح آموزش برای اشتغال کار پناهجویان در حال حاضر در ۹ شهر، از جمله در شهر درسدن در حال پیاده شدن است. او گفت که این برنامه، بهویژه پناهجویان ایرانی، اریتریایی و افغان را در برمیگیرد. زیرا احتمال پذیرش تقاضای پناهندگی این گروهها در آلمان بیش از پناهجویان سایر کشورها است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar