هدف جدید تندروها: خانواده حسن روحانی
+17
رأی دهید
-34
ایران وایر : منتقدان تندروی حسن روحانی در یک ماه گذشته به طور غیرمنتظره ای خانواده وی را نشانه گرفته و خبرهای تازه ای درباره آن ها منتشر کرده اند.
در نخستین حمله رسانه ای، سایت «پارس نیوز» گزارشی کوتاه درباره فعالیت های اقتصادی «حسین فریدون»، برادر رییس جمهوری ایران منتشر کرد.
حسین فریدون
در این گزارش آمده است:«حسین فریدون به همراه "علی صدقی"، مدیرعامل اسبق بانک ملی، "مانی مهاجان" از اعضای مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و "علی اسدیان" در بهمن 1390 اقدام به راه اندازی و تاسیس شرکت خرید و فروش نقدی ارز، مسکوکات و طلا ونقره درمحل صرافی کرده است.»
چنین اتهامی از این نظر اهمیت دارد که زمان یاد شده در دوران بحران ارزی کشور بوده است و برخی صرافی ها نیز متهم شده اند که در این بحران دخالت داشته اند.
28 بهمن امسال، «اسحاق جهانگیری» از انتقال 22 میلیارد دلار در دولت احمدی نژاد از طریق صرافی ها به دوبی و استانبول خبر داد.
9 مهرماه نیز «کمالالدین پیرموذن»، نماینده مجلس گفته بود: «در سال ۹۰، سه صراف مرتبط با دولت قبل که از سیاستهای حمایتی نهاد ریاست جمهوری و بانک مرکزی وقت برخوردار بودند، نزدیک به 7 هزار میلیارد تومان حیفومیل کردند.»
9 مهرماه نیز «کمالالدین پیرموذن»، نماینده مجلس گفته بود: «در سال ۹۰، سه صراف مرتبط با دولت قبل که از سیاستهای حمایتی نهاد ریاست جمهوری و بانک مرکزی وقت برخوردار بودند، نزدیک به 7 هزار میلیارد تومان حیفومیل کردند.»
«ارسلان فتحی پور»، نماینده مجلس و عضو ستاد مبارزه با فساد اقتصادی ایران هم چنین خبری را تایید کرده است.
اتهام دومی که متوجه حسین فریدون شد، به دریافت 5 میلیارد تومان از «بابک زنجانی» برای فعالیت های انتخاباتی باز می گردد. «حمید رسایی»، نماینده مجلس شورای اسلامی که از منتقدان فعال دولت روحانی به شمار می رود، با اعلام این خبر گفت که حسین فریدون در همین زمینه احضار شده است.
با وجود تکذیب چنین خبری ازسوی «اکبر ترکان»، «عباس سلطانی فر» و حسین فریدون که هر سه از حلقه نزدیک به روحانی محسوب می شوند، رسایی اعلام کرد که اگر چنین خبری دروغ است، این افراد می توانند از او به دادگاه شکایت کنند.
حسین فریدون در این زمینه گفت: «هر کسی این حرف را زده، بیجا کرده است. این فرار به جلو برای دوستانی است که از این پولهای مفت گرفتهاند و امروز میخواهند کثافتکاریهای خود را با این حرفها جبران کنند.»
او به خبرگزاری ایرنا گفته است که به صورت مستقل و شخصا از حمید رسایی شکایت کرده است.
او به خبرگزاری ایرنا گفته است که به صورت مستقل و شخصا از حمید رسایی شکایت کرده است.
گره زدن نام حسین فریدون به بابک زنجانی در حالی انجام میشود که دولت حسن روحانی در طول دو سال گذشته مهم ترین دستآورد خویش در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی را تلاش برای بازداشت بابک زنجانی و برگرداندن پول های نفت و طلب دولت اعلام کرده است.
بر اساس تازه ترین گزارش ها، اموال شناسایی شده بابک زنجانی تنها 2 هزار میلیارد تومان ارزش دارد و او کماکان از پرداخت بدهی بیش از 9 هزار میلیارد تومانی خود به دولت خودداری می کند.
اسدالله وطنیشخص دیگری که حمید رسایی نام وی را به میان آورده، «اسدالله وطنی» است. نماینده تهران گفت این فرد به صورت غیرقانونی، به عنوان عضو "هیات تخلفات اداری ریاست جمهوری" منصوب شده است.
اسدالله وطنی حکم دبیری «شورای عالی گزینش کشور» را هم در دولت روحانی گرفته است.
هیات تخلفات اداری ریاست جمهوری به تازگی حمید رسایی را به علت تخلفات دوران مدیریتش در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، به پنج سال محرومیت از خدمات دولتی محکوم کرده است. این حکم در صورت نهایی شدن، پس از پایان دوران نمایندگی حمید رسایی اجرایی می شود.
اسماعیل سماویسومین عضو خانواده رییس جمهوری ایران که مورد توجه حمید رسایی و رسانه های تندرو قرار گرفته، «اسماعیل سماوی»، خواهرزاده حسن روحانی است. درباره فعالیت های او که سمت هایی چون رییس «گروه مشاورین جوان رییس جمهوری» دارد، در ماه های گذشته خبرهای مبهمی منتشر شده است.
در تازه ترین اتهام علیه اسماعیل سماوی، حمید رسایی 25 بهمن در جوابیه ای که برای خبرگزاری ایرنا ارسال کرده، با اشاره ای سربسته به اسماعیل سماوی نوشته است: «هیأت مذکور [هیات تخلفات اداری ریاست جمهوری]، به تخلفات برخی از مسوولان فعلی نهاد ریاست جمهوری هم رسیدگی کند که رد پایشان در پرونده جاسوسی "جیسون رضائیان" (خبرنگار واشنگتن پست) و همسر وی (یگانه ص) که به عنوان خبرنگار تا حساس ترین بخش های نهاد ریاست جمهوری نفوذ کرده بودند، دیده می شود. توضیح دهید کدام مدیر در نهاد ریاست جمهوری در نفوذ دادن این افراد نقش به سزایی داشته است؟ جیسون رضائیان با مکاتبات چه فردی در تهیه محتوای جاسوسی خود از موانع مهم امنیتی عبور می کرده است؟ چه کسی از احضار و رسیدگی به پرونده این مدیر نهاد (ا – س) که از اقوام نزدیک یک مقام عالی در نهاد ریاست جمهوری است، جلوگیری می کند و او را که رییس یک مرکز نهاد است، خط قرمز خود خوانده است تا نهادهای امنیتی و قضایی به آن نزدیک نشوند؟»
جیسون رضائیان، خبرنگار روزنامه واشنگتن پست در ایران، تیرماه 93 به همراه همسرش، «یگانه صالحی» بازداشت شد. مدتی است یگانه صالحی را که عکاس خبری است و برای روزنامه انگلیسی زبان «نشنال ابوظبی» کار می کند، به قید کفالت آزاد کردند ولی درباره وضعیت جیسون رضائیان تاکنون تصمیم گیری نشده است.
حمید رسایی به تازگی با بیان این که جیسون رضائیان در این زمینه اعتراف کرده، خواستار پخش اعترافات او از تلویزیون شده است.
سایت پارس نیوز مرداد امسال در گزارشی نوشت: «رضاییان خود را صرفا خبرنگار معرفی می کرده است لیکن با ارایه مستندات و حتی فیلم برخی ملاقات ها، وی به ارتباط با سرویس های اطلاعاتی منطقه و غرب اعتراف کرده است... وی در داخل کشور با برخی فعالین فتنه که اخیرا از زندان آزاد شده اند نیز ارتباط برقرار و مطالبی را از آن ها دریافت و منتقل کرده است. بر خلاف آن چه که اتهام وی را صرفا تهیه یک ویدیو ذکر می کنند، وی بخشی از هزینه های آن را تهیه کرده و با نهادهای اطلاعاتی ارتباط داشته است. در ابتدا برخی اجزای دولت با این بازداشت مخالف بودند اما با ارایه مستندات، رییس جمهور شخصا خواستار برخورد جدی تر با فعالیت های جاسوسی او شده است.»
در همان روزها، برخی رسانه ها از تلاش سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ایران برای بازداشت اسماعیل سماوی، خواهر زاده رییس جمهور ایران خبر دادند.
در طول دو سال گذشته، رسانه های تندور با اشاره به انتصاب برخی از نزدیکان حسن روحانی در مناصب اداری، از فامیل گرایی وی انتقاد کرده بودند ولی در دور تازه حمله ها، آن ها فراتر رفته و اتهام های سنگینی مانند همکاری با مجرمان اقتصادی و افراد متهم به جاسوسی درباره آن ها رسانه ای شده است.
تشدید این اتهام ها به روشنی نشان دهنده افزایش شکاف ها و اختلاف ها بین تندروها و حسن روحانی در ماه های اخیر است. به طور معمول در فضای سیاسی ایران، به میان کشاندن پای اعضای خانواده و طرح پرونده های فساد مالی و سیاسی، شیوه ای شناخته شده است. در برخی موارد دیگر، طرفین از اتهام های اخلاقی علیه هم استفاده کرده اند.
مشخص نیست که ادامه و دامنه حمله های تندروها به حسن روحانی و خانواده اش به چنین مرزهایی برسد ولی کاملا روشن است که چنین پرونده هایی کماکان روی میز قرار دارند و در این میان ممکن است دامنه چنین اتهام هایی به شخص رییس جمهور ایران نیز برسد.
حسن روحانی با توجه به سوابق حضور در سه دهه گذشته در ساختار امنیتی جمهوری اسلامی، با چنین پدیده ای به خوبی آشنا است. لحن خشمگین و تند او علیه منتقدان در ماه های اخیر به خوبی نشان می دهد که قصد عقب نشینی در این بازی پر ماجرا را ندارد. با این حال، هم اکنون رویکرد وی سکوت و یا پی گیری شخصی چنین ماجراهایی است.
رییس جمهور ایران بنا ندارد دولتش در چنین پرونده هایی ماجراجویی کند. تجربه ماجراجویی های دولت احمدی نژاد پیش روی همه است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar